Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

dileme
agagama Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

dileme
Zdravo pivari Smile trebam da pravim APA , u receptu je ide tri puta po 20 gr hmelja (amarijo) ali u beersmithu je napisano da ovaj poslednji ide 0 min ? i to mi nije jasno.
Da li je problem ako je u recepturi originalnoj napisana biab metoda da ja prebacim na single infusion full body batch spurge ?
I've only been in love with a beer bottle and a mirror.
Sid Vicious
Find Odgovori
mange_tout! Offline
Admin

RE: dileme
taj na 0 minuta ubaci kada isključiš kuhalo, tj. na kraju kuhanja. nakon toga nemoj odmah hladiti sladovinu nego ostavi 15 minuta da hmelj otpusti aromu. možeš izabrati taj mash profil, samo ako hoćeš da praviš isti recept, podesi parametre (OG, IBU, EBC). i pretpostavljam da je efikasnost kod BIAB recepta manja, pa prije svega podesi na svoju efikasnost koju ti imaš.
Find Odgovori
agagama Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Takodje u originalnom receptu stoji da je okomljavanje traje 45 min -jel to u redu? i takodje pise da se fermentise u " ale primaru straight to keg" - ali i to sam prebacio na "ale single stage".tj mislim na klasicno odlezavanje u fermentoru.Inace
parametri (OG, IBU, EBC) su sa jako malim promenama u odnosu na recept i to predpostavljam da je to zbog efikasnosti.
Sid Vicious
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

mogao si staviti i taj recept da znamo o čemu pričamo. uglavnom ukomljavanje od 45 minuta je ok ako se radi o normalnim sladovima, mada bi ja to ipak ostavio sat vremena.
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
agagama Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

evo ga Smile
http://beersmithrecipes.com/viewrecipe/6...golden-ale
Sid Vicious
Find Odgovori
mange_tout! Offline
Admin

možda dobro ne vidim, ali ne mogu naći nigdje da se ukomljava 45 minuta. koliko vidim ovdje je standardno ukomljavanje od 60 minuta na 66°C. ako ćeš kuhati 90 minuta, pripazi na isparavanje, jer ćeš izgubiti više nego kada si kuhao 60 minuta. moraš i tu podesiti opremu.
Find Odgovori
agagama Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

da ,originalni recept sa "biab" metodom ukomljavanja traje 75 minuta ali kada sam prebacio u beersmithu na single infusion full body batch spurge onda se promenila i duzina ukomljavanja...
Sid Vicious
Find Odgovori
mange_tout! Offline
Admin

(05.05.2014, 09:54 )agagama Wrote: da ,originalni recept sa "biab" metodom ukomljavanja traje 75 minuta ali kada sam prebacio u beersmithu na single infusion full body batch spurge onda se promenila i duzina ukomljavanja...

mislim da če ti biti dovoljno tih 60 minuta.
Find Odgovori

Forum Jump:

Users browsing this thread: 3 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools