Avery IPA
This post was last modified: 15.04.2014, 06:16 by yankee fan.
juce sam isao na plazu, i za te potrebe sam morao naci neko dobro pivo u limenci. Vidim Avery i sjetim se da mi je sanker u jednom pubu prije jedno mjesec dana predlozio ovo pivo, ali posto sam bio dobro popio ne sjecam se okusa, ali znam da je bilo dobro. Inace pivara je iz Kolorada, a Kolrado i Kalifornija prave mozda najbolja piva na ovoj strani velike bare.
Sipao u snifter, boja zuto-smedja.
Kapa je bila na pocetku, ali je brzno splasnula, i ostala do kraja, lacing jako dobar.
Miris: hm, ne obecava mnogo, pomalo kao ispran, ali neki pomijesan miris citrusa, cvjetni, ali se osjeti i malo slatko, kao recimo karamelizovana pomorandza ( hebem li ga
)
ono sto me zabrinjava ne osjeti se toliko miris, ali idemo dalje
Pri prvom gutljaju se osjeca slatkoca, slad, zatim citrusi i ponovo taj osjecam karamelizovane pomorandze (clockwork orange hehhe) zatim malo kao piney, i definitvno ono sto mi je musca jednom objasnio "resiny". Zatim je kremasto, i na kraju jako lijepo zaokruzeno sa priajtnom gorcinom!
Ako bih morao da izdvojim koji elementi dominiraju onda bi to svakako bila slatka pomorandza, grejprfut, malo kao neke cvjetne note, i sve to praceno prijatnom dozom gorcine, jer pivo uopste nije slatko, iako sam ga ja tako opisao
samo da jos dodam, da nakon par komada pivo prilicno "udara"
, nisam vidio koliki je procenat alkohola
[/img]