Poll: Planiram prijaviti pivo za takmičenje u:
You do not have permission to vote in this poll.
Januaru
13.33%
2 13.33%
Februaru
20.00%
3 20.00%
Martu
6.67%
1 6.67%
Aprilu
6.67%
1 6.67%
Maju
6.67%
1 6.67%
Junu
6.67%
1 6.67%
Julu
6.67%
1 6.67%
Augustu
6.67%
1 6.67%
Septembru
6.67%
1 6.67%
Oktobru
6.67%
1 6.67%
Novembru
6.67%
1 6.67%
Decembru
6.67%
1 6.67%
Total 15 vote(s) 100%
* You voted for this item. [Show Results]

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sarajevo Home Brew Club
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

Sarajevo Home Brew Club
Evo tema o klubu i o rasporedu takmičenja za 2013. godinu. Ovdje možemo raspravljati o svemu u vezi takmičenja i u vezi samog kluba.

Što se mene tiče mislim da je takmičenje savršeno osmišljeno kroz cijelu godinu, jer u većini mjeseci imamo 'tematska' piva koja su prilagođena tom dijelu godine. Hvala @wolfebrew!

Na početku mi je bilo malo glupo da se klub zove samo 'sarajevski', ali mislim da je to bolje, jer time ohrabrujemo ovakva udruživanja i u drugim gradovima.

Na udruženju home brewera na državnom nivou se radi već neko vrijeme i uskoro više detalja u vezi toga.

Kao što vidite dodano je obavještenje u sve forume o rasporedu takmičenja. Svi prijedlozi i sugestije su dobro došli.

Zivjeli

Attached Files
.pdf   The beer contest BHS.pdf (Size: 49.83 KB / Downloads: 21)
.pdf   The beer contest ENG.pdf (Size: 42.12 KB / Downloads: 1)
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
djulba Offline
1.050 OG, 4,91% ABV

RE: Sarajevo Home Brew Club
Moje pitanje je koliko treba flaša piva da se pošalje na takmičenje. jer mi svi pravimo po 2-3 gajbe po turi pa da znamo da ostavimo nekoliko flaša maksuzije za takmičenje jer se brzo popije Big Grin
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

Realno, da bi se pivo ocijenilo od strane tri suca, dovoljna je jedna boca od 0,5l, ipak, ja bih minimum stavio 3 boce, a maksimum nećemo ograničavati, naravno Smile. Inače, ovo je samo zato što smo mali i tek se organiziramo još uvijek... Dakle prihvatit ćemo i samo jednu bocu, ali eto vam na obraz koliko ćete donijeti.... Big Grin
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

osim toga, takmičenje se ne poklapa s mojim planovima za kuhanje, tako da ću ja za takmičenje raditi 6 litarske fermentacije.
Find Odgovori
zis Offline
1.100 OG, 10% ABV

Mislim da cu imati 3 piva za takmicenje a mozda i 4-to stigne ako bude krajem januara. Amber Pale Ale, Stout i ono lagano sa narandjom i korianderom i mozda DunkelWeizen bude spreman. Zivjeli
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

(26.12.2012, 06:11 )zis Wrote: Mislim da cu imati 3 piva za takmicenje a mozda i 4-to stigne ako bude krajem januara. Amber Pale Ale, Stout i ono lagano sa narandjom i korianderom i mozda DunkelWeizen bude spreman. Zivjeli

super, samo nadam se da će i u ostalim mjesecima biti pokoje pivo Zivjeli
Find Odgovori
zis Offline
1.100 OG, 10% ABV

(26.12.2012, 06:16 )pivska mušica Wrote:
(26.12.2012, 06:11 )zis Wrote: Mislim da cu imati 3 piva za takmicenje a mozda i 4-to stigne ako bude krajem januara. Amber Pale Ale, Stout i ono lagano sa narandjom i korianderom i mozda DunkelWeizen bude spreman. Zivjeli

super, samo nadam se da će i u ostalim mjesecima biti pokoje pivo Zivjeli

Kontinuirana proizvodnja za sad..... Plan poslije Weizena da kuham Belgian Pale Ale i Irisch Red Ale .
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

još par stvari -

- imate domaće pivo - prisustvujete druženju/takmičenju - nemate domaće pivo - ne prisustvujete druženju/takmičenju
- pošto planiramo i nagrade, planirana je i kotizacija koju će za svako prijaveljno pivo morati uplatiti svaki član (poenta je da će sva lova biti potrošena na nagrade, tako da što bude skromnija kotizacija po čovjeku, to će biti skromnija i nagrada za pobjednika)

Smile
Find Odgovori
zis Offline
1.100 OG, 10% ABV

(26.12.2012, 07:45 )pivska mušica Wrote: još par stvari -

- imate domaće pivo - prisustvujete druženju/takmičenju - nemate domaće pivo - ne prisustvujete druženju/takmičenju
- pošto planiramo i nagrade, planirana je i kotizacija koju će za svako prijaveljno pivo morati uplatiti svaki član (poenta je da će sva lova biti potrošena na nagrade, tako da što bude skromnija kotizacija po čovjeku, to će biti skromnija i nagrada za pobjednika)

Smile

A kombinacija imam domace pivo ne prisustvujem takmicenju ali platim kotizaciju.....
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

vidjet cemo u vezi toga. to je malo škakljivo. zamisli pobijediš i ne možemo s pobjednikom porazgovarati šta i kako je radio Smile
Find Odgovori
zis Offline
1.100 OG, 10% ABV

(26.12.2012, 08:02 )pivska mušica Wrote: vidjet cemo u vezi toga. to je malo škakljivo. zamisli pobijediš i ne možemo s pobjednikom porazgovarati šta i kako je radio Smile

Moze telefon brate ili kako drugacije, posao mi je specifican nikada bas nikada ne mogu planirati 3-4 dana unaprijed. Tako da ako neko posalje piva a ne prisustvuje i slucajno pobijedi dobija "utjesnu" nagradu, recimo 1 flasu piva od pobjednika. Wink
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

Sve cemo se dogovoriti, to je najmanji problem. Bilo bi super da je čovjek koji je pravio pivo tu, ali ako ne može, valjda ćemo progledati kroz prste. Uglavnom, to je prolazno, ali obratno ne moze - da ima covjeka a nema piva Big Grin
Find Odgovori

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools