Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Najava kalkulatora za pomoć pri prilagodbi vode!
danny_boy Offline
1.100 OG, 10% ABV

RE: Najava kalkulatora za pomoć pri prilagodbi vode!
Pa da, izgleda skroz ok ovo... Najbolje od svega je da sam kompletnu pripremu vode zavrsio za maksimalno 5min, bez vaganja Smile.

Na jednoj slici moze se vidjeti mala vaga, koja vaga do 0,01gr preciznosti.
WWW Find Odgovori
danny_boy Offline
1.100 OG, 10% ABV

U proracunu za Amarillo Pale Ale sam greskom stavio Pale slad, ipak unutra je stavljen Pilsner. Kada se to promijeni dobije se skoro poklapanje predvidjenog i dobivenog.

Pored toga, jucer sam testirao i na Stoutu. Za pH vrijednost Caraffe III i Choco slada sam uzeo podatke od Palmera.

U prilogu su rezultati.

Attached Files Thumbnail(s)

.pdf   Izvjestaj o projektu vode 01.01.2014. Amarillo Pale Ale.pdf (Size: 10.07 KB / Downloads: 26)
.pdf   Izvjestaj o projektu vode 01.01.2014. Stout.pdf (Size: 10.14 KB / Downloads: 20)
WWW Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

Samo jedno pitanje, mogu li korisnici sami odrediti idealni raspon minerala osim ovoga palmerovog koji stoji kao default?
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
danny_boy Offline
1.100 OG, 10% ABV

(22.02.2015, 04:59 )pivska mušica Wrote: Samo jedno pitanje, mogu li korisnici sami odrediti idealni raspon minerala osim ovoga palmerovog koji stoji kao default?

Za sada nema to. U narednom periodu ću tu opciju dodati, s tim da ću dodati i automatsku provjeru koji minerali su unutar granica pa će se vrijednost minerala u zavisnosti od zadovoljavanja ranga ispisivati crvenom ili zelenom bojom. To je jako lako implementirati.

Imam još raznih planova vezano za program, ali vremena sve manje i manje...
WWW Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

opet pitanje - prosli put sam napravio projekat i izlistao pdf. nakon toga sam zatvorio program. danas opet otvaram program i nemam u opcijama spašenog starog projekta koji sam planirao doraditi. cini mi se da bi to sve trebalo ostajati spaseno?
Find Odgovori
danny_boy Offline
1.100 OG, 10% ABV

Pretpostavljam da nisi zatvorio program pritiskom na OK dugme, nego si vjerovatno gasio preko CANCEL ili x dugmeta? Program spasava samo ako se klikne na OK. Preimenovacu da naziv tog dugmeta bude SAVE.
WWW Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

Ne sjećam se stvarno. Vrlo moguće da sam zatvorio preko X. Moze se napraviti, ako nije prezahtjevno, i pop up prozor sa pitanjem 'da li želite spasiti postojeći projekat prije zatvaranja programa' u slučajevima kad ljudi kliknu na X ili nešto tako....
Find Odgovori
danny_boy Offline
1.100 OG, 10% ABV

(06.03.2015, 08:19 )pivska mušica Wrote: Ne sjećam se stvarno. Vrlo moguće da sam zatvorio preko X. Moze se napraviti, ako nije prezahtjevno, i pop up prozor sa pitanjem 'da li želite spasiti postojeći projekat prije zatvaranja programa' u slučajevima kad ljudi kliknu na X ili nešto tako....

Pribilježeno, dodaću i to.
WWW Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

moze li jedan prijedlog. mozda bi bilo dobro uz procente profilne vode dodati i litrazu. na primjer mijesam dvije vode i samo unesem po koliko litara koristim, a on sam izracuna procente. sad imam 5 litara kupovne vode koju cu mijesati sa 13 litara RO vode i to ce mi biti mash, pa da ne racunam rucno koliko je 5 litara procentualno u tih ukupnih 18, da on sam izracuna? mislim nije da mi je tesko ali eto...

inace, kalkulator je za svaku pohvalu danny. znam da sam vec nekoliko puta rekao, ali evo jos jednom Smile

vidio sam na HBT pitanja zasto bi neko koristio ovaj u odnosu na EZ ili slične, i mislim da ljudi jednostavno ne kontaju u cemu je stvar i koje su prave funkcionalnosti ovog kalkulatora. ja u EZ i brewers friendu moram sam ucicati sve veličine, a ovaj sve sam odradi.
Find Odgovori
danny_boy Offline
1.100 OG, 10% ABV

Usvojeno i to. Nikakav problem za dodati. Planiram u narednih nekoliko dana opet poceti raditi na programu pa cu dodati i ove nove stvari.

Hvala na komenaru, samo ti pisi sto ti padne na pamet za program.
WWW Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

evo i dokaza ucinkovitosti. u bobu koliko sam ciljao.

[Image: 2_07_03_15_11_59_59.jpeg]
Find Odgovori
danny_boy Offline
1.100 OG, 10% ABV

This post was last modified: 07.03.2015, 04:24 by danny_boy.
Opaaa super!!! Ma i ja sam ga testirao na vise tura, radi sasvim zadovoljavajuce. Nekad potpuno pogodi, a nekad sa zanemarivom greskom.

@musice
Sto se tice komentara na HBT, to je bilo za ocekivati. Ljudi koriste dugo vremena jedan pristup, pa im je tesko prelaziti na nesto novo. Vrijeme je pred ovim programom, i kada dodam sve planirane opcije vjerujem da ce se time pridobiti korisnici. Za sada je posjeta sajtu solidna, oko 300 jedinstvenih posjeta mjesecno, a najvise iz USA. Nisam htio nesto previse agresivno reklamirati, neka to ide svojim tokom. Jos jednom drago mi je da ti program koristi i hvala na komentarima
WWW Find Odgovori

Forum Jump:

Users browsing this thread: 4 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools