Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Pocetak
nevengajicgaja Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Wink  Pocetak
Pozdrav,

Namjeravam da se pocnem baviti pravljenjem pive u kuci Big Grin
Pa sam vas htio ljudi pitati, gdje da kupim sastojke za pivo, a planirao sam praviti Cesko ili neko Belgijsko svijetlo pivo

Zivjeli drinking-beer
Find Odgovori
mange_tout! Offline
Admin

RE: Pocetak
pozdrav i dobro došao.

ja ti za početak preporučujem neko belgijsko. za belgijsko (BPA) sirovine možeš naručiti u mostaru (oldbridž). ukoliko ti bude potrebna pomoć oko kreiranja recepta, ili bilo čega drugog, slobodno pitaj.
Find Odgovori
AleksandarV Offline
1.100 OG, 10% ABV

Ili u Beogradu ili Slavonskom Brodu.
Ovisno gdje te put navede.
Find Odgovori
rafter Offline
1.070 OG, 6,95% ABV

Pozdrav i dobrodošao!
I ja sam početnik kao i ti, pa ti mogu dati par savjeta...
Do sastojaka je lako doći, prije svega skupi opremu (ne reče šta imaš od opreme)
Pa simuliraj sam neko kuvanje, isprobaj koliko ti vremena treba za kuvanje, hlađenje...
I tek onda sirovine. Možda griješim, al to ti je moj savjet, mislim da će ti tako biti lakše.

Pivili!
Prvo hopni, pa reci skoč!
Find Odgovori
nevengajicgaja Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

This post was last modified: 27.08.2014, 02:43 by nevengajicgaja.
(27.08.2014, 12:38 )mange_tout! Wrote: pozdrav i dobro došao.

ja ti za početak preporučujem neko belgijsko. za belgijsko (BPA) sirovine možeš naručiti u mostaru (oldbridž). ukoliko ti bude potrebna pomoć oko kreiranja recepta, ili bilo čega drugog, slobodno pitaj.

Ok, hvala na pomoci za pocetak, jer sam totalni duduk po pitanju ovoga.. Smile

(27.08.2014, 12:51 )rafter Wrote: Pozdrav i dobrodošao!
I ja sam početnik kao i ti, pa ti mogu dati par savjeta...
Do sastojaka je lako doći, prije svega skupi opremu (ne reče šta imaš od opreme)
Pa simuliraj sam neko kuvanje, isprobaj koliko ti vremena treba za kuvanje, hlađenje...
I tek onda sirovine. Možda griješim, al to ti je moj savjet, mislim da će ti tako biti lakše.

Pivili!

Hvala, pa za pocetak imam dva lonca jedan ima 12/13 L, a drugi ima oko 7L, a imam jos jedan koji ima 5L Big Grin. Naravno zaboravio sam i da opremu spomenem. Gdje to mogu da nabavim ? Smile
Find Odgovori
mange_tout! Offline
Admin

malo ti je to što imaš. ne možeš sa tim napraviti baš mnogo pive. obično su ture u ovome hobiju: 20,30,40 i više litara. imaš dosta na forumu tema o opremi pa malo potraži. između ostalog ti treba mash tun, chiller, veći lonac, termometar, hidrometar...
Find Odgovori

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools