Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Pocetnik
ljama Offline
1.030 OG, 2,93% ABV
***

Posts: 105
Joined: Jan 2015
Reputation: 0 Location: Bizovac Croatia
RE: Pocetnik
This post was last modified: 25.02.2015, 09:04 by ljama.
nemam sad bolju sliku zanemari curu na tocioniku

imam ovako tri pipie samo je ova jedinica za hlađenje tri puta manja!
sutra cu ga poslikat cijelog pa da vidis!
ima izvod ovako za tri pipe
   

   
Find Odgovori
spajder76 Offline
1.060 OG, 5,91% ABV
*****

Posts: 712
Joined: May 2013
Reputation: 1 Location: doboj
RE: Pocetnik
A jel udata....izvini a o cemu smo pricali...?Ovo je sistem od 30l
Find Odgovori
ljama Offline
1.030 OG, 2,93% ABV
***

Posts: 105
Joined: Jan 2015
Reputation: 0 Location: Bizovac Croatia
RE: Pocetnik
(25.02.2015, 09:14 )spajder76 Wrote: A jel udata....izvini a o cemu smo pricali...?Ovo je sistem od 30l

Haha nije udata Smile

da za bacve 30 i 50l!
Ali mislim da bi mogo prespojit te cijevi sto idu u bavci za ove male od 5l to sam mislio na jednu pipu za pocetak! A poslije ako budem kuho vece ture nabavimove vece bacve!
Find Odgovori
spajder76 Offline
1.060 OG, 5,91% ABV
*****

Posts: 712
Joined: May 2013
Reputation: 1 Location: doboj
RE: Pocetnik
This post was last modified: 25.02.2015, 09:38 by spajder76.
Tesko...moze se...preko tel. nemogu kopirati...ali sam vidio kako je neko to rijesio.Samo moram proguglat.Moraju se na cepu raditi neki spojevi.
Mislim da sam postavio nekada link pod temu minikeg
Find Odgovori
ljama Offline
1.030 OG, 2,93% ABV
***

Posts: 105
Joined: Jan 2015
Reputation: 0 Location: Bizovac Croatia
RE: Pocetnik
(25.02.2015, 09:36 )spajder76 Wrote: Tesko...moze se...preko tel. nemogu kopirati...ali sam vidio kako je neko to rijesio.Samo moram proguglat.Moraju se na cepu raditi neki spojevi.
Mislim da sam postavio nekada link pod temu minikeg

Ok potrazim ja malo to! Nije problem ni cepove napravit posto imam tokarski stroj kod kuce pa mogu svakake gluposti radit Smile
beer
Find Odgovori
spajder76 Offline
1.060 OG, 5,91% ABV
*****

Posts: 712
Joined: May 2013
Reputation: 1 Location: doboj
RE: Pocetnik
Osnovno kod minikegova je da moras imati gumeni cep sa cepom u sredini.Bez toga mislim da se nikakav sistem nemoze raditi,osim klasicnog istakanja na donju pipu
Find Odgovori
ljama Offline
1.030 OG, 2,93% ABV
***

Posts: 105
Joined: Jan 2015
Reputation: 0 Location: Bizovac Croatia
RE: Pocetnik
(25.02.2015, 09:51 )spajder76 Wrote: Osnovno kod minikegova je da moras imati gumeni cep sa cepom u sredini.Bez toga mislim da se nikakav sistem nemoze raditi,osim klasicnog istakanja na donju pipu

Ja sam razmisljo gore plastika i crijevo unutra to od pise
dole izvadim tu pipicu i isto napravim komad plastike sto ide unutra mjesto pipice i unutra crijevo! i od gore tjeram co2 a dole izlazi pivo!
Find Odgovori
Pivarunajavi Offline
1.050 OG, 4,91% ABV
*****

Posts: 286
Joined: Jun 2014
Reputation: 0 Location: Banja Luka
RE: Pocetnik
Ja sam stavio linkove u temi o minikegu, tamo imas sve detaljno objasnjeno. Uglavnom onu donju pipu zaboravi, ona se ne koristi, nego se kroz gornji cep i ubacuje co2 i istace pivo.
Using Tapatalk
WWW Find Odgovori
josip Offline
1.040 OG, 3,92% ABV
****

Posts: 193
Joined: Feb 2015
Reputation: 0 Location: hrvatska
RE: Pocetnik
pitanje u vezi vrenja.
u nedjelju sam stavio pivo u fermentor i u ponedjeljak i utorak je vrenjača bučkala kao luda.
u srijedu se smirilo i tako stoji. više ni jedan buć ne izbacuje.
jel to u redu?
Find Odgovori
ale ale Offline
1.070 OG, 6,95% ABV
*****

Posts: 780
Joined: Nov 2012
Reputation: 1 Location: Bec
RE: Pocetnik
To je apsolutno u redu, skoro pa treba tako... Zaboravi vrenjacu - nekada ces imati ture gdje uopste ne radi... Bitan je tzv. krausen, odnosno talog na zidovima fermentora iznad piva - on ti je siguran znak da se se fermentacija Desava/desila... Kvasac je zivo bice, pa fakat svaki od njih ima svoj vlastiti karakter...
Fermentacija je na pocetku najburnija, tako da i imas najjaca kretanja vrenjace...

Ako ti se nekada desi da fermentacija zastopa - to ces obicno saznati u zanjim danima, mjerenjem FG-a. Tada mozes razlicitim modetodama je eventualno podstaci npr. dizanjem taloga (muckanjem), dizanjem temperature...
Find Odgovori
josip Offline
1.040 OG, 3,92% ABV
****

Posts: 193
Joined: Feb 2015
Reputation: 0 Location: hrvatska
RE: Pocetnik
o, super!
ja se već uspanićio.
juče sam lagano stiskao poklopac fermentora dok se tekučina u vrenjaći nije izjednačila. danas vidim da je opet ona prva komora prazne. znači da ima tlaka u fermentoru.
a koji je razlog da se u vrenjaču sipa destilirana voda ili alkohol?
Find Odgovori
antares Offline
1.040 OG, 3,92% ABV
****

Posts: 165
Joined: Jul 2013
Reputation: 0 Location: Trbovlje
RE: Pocetnik
(27.02.2015, 11:35 )jopovski Wrote: o, super!
ja se već uspanićio.
juče sam lagano stiskao poklopac fermentora dok se tekučina u vrenjaći nije izjednačila. danas vidim da je opet ona prva komora prazne. znači da ima tlaka u fermentoru.
a koji je razlog da se u vrenjaču sipa destilirana voda ili alkohol?

U vrenjaču se sipa alkohol ili dezinfekcijsko sredstvo (Starsan) zbog opasnosti infekcije piva. Gamad preko alkohola ne može uči u pivo Big Grin
Find Odgovori



Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools