Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Pripreme za drugo početničko kuhanje -mišljenja o receptu
adisrebrenik Offline
1.040 OG, 3,92% ABV
****

Posts: 241
Joined: Sep 2014
Reputation: 1 Location: bosna
Pripreme za drugo početničko kuhanje -mišljenja o receptu
24L
Efficiency 80%

4,40 kg Pilsner (Nova Gradiska) (3,3 EBC) 77,0 %
0,4 kg Munich Malt (15,0 EBC) 7,0 %
0,50 kg Carmel Malt (120,0 EBC) 9,0 %
0,40 kg Barley Flaked (3,9 EBC) 7,0 %

15,00 g Magnum [13,40 %] - First Wort 60,0 min Hop 17,4 IBUs
20,00 g Aurora [9,20 %] - Boil 30,0 min Hop 12,2 IBUs
30,00 g Cascade [7,10 %] - Boil 3,0 min Hop 3,1 IBUs

1,0 pkg Safale American (DCL/Fermentis #US-05)

Est Original Gravity: 1,052 SG
Est Final Gravity: 1,012
Estimated Alcohol by Vol: 5,1 %
Bitterness: 32,7 IBUs
Est Color: 8,8 EBC

60min @ 66C
Find Odgovori
AleksandarV Offline
1.100 OG, 10% ABV
*****

Posts: 1,510
Joined: Nov 2012
Reputation: 2 Location: Sarajevo
RE: Pripreme za drugo početničko kuhanje -mišljenja o receptu
A šta kuhaš?

Posmatranje vrenjače opušta.
Find Odgovori
adisrebrenik Offline
1.040 OG, 3,92% ABV
****

Posts: 241
Joined: Sep 2014
Reputation: 1 Location: bosna
RE: Pripreme za drugo početničko kuhanje -mišljenja o receptu
(04.11.2014, 08:34 )AleksandarV Wrote: A šta kuhaš?

Posmatranje vrenjače opušta.

apa,
pozdrav iz Srebrenika
Find Odgovori
mange_tout! Offline
Admin
*******

Posts: 3,220
Joined: Nov 2012
Reputation: 15 Location: Mostar
RE: Pripreme za drugo početničko kuhanje -mišljenja o receptu
fin je ovo recept. ja bih možda auroru stavio na 20 min, a cascade na 0 min. ako ovako uradiš nakon kuhanja nemoj odmah hladiti, nego ostavi 15-20 min da cascade pusti što više arome. nakon toga počni hladiti. vjerovatno će ti manja biti gorčina, pa ako želiš biti unutar stila dodaj par grama magnuma.

dobro ti izvučeš efikasnost 80% sa gradiškom Big Grin
Find Odgovori
adisrebrenik Offline
1.040 OG, 3,92% ABV
****

Posts: 241
Joined: Sep 2014
Reputation: 1 Location: bosna
RE: Pripreme za drugo početničko kuhanje -mišljenja o receptu
(04.11.2014, 10:37 )mange_tout! Wrote: fin je ovo recept. ja bih možda auroru stavio na 20 min, a cascade na 0 min. ako ovako uradiš nakon kuhanja nemoj odmah hladiti, nego ostavi 15-20 min da cascade pusti što više arome. nakon toga počni hladiti. vjerovatno će ti manja biti gorčina, pa ako želiš biti unutar stila dodaj par grama magnuma.

dobro ti izvučeš efikasnost 80% sa gradiškom Big Grin

Hvala mange za savjete,
poz
Find Odgovori
adisrebrenik Offline
1.040 OG, 3,92% ABV
****

Posts: 241
Joined: Sep 2014
Reputation: 1 Location: bosna
RE: Pripreme za drugo početničko kuhanje -mišljenja o receptu
Treće polupočetničko kuhanje-šta mislite o ovom receptu?
pozdrav...
APA (Matches styles:California Common Beer, Extra Special/Strong Bitter (ESB), American Pale Ale, American Amber Ale, Belgian Specialty Ale, Fruit Beer, Spice, Herb, or Vegetable Beer, Specialty Beer)
procijenjena količina piva : 25 L
Procenat alkohola: 4.65 %
Boja: 20 EBC
Gorčina: 34,28 IBU
Početna gustina: 1.049 i procijenjena nakon fermentacije bi bila 1,014

sastojci

3 kg ječmeni slad pale ale 56,1%
+ 0,8 kg slad Cara 120 15%
+ 0,8 kg pšenični slad 15%
+ 0,250 kg Cara Hell 4,7%
+ 0,5 kg pahuljice ječmene 9,3%
- hmelj 15 g summit 60 min IBUs 28,38
-15 g styrian golding 30 min IBUs 5,9
-15 g styrian golding 0 min

- kvasac Safale US-05
Find Odgovori



Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools