Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Stone Go To IPA
yankee fan Offline
1.050 OG, 4,91% ABV

Stone Go To IPA
This post was last modified: 18.04.2014, 05:52 by yankee fan.
za vrijeme ljetnih mjeseci ovde se mnogo proda americkog smeca od piva, Bud Light, Miller Light, Coors Light, zatim Heineken Light, Amstel Light itd. Razlog tome je sto ova p"piva" covjek moze bukvalno da pije cijele dan umjesto vode ( sto ona fakticki i jesu, samo zuto obojena voda) a da se covjek ne napije brzo.
Kvalitetna piva, kao recimo IPA su teska piva i imaju obicno oko 7% alc, tako da vec poslije pocetnih 6-pack, svi prelaze na vec pomenuto smece i mikro pivare tu jednostavno gube trku. Iz tog razloga su Founders i Stone napravili kvalitetna IPA, ali sa manje alkhola, piva koje mozemo da uzivamo bukvalno cijeli dan!!! drinking-beer
Foundrson All Day IPA sam vec pokusao da obradim, a sada je na red Stone Go To IPA.
dakle sipao u tulip casu, kapa slaba odmah je splasnula. Boja je zuta, zlatno zuta.
Miris je je nenadhebiv- mango, ananas, grapefruit, borovina, hmelj! mnogo hmelja!
Ukus prati aromu, imam osjecaj da zvacem koru od grapefruita, cisto pivo i jako osvjezavajuce, odmah pri nepcu kao i aftertaste osjeca se hmelj. Bez obzira sto pivo vuce na ananas, grejp, mango u pitanju je prava hmeljna bomba! Divno prijatan ukus hmelja ostaje duuuugo poslije gutaljaja, a u isto vrijeme nije nepriajnto kao recimo Stone Ruination! Izuzetno pitko, lagano a ipak mnogo ukusa!!! Bez razmisljanja 5/5!!!!
U nedelju palim na plazu i bice to mrtva trka izmedju Foundersa i Stone Smile
Da li sam rekao koji je procenat alkohola? 4,5% bananabananabanana

[Image: 11jtaaa.jpg]
Sisaj Zvezdo!!!

Find Odgovori
jakovc Offline
1.030 OG, 2,93% ABV

RE: Stone Go To IPA
Dobar ti 'selfie' Zivjeli
Find Odgovori
yankee fan Offline
1.050 OG, 4,91% ABV

Heheh, vidio sam tek kad sam postavio komentar, nije mi se dalo ponovo raditi Smile
Sisaj Zvezdo!!!

Find Odgovori
mange_tout! Offline
Admin

djeluje strašno osvježavajuće Smile stvarno kada ovako čovjek vidi šta ljudi po svijetu piju, zapita se gdje smo mi. oronuli smo pivski Sad kako bi ovo išlo ljeti uz neretvu Big Grin

zna li se koji su hmeljevi upotrebljeni?
Find Odgovori
ale ale Offline
1.070 OG, 6,95% ABV

Al' zato oni nemaju Neretvu...
Find Odgovori
mange_tout! Offline
Admin

(18.04.2014, 11:22 )ale ale Wrote: Al' zato oni nemaju Neretvu...

neretva je ćudo, idealna temperatura za rashladit se. još da je malo čistija i da je ovih IPA gdje bi nam kraj bio beer
Find Odgovori
yankee fan Offline
1.050 OG, 4,91% ABV

This post was last modified: 18.04.2014, 01:50 by yankee fan.
(18.04.2014, 09:44 )mange_tout! Wrote: djeluje strašno osvježavajuće Smile stvarno kada ovako čovjek vidi šta ljudi po svijetu piju, zapita se gdje smo mi. oronuli smo pivski Sad kako bi ovo išlo ljeti uz neretvu Big Grin

zna li se koji su hmeljevi upotrebljeni?

sad sam malo Google-ovao i nasao da koriste Mosaisc, Citru i Cascade ( meni koji ne pravim domace pivo to ne znaci mnogo)
Cim se sipa u casu odmah se osjeti intenzivan miris tropsok voca, a cak nisu ni probali da malo zamaskiraju okus hmelja! Prava bomba, iako ne njihovom sajtu pise IBU 65

evo nekoliko linkova za ova session piva
http://www.latimes.com/food/dailydish/la...z2zF0eSXh1

http://www.today.com/food/low-alcohol-se...1D79544329
Sisaj Zvezdo!!!

Find Odgovori
mange_tout! Offline
Admin

to je od citre. to je odličan hmelj. ne znam jesi li probao zombie dust. ja sam probao klon mušicin i fenomenalna je piva.
Find Odgovori
yankee fan Offline
1.050 OG, 4,91% ABV

(18.04.2014, 02:10 )mange_tout! Wrote: to je od citre. to je odličan hmelj. ne znam jesi li probao zombie dust. ja sam probao klon mušicin i fenomenalna je piva.

Nisan probao Zombie dust. Reci mi koji hmelj daje ukus tropskog voca?
Sisaj Zvezdo!!!

Find Odgovori
mange_tout! Offline
Admin

citra je poznata po tim tropskim tonovima. stvarno super hmelj.
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

nije samo citra, mada ona ima jako poseban okus. ali ima još dosta hmeljeva koji daju baš jake note tropskog voća, na primjer NZ nelson sauvin, amarillo, galaxy, pa onda još novozelandski motueka, kohatu itd....
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
mange_tout! Offline
Admin

(18.04.2014, 08:32 )pivska mušica Wrote: nije samo citra, mada ona ima jako poseban okus. ali ima još dosta hmeljeva koji daju baš jake note tropskog voća, na primjer NZ nelson sauvin, amarillo, galaxy, pa onda još novozelandski motueka, kohatu itd....

da naravno, ali mislio sam konkretno u ovom pivu.
Find Odgovori

Forum Jump:

Users browsing this thread: 11 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools