Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Pocetnik
ljama Offline
1.030 OG, 2,93% ABV
***

Posts: 105
Joined: Jan 2015
Reputation: 0 Location: Bizovac Croatia
RE: Pocetnik
(24.02.2015, 11:35 )mange_tout! Wrote: super. drago mi je da si napravio svoje prvo pivo. sada malo strpljenja i onda uživaj.

A treba sad to docekat Wink
Find Odgovori
Stane Offline
1.100 OG, 10% ABV
*****

Posts: 1,656
Joined: Jan 2014
Reputation: 5 Location: Tolisa (Orašje)
RE: Pocetnik
Ovo je sigurno dobro začepljenoBig Grin
Find Odgovori
mange_tout! Offline
Admin
*******

Posts: 3,220
Joined: Nov 2012
Reputation: 15 Location: Mostar
RE: Pocetnik
(24.02.2015, 11:36 )ljama Wrote:
(24.02.2015, 11:35 )mange_tout! Wrote: super. drago mi je da si napravio svoje prvo pivo. sada malo strpljenja i onda uživaj.

A treba sad to docekat Wink

makar 21 dan. uglavnom prati karbonizaciju. otvori svako 7 dana jednu bocu, da vidiš kako napreduje.
Find Odgovori
ljama Offline
1.030 OG, 2,93% ABV
***

Posts: 105
Joined: Jan 2015
Reputation: 0 Location: Bizovac Croatia
RE: Pocetnik
(24.02.2015, 11:36 )stane2006 Wrote: Ovo je sigurno dobro začepljenoBig Grin

Pa kad se telic od 80+ kila nasloni na to mora da bude dobro zacepljeno!


Ma znam da mora stajat makar 20 dana Smile ali bit ce to tesko za izdrzat Wink
Find Odgovori
josip Offline
1.040 OG, 3,92% ABV
****

Posts: 193
Joined: Feb 2015
Reputation: 0 Location: hrvatska
RE: Pocetnik
ljama, koliko si dugo držao pivo u fermentoru?
ja sam isto kuhao takvo pivo gdje je pisalo 4-6 dana fermentacije.
Prvo sam se držao uputa i sad je u bocama. Nisam ga još probao.
Drugu konzervu sam skuhao u nedjelju (prije tri dana) i mislim ga ostaviti duže. Neznam koliko dugo.
Nebi da ga upropastim žurbom ali ni dugim čekanjem.
Find Odgovori
Rodney Offline
1.080 OG, 7,93% ABV
*****

Posts: 1,095
Joined: Feb 2014
Reputation: 3 Location: Sweden
RE: Pocetnik
(25.02.2015, 02:22 )jopovski Wrote: ljama, koliko si dugo držao pivo u fermentoru?
ja sam isto kuhao takvo pivo gdje je pisalo 4-6 dana fermentacije.
Prvo sam se držao uputa i sad je u bocama. Nisam ga još probao.
Drugu konzervu sam skuhao u nedjelju (prije tri dana) i mislim ga ostaviti duže. Neznam koliko dugo.
Nebi da ga upropastim žurbom ali ni dugim čekanjem.

Već smo raspravljali o tome negdje da je to loše prevedeno uputstvo. Fermentacija traje 21 dan. Na eskstrakt kitovima piše 6-7 dana, a na nekim 10-12 dana. Misli se pri tome da aktivna fermentacija traje te prve dane i da je tada najburnija. Ali pivo mora da odleži u fermentoru sve dok FG ne bude stabilan dva dana zaredom. A to se desi između 18 i 21 dana.
Find Odgovori
ljama Offline
1.030 OG, 2,93% ABV
***

Posts: 105
Joined: Jan 2015
Reputation: 0 Location: Bizovac Croatia
RE: Pocetnik
(25.02.2015, 02:36 )Rodney Wrote:
(25.02.2015, 02:22 )jopovski Wrote: ljama, koliko si dugo držao pivo u fermentoru?
ja sam isto kuhao takvo pivo gdje je pisalo 4-6 dana fermentacije.
Prvo sam se držao uputa i sad je u bocama. Nisam ga još probao.
Drugu konzervu sam skuhao u nedjelju (prije tri dana) i mislim ga ostaviti duže. Neznam koliko dugo.
Nebi da ga upropastim žurbom ali ni dugim čekanjem.

Već smo raspravljali o tome negdje da je to loše prevedeno uputstvo. Fermentacija traje 21 dan. Na eskstrakt kitovima piše 6-7 dana, a na nekim 10-12 dana. Misli se pri tome da aktivna fermentacija traje te prve dane i da je tada najburnija. Ali pivo mora da odleži u fermentoru sve dok FG ne bude stabilan dva dana zaredom. A to se desi između 18 i 21 dana.




Ja sam ga flasiro 19 dan 16,17 dan sam mjerio fg i bio je isti 17 dan stavio u spajz di je oko 5 stupnjeva i 19 dan flasiro!
Find Odgovori
josip Offline
1.040 OG, 3,92% ABV
****

Posts: 193
Joined: Feb 2015
Reputation: 0 Location: hrvatska
RE: Pocetnik
zna rodney proćitao sam.
Kad sam kuhao nisam znao za ovaj forum.
Ostavit ču ovo 21 dan. Bitno da mu ne bude ništa ako stoji.
Uglavnom hvala vam!!!
Find Odgovori
ljama Offline
1.030 OG, 2,93% ABV
***

Posts: 105
Joined: Jan 2015
Reputation: 0 Location: Bizovac Croatia
RE: Pocetnik
decko jos jedno brzinsko pitanje! kad sam flasiro pivo nisam imo vise boca pa mi je ostalo 2.5l viska to sam sipo u tu malu bacvicu jel moze sta bit tom pivu jer nije puna? i tu sam stavio malo vise secer ovo sto je u bocama sam stavio 7 grama po litri a u tu bacvicu sam stavio oko 9 grama malo manje 8.86 xD beer
Find Odgovori
spajder76 Offline
1.060 OG, 5,91% ABV
*****

Posts: 712
Joined: May 2013
Reputation: 1 Location: doboj
RE: Pocetnik
Nece nista biti ali ce ti se otopiti manje co2 u pivo.Bice manje gazirano,manje mjehurica.Jedino kad se zavrsi karbonizacija da to burence dobro ohladis i par puta blago okrenes naopako. Mislim par puta u toku dana.Nisam nikad tako malo sipao u to bure ali sam ih dosta izgazirao i govorim iz iskustva.Dobro je sto si vise secera stavio.Kada budes koristio prvo sa gornjeg cepa ispusti pritisak i onda toci.Neznam koji sistem imas
Find Odgovori
ljama Offline
1.030 OG, 2,93% ABV
***

Posts: 105
Joined: Jan 2015
Reputation: 0 Location: Bizovac Croatia
RE: Pocetnik
(25.02.2015, 08:41 )spajder76 Wrote: Nece nista biti ali ce ti se otopiti manje co2 u pivo.Bice manje gazirano,manje mjehurica.Jedino kad se zavrsi karbonizacija da to burence dobro ohladis i par puta blago okrenes naopako. Mislim par puta u toku dana.Nisam nikad tako malo sipao u to bure ali sam ih dosta izgazirao i govorim iz iskustva.Dobro je sto si vise secera stavio.Kada budes koristio prvo sa gornjeg cepa ispusti pritisak i onda toci.Neznam koji sistem imas

ok hvala Big Grin

ma nabavio sam si mali tocionik!
tocionik je od osjecke pivovare moze se spojit 3 bacve na njega!
sad gledam kako da napravim cep da mogu spojit tu malu bacvicu!
Find Odgovori
spajder76 Offline
1.060 OG, 5,91% ABV
*****

Posts: 712
Joined: May 2013
Reputation: 1 Location: doboj
RE: Pocetnik
Daj sliku,to jos nisam vidio da moze 3 kom na jedan tocionik
Find Odgovori



Forum Jump:


Users browsing this thread: 3 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools