Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Safale S-04
tomomoto Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

RE: Safale S-04
Imam i ja pitanje vezano uz S-04 kvasac. Do sada mi je ovo prvi puta da sam radio s tim kvascem pa imam nekoliko pitanja. U fermentoru mi je stajalo oko 21 dan uključujući i cold crash koji je bio na 3 stupnja 3 ili 4 dana, nisam više ziher. Pivo je flaširano i do danas je već 10 dana u bocama. Danas sam otvorio jednu bocu čisto da vidim kako to izgleda, i nemam pojma, pivo je još jako mutno, mjehurića ima, pjene isto, ali kažem jako je mutno i okus mi još nije zadovoljavajući. Ok ovaj put sam malo zeznuo to što sam kod pretakanja u primarni fermentor (prije flaširanja) potegnuo malo više taloga, ali ne bi li se to trebalo slegnuti? Vidim na dnu boce ima taloga, ali pivo još uvijek mutno.
Ustvari me zanima koliko bi to pivo dugo trebalo stajati u bocama, sada je na 19 stupnjeva.

Ovo je recept po kojem sam radio

NG
Munich Malt
Caramunich II (Weyermann)
Polaris - Boil 20,0 min
Chinook - Boil 10,0 min
Polaris
2,0 pkg SafAle English Ale
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

pa ako si povukao previse taloga, onda mora biti mutno. drugi put pazi na to dobro. deset dana je prekratko. ostavi ga mjesec ili dva, pa onda probaj. vidjet ces razliku ogromnu.
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
tomomoto Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

(03.11.2015, 10:31 )pivska mušica Wrote: pa ako si povukao previse taloga, onda mora biti mutno. drugi put pazi na to dobro. deset dana je prekratko. ostavi ga mjesec ili dva, pa onda probaj. vidjet ces razliku ogromnu.

To mi se sada prvi puta dogodilo da sam potegnuo talog, inače uvijek pazim, nadam se da mi se to više neće dogoditi :-(
Da nakon nekog vremena spustim temperaturu, sada je na 19°C ?
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

(03.11.2015, 10:40 )tomomoto Wrote:
(03.11.2015, 10:31 )pivska mušica Wrote: pa ako si povukao previse taloga, onda mora biti mutno. drugi put pazi na to dobro. deset dana je prekratko. ostavi ga mjesec ili dva, pa onda probaj. vidjet ces razliku ogromnu.

To mi se sada prvi puta dogodilo da sam potegnuo talog, inače uvijek pazim, nadam se da mi se to više neće dogoditi :-(

pa po mom misljenju ne moras. samo mozes flase par dana prije konzumacije staviti u frizider u uspravnom polozaju i opreznije tociti da ostavis talog na dnu flasa.
Find Odgovori
tomomoto Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

(03.11.2015, 10:44 )pivska mušica Wrote:
(03.11.2015, 10:40 )tomomoto Wrote:

pa po mom misljenju ne moras. samo mozes flase par dana prije konzumacije staviti u frizider u uspravnom polozaju i opreznije tociti da ostavis talog na dnu flasa.

Ok, tako će onda i biti....pa javim rezultate za nekih mjesec dana Smile

Tnx na odgovoru
Find Odgovori
zlimfur Offline
1.100 OG, 10% ABV

u subotu smo skuhali pampkin ejl sa S04..

prije toga smo flasirali zombie dust koji je zadnjih 4-5 dana "lezao" na terasi (bilo je od 2°C do 10°C tih pet dana vani, a na terasi je bilo od 5 do 8).. cini mi se da se bas dobro izbistrio (s obzirom da sam suho hmeljenje radio direktnim ubacivanjem u fermentor, ocekivo sam da cemo kod flasiranja imati puno taloga, medjutim vec nakon pretakanja je u bottling bucket pivo je bilo upadljivo bistro i to mi se mnogo svidjelo).

LM, duga prica, kontam da i pampkina turim na terasu zadnjih 4-5 dana. problem je sto je zadnja dva dana zahladnilo i vidim po buretu u kojem se kisele flase spremne za pranje da smrzava. da li bi bilo katastrofalno lose, da mi pivo u fermentoru prije flasiranja bude na terasi kad je temperatura oko ili cak ispod nule? ne vjerujem da bi se bas zaledilo, ali bi sigurno bilo jako hladno..
WWW Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

Nadam se da ti nije stajalo na dnevnom svjetlu pivo, posebno zombie koji je jako hmeljen. Što se temperature tiče, što hladnije to bolje. Nula je idealna temperatura. Ali na balkonu je to teško kontrolisati. Može ti pobjeći po noći pa smrznuti, nikad ne znaš
Find Odgovori
zlimfur Offline
1.100 OG, 10% ABV

(03.11.2015, 11:33 )pivska mušica Wrote: Nadam se da ti nije stajalo na dnevnom svjetlu pivo, posebno zombie koji je jako hmeljen. Što se temperature tiče, što hladnije to bolje. Nula je idealna temperatura. Ali na balkonu je to teško kontrolisati. Može ti pobjeći po noći pa smrznuti, nikad ne znaš

nije na direktnom svjetlu, zatvorena je terasa, a bila je i neka dekica.. Wink

imam na terasi sudoper, mozda ako stavim unutra, da je stabilnija temperatura, jer mi na toj cesmi nikad voda ne smrzava, iako je vani..
WWW Find Odgovori

Forum Jump:

Users browsing this thread: 6 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools