Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


(ne)Dodavanje kvasca
rafter Offline
1.070 OG, 6,95% ABV
*****

Posts: 826
Joined: Feb 2014
Reputation: 0 Location: Foča
(ne)Dodavanje kvasca
This post was last modified: 13.08.2015, 08:02 by rafter.
Napravio sam grešku, skuvao turu, izaerir'0 i stavio u komoru na 18C bez kvasca xD. Tako stoji dva dana...
Koliki je rizik od nekih nus pojava???

Da li opet aerirati pa dodati kvasac, ili samo dodati kvasac?
Prvo hopni, pa reci skoč!
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery
*******

Posts: 5,995
Joined: Nov 2012
Reputation: 18 Location: SJJ-WAW
RE: (ne)Dodavanje kvasca
Zato ja ne pijem kad kuham Smile dodaji kvasac sto prije. Mislim da nema potrebe za aeracijom, ali mozes još malo ako hoces. Ako je sve bilo hermetički zatvoreno a sanitacija ispostovana ne bi trebalo biti problema.
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
rafter Offline
1.070 OG, 6,95% ABV
*****

Posts: 826
Joined: Feb 2014
Reputation: 0 Location: Foča
RE: (ne)Dodavanje kvasca
Sanitacija jeste.. ali hermetika nije... letim što bi rekli!!!
Prvo hopni, pa reci skoč!
Find Odgovori
spajder76 Offline
1.060 OG, 5,91% ABV
*****

Posts: 712
Joined: May 2013
Reputation: 1 Location: doboj
RE: (ne)Dodavanje kvasca
Ima jedno pivo sa divljim kvascem pa javi kakvo je.. da mozemo jos ustediti na sirovinama
Find Odgovori



Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools