Stane
1.100 OG, 10% ABV
Posts: 1,656
Joined: Jan 2014
Reputation:
5
Location: Tolisa (Orašje)
|
RE: English Mild
This post was last modified: 02.01.2015, 07:06 by Stane.
(01.01.2015, 08:47 )pivska mušica Wrote: stane moj mild je zavrsio na 1.012 i imao sam 69% atenuacije, ali sam na kraju odlucio promijeniti kvasac i koristio sam wlp002 umjesto ovoga, mada to ne mijenja nista jer se radi o jako slicnim kvascima. da ti nije otisla temperatura ukomljavanja preko 70? ako jest to bi mogao biti razlog. a koliko je vec dugo u fermentoru pivo, jesi li imao burnu fermentaciju na pocetku? i da li si isto koristio maris otter? Temperatura ukomljavanja nebi trebalo da je otišla preko 68,5, pivo je tek 6 dana u fermentoru ali vrenjača totalno mrtva, treći dan sam imao burnu fermentaciju ali nije trajala ni 24 sata, da koristio sam maris otter, ako još dva tri dana fg bude stajao na 1,020 morat ću pokušati nešto poduzeti.
|
|
|
Stane
1.100 OG, 10% ABV
Posts: 1,656
Joined: Jan 2014
Reputation:
5
Location: Tolisa (Orašje)
|
RE: English Mild
Jučer otvorio fermentor, podigao kvasac sa dna, danas opet mjerio FG-1,020 (još uvjek je slatkasto), pošto danas kuham SNTEIPA i koristit ću 1,5 vrećica US-05, pola vrećice što mi ostane stresam u mild pa ću vidjeti rezultate ako ni to ne uspije ostaju još dvije opcije, jedna da rastopim dekstrozu i ubacim u fermentor ako ni to ne uspije, uzmem fermentor i prospem po rosnoj livadi
|
|
|
MarkoOs
1.020 OG, 1,95% ABV
Posts: 25
Joined: Oct 2014
Reputation:
0
Location: Hrvatska
|
Stala fermentacija valjda??
Pozdrav ekipa. E ovako ima problem posto po svemu sto sam procitao nije bas najnormalnije to, a stvar je u tomene da je pivo danas 17-ti dan u fermentatoru a fg nije pao ispod 1.020, zadnji puta mjereno prije nekih 5 dana i fg je bio isti. Sve mi je to poetalo cudno jedno treci dan fermentacije kada na vrenjaci nisam primjetio mjehurice. Posto se radi o s-04 kvascu koji slovi kao relativo agresivan i brzo odradi.
Prvo kuhanje je proslo relativno dobro, nije bilo nikakvih problema i iskoristivost mi je bila odlicna og - 1.053. Sastojci su bili Ng slad 5kg, Munich 0,5Kg, Crystal 120 - 0,5Kg, Hmelj Chalenger styrian goldings, kvasac s-04. Okus ovog maldog piva je jako dobar, cak se malo i izbistrilo od uzimanja zadnjeg uzorka. Evo neznam o cemu se radi i oce li taj fg pasti, Fermentator nisam otvarao uopce uzorak uzimam kroz pipu na fermentatoru, kolicina je 26 litara piva poslje kuhanja u fermentatoru koji je plasnicni iz shopa sve za pivo. Evo pomagajte!!!
|
|
|
libor
1.060 OG, 5,91% ABV
Posts: 421
Joined: Jun 2013
Reputation:
0
Location: Prijedor
|
RE: Stala fermentacija valjda??
(05.01.2015, 07:00 )MarkoOs Wrote: Pozdrav ekipa. E ovako ima problem posto po svemu sto sam procitao nije bas najnormalnije to, a stvar je u tomene da je pivo danas 17-ti dan u fermentatoru a fg nije pao ispod 1.020, zadnji puta mjereno prije nekih 5 dana i fg je bio isti. Sve mi je to poetalo cudno jedno treci dan fermentacije kada na vrenjaci nisam primjetio mjehurice. Posto se radi o s-04 kvascu koji slovi kao relativo agresivan i brzo odradi.
Prvo kuhanje je proslo relativno dobro, nije bilo nikakvih problema i iskoristivost mi je bila odlicna og - 1.053. Sastojci su bili Ng slad 5kg, Munich 0,5Kg, Crystal 120 - 0,5Kg, Hmelj Chalenger styrian goldings, kvasac s-04. Okus ovog maldog piva je jako dobar, cak se malo i izbistrilo od uzimanja zadnjeg uzorka. Evo neznam o cemu se radi i oce li taj fg pasti, Fermentator nisam otvarao uopce uzorak uzimam kroz pipu na fermentatoru, kolicina je 26 litara piva poslje kuhanja u fermentatoru koji je plasnicni iz shopa sve za pivo. Evo pomagajte!!!
Na kojoj temperaturi fermentira ?, probaj da podignes temperaturu i promuckaj malo (brzi pokreti lijevo desno ) da podignes kvasac u pivo sa dna ...
|
|
|
MarkoOs
1.020 OG, 1,95% ABV
Posts: 25
Joined: Oct 2014
Reputation:
0
Location: Hrvatska
|
RE: Stala fermentacija valjda??
Probavao sam i sa muckanjem, premjesten je na mjesto gdje temperatura nija pala ispod 19, trenutno je nekih 22 stupnja, tamo stoji zadnjih tjedan ipo dana, kvasac je rehidriran a kolicina je 11,5 grama ona vrecica jedna. sa bi mogao biti uzrok tome i sta ako se fg nespusti???
|
|
|
libor
1.060 OG, 5,91% ABV
Posts: 421
Joined: Jun 2013
Reputation:
0
Location: Prijedor
|
RE: Stala fermentacija valjda??
(05.01.2015, 07:39 )MarkoOs Wrote: Probavao sam i sa muckanjem, premjesten je na mjesto gdje temperatura nija pala ispod 19, trenutno je nekih 22 stupnja, tamo stoji zadnjih tjedan ipo dana, kvasac je rehidriran a kolicina je 11,5 grama ona vrecica jedna. sa bi mogao biti uzrok tome i sta ako se fg nespusti???
Ako se FG ne spusti imaces manje alkohola od planiranog i vjerovatno neke ukuse koji se ne bi trebali pojavljivati (ali nek te to ne brine , popice se to u slast) , a najvjerovatnije je u pitanju kvasac kojem je istekao rok upotrebe pa u toku fermentacije nije uspio da se dovoljno razmnozi , i kao sto rekoh no sikiriki , sacekaj jos koji dan provjeri ponovo FG i flasiraj ...
|
|
|