Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Trappistes Rochefort 6
yankee fan Offline
1.050 OG, 4,91% ABV

Trappistes Rochefort 6
This post was last modified: 25.04.2014, 03:24 by yankee fan.
u svijet boljeg i craft piva sam usao tek prije godinu dana, zahvaljujuci ovom forumu i vama. Prvo sam razvio ukus za PA, a zatim za IPA. Medjutim nikako da razvijem ukus za Belgijance; probao sam sve od Chimay, Duval, Gulden Draak, zatim neka "domaca" piva radjena na Belgijski nacin, i nisu mi sjedala. Nakon nekog vremena u jednom pubu narucim Americkog Belgijanca, i sjeo mi je nevidjeno. Juce zapucam u radnju sa pivima da kupim nekoliko njih, zeni jedan Lambic, meni Orval i Rochefort.
Vjerujem da ste svi vi tamo sa te strane velike bare vec vise puta pili ova piva!
Dakle sipao u Belgijski chalice, kapa velika, ostala do kraja. Boja je kestenasto smedja.
Pivo je nekako kremasto, miris slada se odmah osjeca.
Sto se ukusa tice, pivo je puno, glatko klizi niz grlo, a nevjerovatno mi je da ima za mene velikih 7,5% alkohola. Osjeca se ukus grozdjica, suhih sljiva, mozda malo i vina, gorcina slaba, sa jako niskom karbonizacijom!
Dakle moj prvi Belgijanac, i posto ne znam s cim bih ga uporedio, mozda bih da 5/5 jer ukus je zaista divan, uz veceru je sjeo kao budali samar )

[Image: 346avrn.jpg]
Sisaj Zvezdo!!!

Find Odgovori
Rodney Offline
1.080 OG, 7,93% ABV

RE: Trappistes Rochefort 6
Trebaš Rochefort Desetku probati. Skoro pa duplo je jača od šestice, ali je skoro duplo i bolja.

Rochefort je klasik baš Smile

Jesi ti u New Jerseyu?
Find Odgovori
yankee fan Offline
1.050 OG, 4,91% ABV

(25.04.2014, 07:31 )Rodney Wrote: Trebaš Rochefort Desetku probati. Skoro pa duplo je jača od šestice, ali je skoro duplo i bolja.

Jesi ti u New Jerseyu?

ta 10-ka ima poprilicno alkohola, a ja nisam nesto ljubitelj tih jakih piva burence
da, zivim u New Jersey Big Grin
Sisaj Zvezdo!!!

Find Odgovori
Rodney Offline
1.080 OG, 7,93% ABV

(25.04.2014, 02:38 )yankee fan Wrote:
(25.04.2014, 07:31 )Rodney Wrote: Trebaš Rochefort Desetku probati. Skoro pa duplo je jača od šestice, ali je skoro duplo i bolja.

Jesi ti u New Jerseyu?

ta 10-ka ima poprilicno alkohola, a ja nisam nesto ljubitelj tih jakih piva burence
da, zivim u New Jersey Big Grin

Ne osjeti se u 10-ki toliko alkohol. Probaj. To je kao da voliš auta, a nikada nisi sjeo u Golfa Smile

Misliš - živiš u raju.

Dugo sam mislio da samo u Californiji i Texasu ima najluđih piva u Americi, dok nisam čuo za istočnu obalu. Od New Yerseya prema Vermontu Smile

Eto me slijedeće godine na proljeće. Žena će da vozi, a ja ću da degustiram Smile
Find Odgovori
makthemak Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Ova piva mi je bas ostala u sjecanju jer je fenomenalna a od sva 3 najbolje mi je legla 8-ca
Find Odgovori
yankee fan Offline
1.050 OG, 4,91% ABV

(17.05.2014, 12:41 )makthemak Wrote: Ova piva mi je bas ostala u sjecanju jer je fenomenalna a od sva 3 najbolje mi je legla 8-ca

hm, ne znam kako je tamo, ali ovde su poprilicno skupa. Ne daje mi se 4-5 zelenih za jednu flasu piva!
Sisaj Zvezdo!!!

Find Odgovori
makthemak Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

pa i kod nas je tu negdje cijena
Find Odgovori

Forum Jump:

Users browsing this thread: 3 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools