Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Naljev na 'cake'
Sile Offline
1.060 OG, 5,91% ABV
*****

Posts: 520
Joined: Nov 2012
Reputation: 1 Location: Đakovo, Hrvatska
Naljev na 'cake'
Dugo vremena nemam muda ovo napraviti, ali sad hocu. Na sto moram paziti i kako to bezbolno uciniti. Smile
Find Odgovori
spajder76 Offline
1.060 OG, 5,91% ABV
*****

Posts: 712
Joined: May 2013
Reputation: 1 Location: doboj
RE: Naljev na 'cake'
Nemoj sam dizati lonac u kojem kuhas da te nebi uhvatilo u ledjima
Find Odgovori
raix Offline
1.050 OG, 4,91% ABV
*****

Posts: 359
Joined: Nov 2012
Reputation: 2 Location: Beograd
RE: Naljev na 'cake'
mozda da svaka naredne tura bude za koji stupanj OG visa, da ga ne bi overpicovo. Npr I tura OG 1045 II tura 1060, III tura 1080.
a sto se infekcije tice, ne gine ti kuvanje i flasiranje u istom danu.
Find Odgovori
spajder76 Offline
1.060 OG, 5,91% ABV
*****

Posts: 712
Joined: May 2013
Reputation: 1 Location: doboj
RE: Naljev na 'cake'
Ja sam dok sam hladio wort pretocio predhodnu turu u posudu za flasiranje i kada se ohladilo,sasuo sam u fermentor.Malo vise posla al se isplati.I meni je bilo prvi put i nema nikakvih nuspojava.Za koji dan ce ici i drugo naljevanje, samo povecavati svaki put kolicinu
Find Odgovori
Stane Offline
1.100 OG, 10% ABV
*****

Posts: 1,656
Joined: Jan 2014
Reputation: 5 Location: Tolisa (Orašje)
RE: Naljev na 'cake'
This post was last modified: 30.01.2015, 08:32 by Stane.
Ne bi bilo loše da se ova tema spoji sa temom (top cropping), čisto da nemamo jednu te istu temu pod dva različita naziva

A i dio teme, Mauribrew Ale 514, bi se mogao spojiti sa ove dvije teme
Find Odgovori
Sile Offline
1.060 OG, 5,91% ABV
*****

Posts: 520
Joined: Nov 2012
Reputation: 1 Location: Đakovo, Hrvatska
Re: Naljev na 'cake'
Ma brine me sto ima dosta oko ruba gdje je bilo pivo ostataka,a ako cu to cistiti onda mi ne vrijedi naljev
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery
*******

Posts: 5,995
Joined: Nov 2012
Reputation: 18 Location: SJJ-WAW
RE: Naljev na 'cake'
(30.01.2015, 09:17 )rale Wrote: Ma brine me sto ima dosta oko ruba gdje je bilo pivo ostataka,a ako cu to cistiti onda mi ne vrijedi naljev

rale nemas sta cistiti ako je sve bilo u redu s prethodnim pivom i ako pazis na sterilnost s tim novim pivom, te ako prilikom samog pretakanja pazis na cistocu i sterilnost, nemas o cemu brinuti.

naravno pivo koje nalijevaš na cake mora biti slično. ako nalijevaš pale ale na cake od stouta to ce ti obojiti pivo i dati okuse od prethodnog piva. s druge strane, ako su piva slicna, onda nemas problema, osim over pitcha

ja bih uvijek izvadio dvije trecine kvasca iz fermentora i na to nalio novu sladovinu....
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
Sile Offline
1.060 OG, 5,91% ABV
*****

Posts: 520
Joined: Nov 2012
Reputation: 1 Location: Đakovo, Hrvatska
Re: Naljev na 'cake'
e to me zanimalo. samo, u sustini, ako odlucim večer prije flasirati i kvasac ostaviti u bacvi, jasno - riskiram infekciju, ali koliko je vjerojatno da bi kvasac povukao infekciju za cca 12 sati?
Find Odgovori
drakic Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Posts: 37
Joined: May 2014
Reputation: 0 Location: slavonski brod
RE: Naljev na 'cake'
Dali je tko probavao ovo, kakva su iskustva, jel ima kakvih off okusa, nuspojava bilo sta...??

Pozz
Find Odgovori
spajder76 Offline
1.060 OG, 5,91% ABV
*****

Posts: 712
Joined: May 2013
Reputation: 1 Location: doboj
RE: Naljev na 'cake'
Ja sam naljevao na ostali kvasac od ture od 23l..- 30l...pa ful bure od piva oko 45l-treca tura.Bitan ti je samo hmelj da je svjez i nema problema.Sve ti pivare tako rade.Mozes od trece ture odvaditi pola kvasca jer ga se namnozi bas a i ostane necistoca od prijasnjih tura.Ipak mislim da je najbolje raditi top croping(drugi/treci dan) i imati dva fermentora.Ovako ,u trecoj turi malo poprimi okus kvasca ali u sustini nije strasno
Find Odgovori
drakic Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Posts: 37
Joined: May 2014
Reputation: 0 Location: slavonski brod
RE: Naljev na 'cake'
(05.04.2015, 05:39 )spajder76 Wrote: Ja sam naljevao na ostali kvasac od ture od 23l..- 30l...pa ful bure od piva oko 45l-treca tura.Bitan ti je samo hmelj da je svjez i nema problema.Sve ti pivare tako rade.Mozes od trece ture odvaditi pola kvasca jer ga se namnozi bas a i ostane necistoca od prijasnjih tura.Ipak mislim da je najbolje raditi top croping(drugi/treci dan) i imati dva fermentora.Ovako ,u trecoj turi malo poprimi okus kvasca ali u sustini nije strasno

Nebi toliko isao, mislio sam eventualno samo jednom ponoviti na isti kvasac, i to na sadasnjih cca 25 l nasuti novog jednakog jedno 33 l...
Znaci to bi trebalo biti u redu.
Find Odgovori
spajder76 Offline
1.060 OG, 5,91% ABV
*****

Posts: 712
Joined: May 2013
Reputation: 1 Location: doboj
RE: Naljev na 'cake'
ma nece biti problema,slobodno tako .Ja cu isto tako svaku turu raditi,eventualno sa druge ture raditi top croping za trecu
Find Odgovori



Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools