kmnccc
1.020 OG, 1,95% ABV
Posts: 43
Joined: Nov 2014
Reputation:
0
Location: Srbija
|
RE: Gaziranost
(09.02.2015, 09:56 )pivska mušica Wrote: Možeš mada su ti zlatarova burad za kiseli kupus najbolja ja sam ih koristio jako dugo i prezadovoljan sam.
Ok, odem na Google i nađem ovo:
http://www.zlatarplast.rs/index.php?link...ref_link=2
Da li si na ovo mislio?
Ako je to, onda još samo da nađem cenu i da nađem kako da ga kupim
|
|
|
kmnccc
1.020 OG, 1,95% ABV
Posts: 43
Joined: Nov 2014
Reputation:
0
Location: Srbija
|
RE: Gaziranost
Ljudi, hvala puno na pomoći. Ovo je prvi put (ova tema) da se na ovom forumu obraćam za pomoć i zaista ste bili predusretljivi ljubazni i brzi. Zaista sam oduševljen. Zbog vas mi se odluka da pravim pivo čini još boljom
Pošto sam skontao da ovde lako mogu naći odgovore koje sam do sada dugo tražio, budite sigurni da će me biti još sa ovakvim pitanjima
Vidimo se najverovatnije u novoj temi gde ćemo diskutovati o receptu a do tada ovde
|
|
|
Vuk
1.010 OG, 1,95% ABV
Posts: 246
Joined: Jun 2013
Reputation:
1
Location: Bijeljina
|
RE: Gaziranost
Gledam početak ove teme, pa mo nejasno kako vam se dešava da povučete talog? Da li je to jer direktno flaširate iz fermentora? Ja to ne mogu sa onim buretom sa pipom jer je pipa uvijek prenisko pa odmah vuče malo taloga. Ja pretačem u drugu posudu, mada to odmah povlači rizik od infekcije. Zanima me je li moguće flaširati iz fermentora sa pipom?
Drugo, zadnja tura mi se pokvarila i pored silnog starsaniranja, najviše sumnjam na to pretakanje pred flaširanje.
I još nešto, pored toga što se pivo pokvarilo, čini mi se da mi poslije duže vremena opet čepovi nisu dobro dihtovali, postoji li neko pravilo, tj, odnos flašica - čep. Flašice su mi od sarajevskog piva bile zadnji put, i ono od 0,5 i ono od 0,33l. Čepove sam kupio u Bingu, ali nema nikakvih informacija o prečniku na njima.
|
|
|
Vuk
1.010 OG, 1,95% ABV
Posts: 246
Joined: Jun 2013
Reputation:
1
Location: Bijeljina
|
RE: Gaziranost
Ni ja ne pretačem u sekundar, nego samo u bottling bucket. Pošto nemam bottling bucket, ja prespem u šerpu veliku, operem fermentor pa vratim u njega jer on ima pipu. Ova zadnja tura mi se vjerovatno inficirala u toj šerpi, mada sam ja oprao dobro i starsanisao, ipak je to jedno pretakanje više, i veći rizik.
Meni je zato bilo i nejasno jer je kmnccc rekao da je flaširao i povuklo malo taloga. To znači da on flašira direktno iz fermentora valjda. Zato sam i pitao, radi li još neko tako i je li to uopšte izvodljivo, ako jeste, onda je to smanjenje rizika od infekcije jer se gubi jedno pretakanje i jedna posuda(bottling bucket).
|
|
|
Rodney
1.080 OG, 7,93% ABV
Posts: 1,095
Joined: Feb 2014
Reputation:
3
Location: Sweden
|
Gaziranost
Autosifon uvijek i polako ga spuštati kako nivo piva opada u fermentoru. Pošto ja koristim carbonation drops nikada ne pretačem pivo u bottling bucket već flaširam direktno iz fermentora.
Naravno, 2-3 litra piva na dnu otpišem i tako izbjegavam potpuno rizik da povučem talog u boce. Do sada nisam imao problema i sve su pive bile okej.
Skickat från min iPhone med Tapatalk
|
|
|