Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Pocetnik
ljama Offline
1.030 OG, 2,93% ABV
***

Posts: 105
Joined: Jan 2015
Reputation: 0 Location: Bizovac Croatia
RE: Pocetnik
(07.04.2015, 08:15 )stane2006 Wrote:
(06.04.2015, 10:25 )ljama Wrote:
(06.04.2015, 07:25 )stane2006 Wrote:
(06.04.2015, 07:11 )ljama Wrote: pukla mi jedna boca u gajbi skoro sam umro koliko sam se uplasio kad je pukla samo se dno odvojilo!
sta da radim ?
ako pukne jos koja da ih otvorim pa ponovo zatvaram ili ?
Koliko se sjećam u toj turi si stavljao više šećera kod flaširanja?

da da to ono kad sam se zeznio s vagom! ali samo jedna boca je pukla i to sinoc!
Otvori jedno od prvih koje si flaširao i jedno od zadnjih koje si flaširao, probaj i javi kako ti se čini od otvaranja flaše pa pjena okus i mirisa piva
nisam ni znao da cu to trebat Big Grin
danas sam otvorio dva komada!
jedno iz gajbe među prvim flasiranim a ovo drugo stoji pored gajbe to je na zadnje flasirano

pjena je super okus i miris isti iz obe boce
Find Odgovori
Stane Offline
1.100 OG, 10% ABV
*****

Posts: 1,656
Joined: Jan 2014
Reputation: 5 Location: Tolisa (Orašje)
RE: Pocetnik
(07.04.2015, 08:19 )ljama Wrote:
(07.04.2015, 08:15 )stane2006 Wrote:
(06.04.2015, 10:25 )ljama Wrote:
(06.04.2015, 07:25 )stane2006 Wrote:
(06.04.2015, 07:11 )ljama Wrote: pukla mi jedna boca u gajbi skoro sam umro koliko sam se uplasio kad je pukla samo se dno odvojilo!
sta da radim ?
ako pukne jos koja da ih otvorim pa ponovo zatvaram ili ?
Koliko se sjećam u toj turi si stavljao više šećera kod flaširanja?

da da to ono kad sam se zeznio s vagom! ali samo jedna boca je pukla i to sinoc!
Otvori jedno od prvih koje si flaširao i jedno od zadnjih koje si flaširao, probaj i javi kako ti se čini od otvaranja flaše pa pjena okus i mirisa piva
nisam ni znao da cu to trebat Big Grin
danas sam otvorio dva komada!
jedno iz gajbe među prvim flasiranim a ovo drugo stoji pored gajbe to je na zadnje flasirano

pjena je super okus i miris isti iz obe boce
Onda ostavi tako i moli se pivskim bogovima da ne pukne još kojaBig Grin računaj da će nakon nekog vremena možda biti i perkarbonizirano
Kako ti se sviđa pivo?
Find Odgovori
ljama Offline
1.030 OG, 2,93% ABV
***

Posts: 105
Joined: Jan 2015
Reputation: 0 Location: Bizovac Croatia
RE: Pocetnik
(07.04.2015, 08:25 )stane2006 Wrote:
(07.04.2015, 08:19 )ljama Wrote:
(07.04.2015, 08:15 )stane2006 Wrote:
(06.04.2015, 10:25 )ljama Wrote:
(06.04.2015, 07:25 )stane2006 Wrote: Koliko se sjećam u toj turi si stavljao više šećera kod flaširanja?

da da to ono kad sam se zeznio s vagom! ali samo jedna boca je pukla i to sinoc!
Otvori jedno od prvih koje si flaširao i jedno od zadnjih koje si flaširao, probaj i javi kako ti se čini od otvaranja flaše pa pjena okus i mirisa piva
nisam ni znao da cu to trebat Big Grin
danas sam otvorio dva komada!
jedno iz gajbe među prvim flasiranim a ovo drugo stoji pored gajbe to je na zadnje flasirano

pjena je super okus i miris isti iz obe boce
Onda ostavi tako i moli se pivskim bogovima da ne pukne još kojaBig Grin računaj da će nakon nekog vremena možda biti i perkarbonizirano
Kako ti se sviđa pivo?

malo mozda pregorko za moj ukus! ali after taste je super Big Grin znaci na prvu je dosta gorko ali poslije ostane neki fin okus ustima! tako da je super Big Grin
i jos par ljudi je probalo neki kazu da im je odlicno tako gorce a nekima se nesvidja sto je gorko Big Grin
ali kako kazu sto ljudi sto cudi! meni se svidja i to je to Big Grin beer
Find Odgovori
ljama Offline
1.030 OG, 2,93% ABV
***

Posts: 105
Joined: Jan 2015
Reputation: 0 Location: Bizovac Croatia
RE: Pocetnik
decki di vi nabavljate Wyeast Labs #3068 tekuci kvasac mislim odakle ga narucujete ?
Find Odgovori
radobolja Offline
1.040 OG, 3,92% ABV
****

Posts: 236
Joined: Jul 2013
Reputation: 1 Location: Mostar
RE: Pocetnik
This post was last modified: 15.04.2015, 10:06 by radobolja.
Ja sam nabavljao iz irske tekuce kvasce. Wlp-ove. Kad rodjak krene u dublin naruci postom i dodju za par dana dok je on tamo.
A ti posto si u EU i nemas zastoja zbog carine mozes naruciti isto da ti dodju u kratkom roku. Musica je postavio jednu adresu na kojoj prodaju kvasve u poljskoj. Mozda imaju ovaj tvoj. Samo pozuri, vjerojatno ne salju ljeti zbog vrucina.

evo adrese u poljskoj http://twojbrowar.pl/prestashop/en/
imaju
Wyeast 3068 Weihenstephan Weizen
to ti kosta oko 9 eura, tako mi se cini


ja sam narucivo kod ovih u Irskoj, oni ti imaju wlp300 koji je zamjena za WY 3068
https://www.thehomebrewcompany.ie/white-...-1027.html
Find Odgovori
spageti Offline
1.060 OG, 5,91% ABV
*****

Posts: 544
Joined: Sep 2014
Reputation: 1 Location: Zadar
RE: Pocetnik
This post was last modified: 15.04.2015, 09:57 by spageti.
Evo meni bas danas stigao iz http://www.pivius-varilius.com/
Shop iz Slovenije.
Jucer tip poslao u cool boxu, danas stigao na kucu.
Find Odgovori
josip Offline
1.040 OG, 3,92% ABV
****

Posts: 193
Joined: Feb 2015
Reputation: 0 Location: hrvatska
RE: Pocetnik
pozdrav!
imam pitanje.
Skuhao sam dva piva iz konzerve.
Prvo je bilo svijetlo. Nisam ga pretočio prije flaširanja i šećer sam stavio direktno u boce po tri grama i super je gazirano.
Drugo je tamno. Poslušao sam savjet i otopio šećer i istresao tu otopinu u posudu u koju sam pretoćio pivo i onda flaširao.
I to drugo pivo je fino i ukusno ali jedva da je gazirano.
Pretpostavljam zato što je kvasac ostao u fermentoru.
Sad ču kuhati pivo od slada.
Koji je vaš savjet. Dali ga pretakati ili da radim kao s prvim pivom? direktno iz fermentora u boce??
Find Odgovori
spageti Offline
1.060 OG, 5,91% ABV
*****

Posts: 544
Joined: Sep 2014
Reputation: 1 Location: Zadar
RE: Pocetnik
This post was last modified: 17.04.2015, 10:11 by spageti.
Koliko ti je dana tamno pivo u boci?
Treba proći najmanje desetak dana na sobnoj temperaturi da se pivo gazira.
Svakako je bolje otopiti šećer i pretočiti pivo. Bolje će se izmješati na taj način, a stavljati šećer u svaku bocu je gnjavaža - zamisli da si kuhao turu od 40-50 litara pa svaku bocu posebno šećeriti Wink
Mom Altbieru je trebalo 15-20 dana da se gazira.
Find Odgovori
ljama Offline
1.030 OG, 2,93% ABV
***

Posts: 105
Joined: Jan 2015
Reputation: 0 Location: Bizovac Croatia
RE: Pocetnik
decki jedno pitanje
ono prvo pivo sto sam pravio od ekstrakta
i dvije i po litre sam sipao u bacvicu malu sinoc sam otvorio i imalo je jakoooo mentalni okus!
ja mislim da je to zbog toga sto mi je cep na bacvici iskako pa je uso zrak!
jel mogu od toga ?
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery
*******

Posts: 5,995
Joined: Nov 2012
Reputation: 18 Location: SJJ-WAW
RE: Pocetnik
Oksidacija kao prvi mogući uzrok, voda kao drugi, materijali koji su dolazili u kontakt s pivom kao treći.

Ako je pivo bilo izlozeno kisiku duže vrijeme onda je moguće da zbog toga imaš problem.
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
ljama Offline
1.030 OG, 2,93% ABV
***

Posts: 105
Joined: Jan 2015
Reputation: 0 Location: Bizovac Croatia
RE: Pocetnik
(08.05.2015, 12:22 )pivska mušica Wrote: Oksidacija kao prvi mogući uzrok, voda kao drugi, materijali koji su dolazili u kontakt s pivom kao treći.

Ako je pivo bilo izlozeno kisiku duže vrijeme onda je moguće da zbog toga imaš problem.


ma ovo u bocam je super samo ovo 2.5l u bacvici jer mi je taj mali cep iskako vjerojatno zbog co2! onda je sigurno oksidiralo Big Grin
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery
*******

Posts: 5,995
Joined: Nov 2012
Reputation: 18 Location: SJJ-WAW
RE: Pocetnik
Nije moglo oksidirati ako je co2 izbijao čep, a ti ga svaki put vraćao. To znači da je u burencetu uvijek bilo dovoljno CO2 da štiti pivo od kisika. Ako ti je jako dugo ostalo otvoreno onda je moguće da je oksidiralo, ali moralo je dugo ostati tako. Ja više sumnjam na tu bacvicu. Kakva je bila, je li prljava bila unutra prije punjenja, kako si je punio itd... Meni je jedna takva bacvica zahrdjala na šavovima na primjer. Ta hrđa, ako si je imao s unutrašnje strane, mogla ti je isto uzrokovati taj metalni okus.
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori



Forum Jump:


Users browsing this thread: 14 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools