Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Odaberi jedan stil
gajba Offline
1.080 OG, 7,93% ABV

RE: Odaberi jedan stil
Sto bi rekli "kakva god da je samo da je ladna" Smile
Zimi omiljeni stil: stout, pogotovo imperial. Jos ako je malo jaci i balansiran okus przenosti ili kafe.
Ljeti: PA, IPA.
Bonus stil: Dunkel, jer sam u Njem probati nekoliko odlicnih, tako da bi ih mogao redovno piti, da imam priliku Sad
Find Odgovori
Goggy Offline
1.060 OG, 5,91% ABV

Abbey (jel' moguće da sam jedini?Smile i Porter (i to robust)
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

abbey nije stil piva. abbey je samo naziv za skup samostanskih piva koja nisu trapisticka. ima ih raznih. porter jest Smile
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
Pop Offline
1.030 OG, 2,93% ABV

Hmmmm, ipak oatmeal stout...zasada, dok ne skuham RIS, mješavinu raznih okusa prženih sladova i šljive. Da, to je to, definitivno.
Find Odgovori
Goggy Offline
1.060 OG, 5,91% ABV

a šta bi onda bio stil? Dubbel? Tripel? Belgian Ale?
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

Da dubbel i tripel su posebno kategorizirani kao stilovi. Imaš gore u tabu BJCP prevod kategorizacije odnedavno i belgijska piva su ti u kategorijama 16, 17 i 18. Tu imaš detaljne opise i smjernice svih stilova.
Find Odgovori
yankee fan Offline
1.050 OG, 4,91% ABV

India Fuckin' Pale Ale
Sisaj Zvezdo!!!

Find Odgovori
zlimfur Offline
1.100 OG, 10% ABV

da ne započinjem novu temu (ovo što sam do sad probo i meni je IPA za sad najbolja):

na druženju u Visokom zusko mi je reko interesantnu stvar: sve me nekako zapane da zakuham pivo koje ne volim. razmišljo sam dosta o zuskovoj izjavi i skonto da sam i ja u svom kratkom bavljenu našim plemenitim hobijem, skuho 4-5 tura od vrsta koje sam možda mogo probat negdje i skontat da to nije nešto što mi je pri vrhu liste.

od druženja u visokom skuho sam porter, SNPA, stanetovu ražu i prošli četvrtak zombie dust po treći put (ovaj put bez karameliziranja, po onom klasičnom receptu iz beersmith baze). sve pive koje volim da pijem i koje su mi do sada svaki put ispale super (ražu sam kuho prvi put).

na tragu svega toga, čito sam zanimljiv članak neke kolegice homebrewerke iz amerike, koja je prešla sa 5-galonskih tura na ture od 5 litara. nabrojala je kamaru nekih prednosti (tura se skuha nemjerljivo brže, handling je lakši sto puta, zimi možeš kuhati na šporetu u kuhinji u šerpi za špagete koju ti je mama poklonila na useljenje ..) i ono što je najvažnije i o čemu razmišljam, ovako male ture su odlične za eksperimentisanja.

i sad fakat razmišljam o nekom mini setingu za turu do 10 litara. da li je ko kuho ovako male ture? iskustva i to?

čini mi se da nas puno u poprilično ranoj fazi krene eksperimentisati i onda bude tu pive s kojom nikako nismo zadovoljni. što se mene tiče, dobar bi savjet bio da se prvih godinu dana plaho ne šara sa stilovima. APA, pa onda IPA kao prirodni korak dalje, za zimu porter ili stout i to je to.
WWW Find Odgovori
Pivdzija Offline
1.090 OG, 8,95% ABV

ne znam, meni su te ture od 10l malo. računaj da to nikad nećeš popiti sam, nego će ti doć u goste ovaj i onaj a ti ćeš se htjeti pohvaliti i boca po boca, ode 10l ko niz ulicu Smile
Jedi, pij, veseli se, i na život poseri se!
Find Odgovori
zlimfur Offline
1.100 OG, 10% ABV

ma ne kontam ja preci skroz na 10 litarske.. nego paralelno.. ove "normalne" ture ko i uvijek.. a ove "experimentalne" onda uz film, uz utakmicu i to, u kuhinji..
WWW Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

U zadnje vrijeme kisele biram prije IPA. I to ne voćne, nego baš čiste kisele. Zanimljivije su mi postale. Hmelj me počeo smarati, osim ako nije neka odlična varijanta.
Find Odgovori
Stane Offline
1.100 OG, 10% ABV

(14.02.2017, 08:10 )pivska mušica Wrote: U zadnje vrijeme kisele biram prije IPA. I to ne voćne, nego baš čiste kisele. Zanimljivije su mi postale. Hmelj me počeo smarati, osim ako nije neka odlična varijanta.

Postaješ Jedi, sila je u tebi jakaBig Grin
Find Odgovori

Forum Jump:

Users browsing this thread: 10 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools