Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


problem s karbonizacijom
drakic Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Posts: 37
Joined: May 2014
Reputation: 0 Location: slavonski brod
problem s karbonizacijom
Ljudi pomagajte,
U 3mj. Sam kuhao neki gulden drak9000, i evo nakon 2 mj u flasama nema gaziranosti nimalo. Pocetna je bila nekih 1.09 i palo je na 1.02. Buduci da je vec poslo toliko vremena predpostavljam da se nece ni gazirat?? Pa me zanima sta da radim, dali da idem sa vinskim kvascem ili??
I zasto se nije gaziralo? Velik % alc, mozda i hladnija temperatura nakon flasiranja??
I da kvasac je bio onaj safbrew abbaye ili kako se vec pise iz sve za pivo....

Pozz
Find Odgovori
mange_tout! Offline
Admin
*******

Posts: 3,220
Joined: Nov 2012
Reputation: 15 Location: Mostar
RE: problem s karbonizacijom
koliko si šećera stavio za karbonizaciju? na kojoj ti je temperaturi odležavalo to pivo?
Find Odgovori
drakic Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Posts: 37
Joined: May 2014
Reputation: 0 Location: slavonski brod
RE: problem s karbonizacijom
(15.06.2015, 07:46 )mange_tout! Wrote: koliko si šećera stavio za karbonizaciju? na kojoj ti je temperaturi odležavalo to pivo?

A islo je cca 3.7 g na 0.5l, e au temp je mozda i problem jer je u pocetku bila niza cca 17°C iako je zadnjih mjesec na preko 20 mislim da je trenutno i na 25-7 i evo maloprije opet probo i nista jbga....bacio i DIPU otvorio....hehhee
Find Odgovori
mange_tout! Offline
Admin
*******

Posts: 3,220
Joined: Nov 2012
Reputation: 15 Location: Mostar
RE: problem s karbonizacijom
možda ti čepilica ne čepi dobro. trebalo je to biti karbonizirano.

ali ostavi to još. teže ide sa pivima visokog OG. zamori se kvasac. protresi svaku bocu i ostavi na sobnoj temperaturi.
Find Odgovori
drakic Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Posts: 37
Joined: May 2014
Reputation: 0 Location: slavonski brod
RE: problem s karbonizacijom
(15.06.2015, 07:56 )mange_tout! Wrote: možda ti čepilica ne čepi dobro. trebalo je to biti karbonizirano.

ali ostavi to još. teže ide sa pivima visokog OG. zamori se kvasac. protresi svaku bocu i ostavi na sobnoj temperaturi.

A nebi trebalo da je tako, cepila je i prije i poslje i sve je ok osim ove ture
Find Odgovori
mange_tout! Offline
Admin
*******

Posts: 3,220
Joined: Nov 2012
Reputation: 15 Location: Mostar
RE: problem s karbonizacijom
visok je OG i postotak alkohola. to isto može biti uzrok. prodrmaj malo boce, svako nekoliko dana.
Find Odgovori
drakic Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Posts: 37
Joined: May 2014
Reputation: 0 Location: slavonski brod
RE: problem s karbonizacijom
(15.06.2015, 08:01 )mange_tout! Wrote: visok je OG i postotak alkohola. to isto može biti uzrok. prodrmaj malo boce, svako nekoliko dana.

A nista probat cu pa cemo vidjeti...u biti jesam ih prodrmao ali samo jednom, icu sad svakih par dana....
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery
*******

Posts: 5,995
Joined: Nov 2012
Reputation: 18 Location: SJJ-WAW
RE: problem s karbonizacijom
Nakon dva mjeseca moralo se gazirati. Ili je kvasac ubijen alkoholom, ili je problem sa cepovima. Ako probas pivo i vidis da je bas slatko, onda je problem s kvascem. Ako osjetis da je prevrelo onda su cepovi. Imas opciju doziranja novog kvasca rehidriranog uz pomoc male mililitarske sprice u svaku bocu pojedinacno.
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
drakic Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Posts: 37
Joined: May 2014
Reputation: 0 Location: slavonski brod
RE: problem s karbonizacijom
(16.06.2015, 10:09 )pivska mušica Wrote: Nakon dva mjeseca moralo se gazirati. Ili je kvasac ubijen alkoholom, ili je problem sa cepovima. Ako probas pivo i vidis da je bas slatko, onda je problem s kvascem. Ako osjetis da je prevrelo onda su cepovi. Imas opciju doziranja novog kvasca rehidriranog uz pomoc male mililitarske sprice u svaku bocu pojedinacno.

probavao jesam, neznam kako bih opisao vjerovatno ovo prvo slatko uz dosta alkohola, neznam kako definiraš prevrelo??
s kojim kvascem ici u novo doziranje i kojom količinom??

lp
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery
*******

Posts: 5,995
Joined: Nov 2012
Reputation: 18 Location: SJJ-WAW
RE: problem s karbonizacijom
doslovno po kap, znaci nekih 1/4 - 1/5 mililitra rehidriranog kvasca dodaj u svaku flasu. Kvasac rehidriraj u 1 dcl sterilne, tople vode. dobro ga promijesaj da se fino izjednaci. naravno, pazi na sanitaciju.

koristi isti kvasac koji si koristio za pivo, ako je to moguce. nemoj vinski, jer vinski ti moze jos vise odfermentirati i prekarbonizirati pivo. najbolje ti je onaj F2 kvasac od fermentisa koristiti, ako imas mogucnost.
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
drakic Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Posts: 37
Joined: May 2014
Reputation: 0 Location: slavonski brod
RE: problem s karbonizacijom
(16.06.2015, 01:56 )pivska mušica Wrote: doslovno po kap, znaci nekih 1/4 - 1/5 mililitra rehidriranog kvasca dodaj u svaku flasu. Kvasac rehidriraj u 1 dcl sterilne, tople vode. dobro ga promijesaj da se fino izjednaci. naravno, pazi na sanitaciju.

koristi isti kvasac koji si koristio za pivo, ako je to moguce. nemoj vinski, jer vinski ti moze jos vise odfermentirati i prekarbonizirati pivo. najbolje ti je onaj F2 kvasac od fermentisa koristiti, ako imas mogucnost.

čime to uopče odraditi, dali imaju tako male sprice za kupiti??
a za kvasce sam ograničen na ponudu iz sve za pivo a trenutno nema ovoga koji sam već koristio...
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery
*******

Posts: 5,995
Joined: Nov 2012
Reputation: 18 Location: SJJ-WAW
RE: problem s karbonizacijom
Imaju u apotekama one narkomanske od 2ml Big Grin uzmi onda neki suhi, moze bilo koji ali US05 je mislim najbolja opcija.
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori



Forum Jump:


Users browsing this thread: 8 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools