Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Tražim mlin za slad...
radobolja Offline
1.040 OG, 3,92% ABV

RE: Tražim mlin za slad...
rođak je kupio za 40 eura u irskoj korona mlin, u ovom shopu. Cijena je sa popustom 51% doduše trgovci namjerno stavljaju veliku početnu cijenu kako bi se kupac kad vidi popust odlučio na kupnju.

https://www.thehomebrewcompany.ie/grain-...-1203.html

i meni se činilo skupo u odnosu na ovaj u beogradu ali vjerojatno je kvalitetniji. mogu ga uzeti jedan dan i uporediti fizički sa beogradskim
Find Odgovori
danny_boy Offline
1.100 OG, 10% ABV

Re: Tražim mlin za slad...
This post was last modified: 01.07.2014, 06:11 by danny_boy.
Nasao sam majstora koji mi je mlin mehanizovao tako da sada sve ide preko motora. Odlicno i brzo melje. Motor je od masine za ves.

http://youtu.be/pNB3yZTVVco
WWW Find Odgovori
AleksandarV Offline
1.100 OG, 10% ABV

This post was last modified: 01.07.2014, 07:41 by AleksandarV.
Radobolja, rekao bi da je tvoj daleko kvalitetniji. Ovom se onaj dio koji bi trebao da spriječi da slad leti na sve strane, uopšte ne može postaviti. Završna obrada je vrlo loša. Vrlo grub liv. Na ručku za okretanje sam morao da dodam malo papira. Jer je šaraf ne može do kraja da stegne. Pa ima puno lufta.
Sada sam stavio podloške od šarafa, da bi sve bilo u ravni. Inače leptir matica za pritezanje bočnih šarafa, koji drže ploču za mljevenje, preskače.
Moram ga još jednom oprati da skinem fabrički šmek.

Sent from my Z10 using Tapatalk
Find Odgovori
radobolja Offline
1.040 OG, 3,92% ABV

This post was last modified: 01.07.2014, 08:42 by radobolja.
@danny, ovo izgleda dobro ali preveliko, kako je poslo mogli bi ga i na vodenicu spojiti :-)

@aco, valjda je ta veca cijena opravdana. Ali bitno je da melju, jeftiniji ili skuplji, nek' je piva dobra
Find Odgovori
danny_boy Offline
1.100 OG, 10% ABV

Re: RE: Tražim mlin za slad...
(01.07.2014, 08:38 )radobolja Wrote: @danny, ovo izgleda dobro ali preveliko, kako je poslo mogli bi ga i na vodenicu spojiti :-)

@aco, valjda je ta veca cijena opravdana. Ali bitno je da melju, jeftiniji ili skuplji, nek' je piva dobra

Pa nije bas profa preveliko, tako samo djeluje na snimku. Uglavnom sve se nalazi na metalnom postolju i moze se lako prenositi. Ustekas u struju i to je to. Plug and play Big Grin

6kg slada samelje za nekih 10-tak minuta.

Ah vodenica Wink
WWW Find Odgovori
Stane Offline
1.100 OG, 10% ABV

Konačno i ja sastavio svoj mlin za slad, bilo je dosta problema, koštao je na kraju 210km, ali sam s obzirom na sve probleme zadovoljan, (nadam se da će me služiti dosta godina) evo videa:
http://www.youtube.com/watch?v=1omzEt52Q...5beAPlnZVQ
Find Odgovori
AleksandarV Offline
1.100 OG, 10% ABV

Zvijer. Čestitke

Sent from my Z10 using Tapatalk
Find Odgovori
gajba Offline
1.080 OG, 7,93% ABV

Nisi napravio podesavanje razmaka?
Find Odgovori
Stane Offline
1.100 OG, 10% ABV

(03.07.2014, 08:51 )gajba Wrote: Nisi napravio podesavanje razmaka?
Podesio sam razmak po Mariovoj uputi on je i naoravio nacrt za ovaj mlin, jedino što imam namjeru mljeti ručno, puno mi ljepše izgleda slad u poređenju sa mljevenjem bušilicom.
Find Odgovori
gajba Offline
1.080 OG, 7,93% ABV

Na videu vidim dewalt aku, nije valjda da nije mogao povuci slad pa si uzeo onu zelenu Smile
Find Odgovori
Stane Offline
1.100 OG, 10% ABV

(03.07.2014, 03:35 )gajba Wrote: Na videu vidim dewalt aku, nije valjda da nije mogao povuci slad pa si uzeo onu zelenu Smile
Upravo tako, baterija jako slaba pa nije mogla vrtjeti ali mi se čini da bi sa aku bilo puno bolje.
Find Odgovori
Stane Offline
1.100 OG, 10% ABV

(02.07.2014, 09:04 )stane2006 Wrote: Konačno i ja sastavio svoj mlin za slad, bilo je dosta problema, koštao je na kraju 210km, ali sam s obzirom na sve probleme zadovoljan, (nadam se da će me služiti dosta godina) evo videa:
http://www.youtube.com/watch?v=1omzEt52Q...5beAPlnZVQ
Jučer sam u Sl. Brodu vidio identičan mlin kao ovaj sa videa, inox valjci, cijena novog je 130 km, kaže mi čovjek da taj što pravi i prodaje mlin radi u nekoj firmi na cnc-u, ubacio je mariove nacrte u program i može pičiti serijski a vjerovatno malo okrene i materijala pa je ovako jeftin.
Find Odgovori

Forum Jump:

Users browsing this thread: 3 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools