Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Pocetnik
mange_tout! Offline
Admin
*******

Posts: 3,220
Joined: Nov 2012
Reputation: 15 Location: Mostar
RE: Pocetnik
ovo će biti cascade bomba Big Grin šteta što nemaš nešto da suho zajmeljiš, ali šta je tu je. odradi kako ti je @stane rekao i biće fino arome.
Find Odgovori
Stane Offline
1.100 OG, 10% ABV
*****

Posts: 1,656
Joined: Jan 2014
Reputation: 5 Location: Tolisa (Orašje)
RE: Pocetnik
Slažem se sa mange_tout da je šteta što nemaš čime suho zahmeljiti, ja bih još samo smanjio gorčinu na 35 IBU smanjio crystal za 200gr a povećao ječmene za 200gr
Find Odgovori
ljama Offline
1.030 OG, 2,93% ABV
***

Posts: 105
Joined: Jan 2015
Reputation: 0 Location: Bizovac Croatia
RE: Pocetnik
(01.04.2015, 09:23 )stane2006 Wrote: Slažem se sa mange_tout da je šteta što nemaš čime suho zahmeljiti, ja bih još samo smanjio gorčinu na 35 IBU smanjio crystal za 200gr a povećao ječmene za 200gr

A s cime bi suho hmeljili? ako smanjim ibu na 35 ostane mi 22 grama magnuma i 20grama mittelfrueh!
Find Odgovori
mange_tout! Offline
Admin
*******

Posts: 3,220
Joined: Nov 2012
Reputation: 15 Location: Mostar
RE: Pocetnik
možeš sa tim. pokušaj da vodiš računa o tome hmelju da ga ne kontaminiraš. vidi i ne moraš suho hmeljiti, to ti je samo dodatna dimenzija pivu. i ovako, bez suhog hmeljenja, pivo će ti biti super.
Find Odgovori
ljama Offline
1.030 OG, 2,93% ABV
***

Posts: 105
Joined: Jan 2015
Reputation: 0 Location: Bizovac Croatia
RE: Pocetnik
(01.04.2015, 10:11 )mange_tout! Wrote: možeš sa tim. pokušaj da vodiš računa o tome hmelju da ga ne kontaminiraš. vidi i ne moraš suho hmeljiti, to ti je samo dodatna dimenzija pivu. i ovako, bez suhog hmeljenja, pivo će ti biti super.

prvo sto sam kuhao sam suho hmeljio Big Grin prema stanetovom naputku drinking-beer
sve sto je islo u kontakt s hmeljem i pivom je bilo dezinficirano s alkoholom
tako da to nije problem Big Grin

samo jos jedno pitanje hemlj za suho hmeljenje mora bit vakumiran ?
jer mi je sad tako ostalo pakovano da moram otvorit pa izvagat za kuhanje!
pa me to malo strah da se nebi kontamiro
Find Odgovori
Stane Offline
1.100 OG, 10% ABV
*****

Posts: 1,656
Joined: Jan 2014
Reputation: 5 Location: Tolisa (Orašje)
RE: Pocetnik
Otvori izvagaj za kuhanje i skuhaj, pivo bi trebalo biti odlično a to što ti ostane ostavi za neko slijedeće kuhanje
Find Odgovori
mange_tout! Offline
Admin
*******

Posts: 3,220
Joined: Nov 2012
Reputation: 15 Location: Mostar
RE: Pocetnik
ili dobro pripazi. ako budeš ostavljao za suho hmeljenje dobro zatvori kesicu i sa njom u zamrzivač. malo smo te ja i @stane "naložili" na suho hmeljenje. uopšte ga i ne moraš raditi Big Grin i onaj tvoj recept je super. samo smanji kristal. previše ga je. ja ne bih stavljao više od 10%. optimum je oko 6-8%.
Find Odgovori
ljama Offline
1.030 OG, 2,93% ABV
***

Posts: 105
Joined: Jan 2015
Reputation: 0 Location: Bizovac Croatia
RE: Pocetnik
Type: All Grain
Batch Size: 20,00 l
Boil Size: 26,00 l
Boil Time: 60 min
End of Boil Volume 20,00 l
Brewhouse Efficiency: 80,00 %


Ingredients
Amt Name %/IBU
0,30 kg Munich Malt (15,0 EBC) 5,8 %
4,00 kg Pilsen (NG) (3,0 EBC) 76,9 %
0,50 kg Caramel/Crystal Malt - 60L (120,0 EBC) 9,6 %
20,00 g Magnum [11,50 %] - Boil 60,0 min 29,2IBUs
20,00 g Mittelfrueh [4,00 %] boil 20,0 min 6,1 IBUs
60,00 g Cascade [5,50 %] - Boil 0,0 min
0,40 kg Barley, Flaked (3,3 EBC) 7,7%
1,0 pkg Safale American (DCL/Fermentis #US-05) -


Beer Profile
Est Original Gravity: 1,065 SG
Est Final Gravity: 1,014 SG
Estimated Alcohol by Vol: 6,7 %
Bitterness: 35,3 IBUs
Est Color: 20,1 EBC


znaci ovako Big Grin
ma mogu tih 40ak grama ostavit za neko drugo kuhanje Big Grin
a kako je kreulo bit ce ih jos Big Grin

decki hvala na savjetima Big Grin beer
Find Odgovori
ljama Offline
1.030 OG, 2,93% ABV
***

Posts: 105
Joined: Jan 2015
Reputation: 0 Location: Bizovac Croatia
RE: Pocetnik
pukla mi jedna boca u gajbi skoro sam umro koliko sam se uplasio kad je pukla samo se dno odvojilo!
sta da radim ?
ako pukne jos koja da ih otvorim pa ponovo zatvaram ili ?
Find Odgovori
Stane Offline
1.100 OG, 10% ABV
*****

Posts: 1,656
Joined: Jan 2014
Reputation: 5 Location: Tolisa (Orašje)
RE: Pocetnik
(06.04.2015, 07:11 )ljama Wrote: pukla mi jedna boca u gajbi skoro sam umro koliko sam se uplasio kad je pukla samo se dno odvojilo!
sta da radim ?
ako pukne jos koja da ih otvorim pa ponovo zatvaram ili ?
Koliko se sjećam u toj turi si stavljao više šećera kod flaširanja?
Find Odgovori
ljama Offline
1.030 OG, 2,93% ABV
***

Posts: 105
Joined: Jan 2015
Reputation: 0 Location: Bizovac Croatia
RE: Pocetnik
(06.04.2015, 07:25 )stane2006 Wrote:
(06.04.2015, 07:11 )ljama Wrote: pukla mi jedna boca u gajbi skoro sam umro koliko sam se uplasio kad je pukla samo se dno odvojilo!
sta da radim ?
ako pukne jos koja da ih otvorim pa ponovo zatvaram ili ?
Koliko se sjećam u toj turi si stavljao više šećera kod flaširanja?

da da to ono kad sam se zeznio s vagom! ali samo jedna boca je pukla i to sinoc!
Find Odgovori
Stane Offline
1.100 OG, 10% ABV
*****

Posts: 1,656
Joined: Jan 2014
Reputation: 5 Location: Tolisa (Orašje)
RE: Pocetnik
(06.04.2015, 10:25 )ljama Wrote:
(06.04.2015, 07:25 )stane2006 Wrote:
(06.04.2015, 07:11 )ljama Wrote: pukla mi jedna boca u gajbi skoro sam umro koliko sam se uplasio kad je pukla samo se dno odvojilo!
sta da radim ?
ako pukne jos koja da ih otvorim pa ponovo zatvaram ili ?
Koliko se sjećam u toj turi si stavljao više šećera kod flaširanja?

da da to ono kad sam se zeznio s vagom! ali samo jedna boca je pukla i to sinoc!
Otvori jedno od prvih koje si flaširao i jedno od zadnjih koje si flaširao, probaj i javi kako ti se čini od otvaranja flaše pa pjena okus i mirisa piva
Find Odgovori



Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools