Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sirovine
Goggy Offline
1.060 OG, 5,91% ABV

Sirovine
Pozdrav svima,

Novi sam u ovome. Već neko vrijeme me ovo interesuje i odlučio sam da krenem u ovaj, naizgled divan hobi.
Za početak sam kupio starter kit na ebay- u, iz USA, čisto da bih shvatio i osjetio kompletan proces. Imam tu i svu opremu (osim termometra) ali, po ovom receptu nije potreban, kasnije, kad budem dorađivao ili pojačavao opremu, vjervatno ću doći i do toga.

Pitanje je gdje nabaviti sirovine: ječam, hmelj, kvasac? Pogotovo kad krenu malo "izazovnije" vrste i tipovi piva.
Živim u Sarajevu, ali često sam na putu pa mogu otići bilo gdje Smile

Hvala unaprijed puno svima.

Živjeli!

Attached Files Thumbnail(s)

Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

RE: Sirovine
Ne zelim da znam koliko si ovo platio s postarinom. Smile Sve si ovo mogao i ovdje naci po daleko povoljnijoj cijeni. Sto se tice nabavke sirovina i svih pocetnickih pitanja vecina stvari je vec odgovorena na forumu pa samo koristi pretragu. Ako ima nesto sto nije napisano slobodno otvori novu temu. Sirovine mozes kod oldbridza, ima tema sa njihovom ponudom. E da, dobrodosao na forum i prije nego udjes u prvo kuhanje potrudi se iscitaj sto vise iz raznih izvora, moras biti 100% siguran da znas sta radis. Jedna preporuka, ako si dobio no name kvasac uz ovaj kit od northern brewera, obavezno ga baci i nabavi kvalitetan kvasac nekog poznatog proizvodjaca. To ce ti znacajno uticati na karakteristike konacnog proizvoda. Ja sam se jednom zeznuo s tim kvascem i nikad vise...
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
Goggy Offline
1.060 OG, 5,91% ABV

RE: Sirovine
Thx a lot

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Find Odgovori

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools