Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Grainfather
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

RE: Grainfather
pa je li probuseno ili samo udubljeno?
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
Beer Ranger Offline
1.060 OG, 5,91% ABV

(22.05.2015, 09:31 )mange_tout! Wrote: golemo majke mi. pa šta češ sada. valjda će biti funkcionalno.

Pisao sam sada mailove i prodavcu i famoznom LagerMax-u. Garant je oštećen u prijevozu, a možda i prilikom pakovanja, ko zna. Čudno je što je dupla transportna kutija neoštećena.

Nije probušen ali je unutra dosta ispupčeno pa se bojim da vremenom pod uticajem temperature ne probuši.
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

(22.05.2015, 09:44 )All4you Wrote:
(22.05.2015, 09:31 )mange_tout! Wrote: golemo majke mi. pa šta češ sada. valjda će biti funkcionalno.

Pisao sam sada mailove i prodavcu i famoznom LagerMax-u. Garant je oštećen u prijevozu, a možda i prilikom pakovanja, ko zna. Čudno je što je dupla transportna kutija neoštećena.

Nije probušen ali je unutra dosta ispupčeno pa se bojim da vremenom pod uticajem temperature ne probuši.

Kakve su sad mogucnosti sto se tice trazenja da ti se zamijeni? Znam, opet cekanje i sve, ali opet mislim da ti se vise to isplati nego da rizikujes s ovim ovako. Jesu li ti odgovorili?
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
Beer Ranger Offline
1.060 OG, 5,91% ABV

(22.05.2015, 09:53 )pivska mušica Wrote:
(22.05.2015, 09:44 )All4you Wrote:

Kakve su sad mogucnosti sto se tice trazenja da ti se zamijeni? Znam, opet cekanje i sve, ali opet mislim da ti se vise to isplati nego da rizikujes s ovim ovako. Jesu li ti odgovorili?

Ja sam ga tek maloprije odpakovao i odmah sam im poslao mail. Oni, čini mi se ne rade subotom i nedjeljom pa ću neki odgovor vjerovatno dobiti u ponedjeljak.

Moram vidjeti proceduru oko povrata ako oni to prihvate jer ne bih volio plaćati transport u oba pravca a neznam kako to i Carina tretira.
Find Odgovori
rafter Offline
1.070 OG, 6,95% ABV

za zaplakati...
Prvo hopni, pa reci skoč!
Find Odgovori
Beer Ranger Offline
1.060 OG, 5,91% ABV

(22.05.2015, 11:01 )rafter Wrote: za zaplakati...

Malo je falilo..
Već razmišljam kako bi se lonac mogao ispeglati a držač kontrolera ispraviti (jer je od udarca "pobjegao" oko 0,5cm pa kontroler ne leži u njemu nego je nagnut na jednu stranu a i njegov plastični zaštitni poklopac bi mogao pući.

K'o da gledam da ću sve ovo morati popravljati jer nisam prilikom preuzimanja otvorio paket i u prisustvu njihovog radnika sve pregledao..

Tješim se da ni drugi na mom mjestu nebi to uradili - do ovog mog slučaja.
Find Odgovori
Rodney Offline
1.080 OG, 7,93% ABV

Grainfather
Ništa ne diraj, nego vrati sve. Ne vjerujem da ce te išta koštati.

Skickat från min iPhone med Tapatalk
Find Odgovori
Beer Ranger Offline
1.060 OG, 5,91% ABV

pokušaću vratiti GF jer ga fakat ne mogu ovakvog gledati. Ako ne uspijem, tražiću firmu koja pravi lonce da ga probaju nekako "izvući" kao što se to radi u auto industriji. Ne smijem ga montirati i uključuti da vidim rade li grijači i kontrolna ploča.

Ipak, moram reći, iako mi je onaj početni entuzijazam podobro opao, da GF izgleda moćno i baš profi. Vidi se da su ga konstruisali kućni pivari koji su vodili računa o svemu - temperaturi i permanentnoj recirkulaciji, istakanju u fermenter, a na kraju i čišćenju uređaja i CFC-a, (CIP) što je sve automatizovano, a sa druge strane nisu napravili "robota" koji pravi pivo, nego je korisnik uključen u sve faze proizvodnje i mora stalno nešto da radi, uključuje, isključuje, premješta recirkulacijsku šipku i crijeva i dr.
Braumeister je puno više automatizovan. Prednost GF je što sa kupovinom dodatka za destilaciju postaje i "rakijski" kazan.
Ovo je sve iz dostupnih papira a nadam se da ću uskoro moći i da ga koristim. Nažalost, propala je moja ideja za zajedničko kuhanje u GF na druženju u Visokom.
Find Odgovori
Amstelovich Offline
1.040 OG, 3,92% ABV

Ma ne pali nista nego vrati. Kupio si nov i treba da ti dostave nov,bez ostecenja. Ako vec budu komplicirali trazi da ti vrate bar neku lovu jer ovako izgleda kao polovan.

Jbg bas mi je zao,cekas,docekas,pa se razocaras.
Find Odgovori
Beer Ranger Offline
1.060 OG, 5,91% ABV

(24.05.2015, 09:09 )Amstelovich Wrote: Ma ne pali nista nego vrati. Kupio si nov i treba da ti dostave nov,bez ostecenja. Ako vec budu komplicirali trazi da ti vrate bar neku lovu jer ovako izgleda kao polovan.

Jbg bas mi je zao,cekas,docekas,pa se razocaras.

U pravu si, čekam njihove prve reakcije a onda ću ja vidjeti na osnovu onoga šta oni predlože, šta ću i kako ću.
Find Odgovori
Rodney Offline
1.080 OG, 7,93% ABV

Grainfather
U svakom slučaju, iskriviti metalno bure, je moguće samo na Balkanu. Vjerujem nažalost da će ljudi koji su ga poslali ostati bez teksta. A ovi naši indijanci će reći da si ga preuzeo, te da nemaš dokaz da ga upravo ti nisi uništio raspakivanjem.

Kako god, ja ti se divim. Ja bi vjerovatno sada ganjao ljude mačetom i klao ih jednog po jednog. Ne zbog para nego zbog bezobrazluka.

Je li kutija došla sa ovakvom naljepnicom?

Skickat från min iPhone med Tapatalk
Find Odgovori
AleksandarV Offline
1.100 OG, 10% ABV

Po svom i iskustvu svojih prijatelja. 100% je oštećen na carini tokom pregleda. Jer sumnjam da bi ti ga takvog spakovali u Engleskoj.
Nestručno i grubo rukovanje a sve prebace na nekog drugog.
Find Odgovori

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools