Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Grainfather
Pivarunajavi Offline
1.050 OG, 4,91% ABV

RE: Grainfather
Najbolje je komplet novi uredjaj, ako prihvate.
Using Tapatalk
WWW Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

Pa samo im treba reći da nisi sad siguran, s obzirom da je došlo do fizičkog oštećenja uslijed transporta, da možda i ostale komponente nisu na neki način oštećene. Ko sad pokriva troškove vraćanja ovoga i transporta novog uređaja ponovo u Bosnu?
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
Rodney Offline
1.080 OG, 7,93% ABV

Grainfather
Da, najbolje je da tražiš kompletan zamjenski uređaj, jer taj nisi uključivao i ne znaš da li ima drugih oštećenja sem tih vidljivih.

Troškove treba da snosi onaj ko je odgovoran za transport. Nije ti proizvođač takav poslao niti si ga ti uništio. Oni jedino mogu osporavati to što si paket preuzeo a da ga nisi pregledao. Zakonski, kada potpišeš preuzimanje potpisuješ i ispravnost uređaja.

Skickat från min iPhone med Tapatalk
Find Odgovori
Beer Ranger Offline
1.060 OG, 5,91% ABV

Izgleda da će biti više nego korektni. Traže način da mi pošalju zamjenski boiler sa inner-om a da ja ne platim carinu i PDV, a zadržim oštećeni GF. Ako to ne bude moglo, onda vraćam oštećeni uz posebnu carinsku proceduru, a oni mi šalju zamjenski.
Find Odgovori
AleksandarV Offline
1.100 OG, 10% ABV

(29.05.2015, 09:24 )All4you Wrote: Izgleda da će biti više nego korektni. Traže način da mi pošalju zamjenski boiler sa inner-om a da ja ne platim carinu i PDV, a zadržim oštećeni GF. Ako to ne bude moglo, onda vraćam oštećeni uz posebnu carinsku proceduru, a oni mi šalju zamjenski.

Eto, ako ti pošalju novi, riješio si pitanje grijanja sparge vode. Plus platiš 1 dobiješ dva. I možeš da kuhaš stereo Smile
Find Odgovori
Beer Ranger Offline
1.060 OG, 5,91% ABV

Kakve smo mi sreće odavde, još ću platitii carinu i PDV, špediciju i taksu na novopristiglu robu i prijevoz odavde do UK za stare dijelove.
Find Odgovori
Beer Ranger Offline
1.060 OG, 5,91% ABV

Grainfather
This post was last modified: 16.06.2015, 09:35 by Beer Ranger.
Stigao zamjenski GF, preciznije bojler sa pumpom i grijačima i inner, unutrašnji lonac.
Kao što sam i predpostavio, platio sam carinu i PDV ali na iznos od 50£ ( carina 13,42; PDV 33,60) koliko su, na moj zahtjev, stavili u propratnoj dokumentaciji, te taksu od 20km i uslugu špeditera 50km.
Dakle, ukupno 117,02 km. Za taj novac sam dobio navedeno a onaj havarisani nemam obavezu vraćati. Sada imam i super opremu za sparging a uz malo ulaganja i drugi kompletan GF.

Na kraju krajeva, neplanirano i neočekivano, dobar deal, ne računajući nerviranje, izgubljeno vrijeme i Adila.
[Image: 846e4d4383b6f3f2d08643cef8859b89.jpg][Image: 0842ddf7b65adad221fd82709a56dd0a.jpg][Image: 86c7a50a6f55914371a7b7afc5e723df.jpg]

Pumpu sam otvorio da vidite kakva je.
Na kutiji je natpis po mom prijedlogu kao i oznaka za "lomljivo" također moj prijedlog u slučaju dostave u BiH.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Find Odgovori
mange_tout! Offline
Admin

super. sada na kuhanje Big Grin
Find Odgovori
Beer Ranger Offline
1.060 OG, 5,91% ABV

Grainfather
Naravno, slad kupljen neki dan a od ranije spremni hmeljovi i kvasac. U subotu mi stiže iz BG i onaj fake (kineski) Corona mlin. Najvjerovatnije ću praviti novozelandski Chur Pale Ale po receptu iz GF aplikacije.

Sent from my iPad using Tapatalk
Find Odgovori
mange_tout! Offline
Admin

(15.06.2015, 07:25 )All4you Wrote: Naravno, slad kupljen neki dan a od ranije spremni hmeljovi i kvasac. U subotu mi stiže iz BG i onaj fake (kineski) Corona mlin. Najvjerovatnije ću praviti novozelandski Chur Pale Ale po receptu iz GF aplikacije.

sretno sa kuhanjem. nadam se da će proteči sve kako treba. možeš li nam na podforumu recepti nabaciti recept da vidimo kako izgleda. baš me zanima kako su oni to zamislili Big Grin ako nije problem, naravno Big Grin
Find Odgovori
Beer Ranger Offline
1.060 OG, 5,91% ABV

Grainfather
Naravno..

Find Odgovori
Amstelovich Offline
1.040 OG, 3,92% ABV

(15.06.2015, 08:27 )All4you Wrote: Naravno..

Drago mi je sto si sve rijesio,jos i stosta bonusa dobio.. Sad sretno s kuhajem Wink
Find Odgovori

Forum Jump:

Users browsing this thread: 29 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools