Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

problem s karbonizacijom
drakic Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

RE: problem s karbonizacijom
(17.06.2015, 10:28 )pivska mušica Wrote: Imaju u apotekama one narkomanske od 2ml Big Grin uzmi onda neki suhi, moze bilo koji ali US05 je mislim najbolja opcija.

a šećer netreba dodavat jel??
Find Odgovori
mange_tout! Offline
Admin

šta mislite da se odradi ovo što sam ja predlagao. možda ima neke nade da se i na ovaj način iskarbonizira. ne žuri ti se svakako sa konzumacijom ovog piva. nako nekog vremena provjeri da li si išta postigao ovim mrdanjem. ako opet bude loše stanje, onda da pokušaš sa novim kvascem. mislim da nečeš ništa izgubiti ako pokušaš. znam da je @mušica imao slabiju karbonizaciju sa perhanom, zbog visokog sadržaja alkohola, pa je došlo do zamora kvasca. doduše on je imao kakvu takvu karbonizaciju prije nego smo pristupili metodi mrdanja kako bi se probudio kvasac.
Find Odgovori
drakic Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

(17.06.2015, 12:50 )mange_tout! Wrote: šta mislite da se odradi ovo što sam ja predlagao. možda ima neke nade da se i na ovaj način iskarbonizira. ne žuri ti se svakako sa konzumacijom ovog piva. nako nekog vremena provjeri da li si išta postigao ovim mrdanjem. ako opet bude loše stanje, onda da pokušaš sa novim kvascem. mislim da nečeš ništa izgubiti ako pokušaš. znam da je @mušica imao slabiju karbonizaciju sa perhanom, zbog visokog sadržaja alkohola, pa je došlo do zamora kvasca. doduše on je imao kakvu takvu karbonizaciju prije nego smo pristupili metodi mrdanja kako bi se probudio kvasac.

pa možda i tako probati pa za mjesec otvoriti bocu i vidjeti, nije žurba jer svakako je kuhano za zimu i preporučeno je odležavanje od godine dana prije degustiranja.
nekidan su boce promrdane, mogu i tako onda svakih par dana mrdati pa cemo vidjeti.....ubiti je to možda i jedini način da pivo odleži godinu prije degustiranja heheeehebeer-chugger
Find Odgovori
mange_tout! Offline
Admin

samo mrdaj, nemoj mućkati. lagano da se kvasac digne sa dna. probaj jednu za 15 dana i vidi da li ima ikakve karbonizacije. ako je ne bude, onda pređi na drugu metodu. tako bih ja uradio, možda i nije sve izgubljeno.
Find Odgovori
drakic Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

ipak je uspjela ova metoda od mange_tout!
sinoć otvorena jedna boca relativno gazirana, nije skroz ali po meni na nekih 40%, nastavljam dalje sa mrdanjem ali mislim da će to sada biti ok...

zahvaljujem svima
lp
Find Odgovori
mange_tout! Offline
Admin

(02.07.2015, 07:09 )drakic Wrote: ipak je uspjela ova metoda od mange_tout!
sinoć otvorena jedna boca relativno gazirana, nije skroz ali po meni na nekih 40%, nastavljam dalje sa mrdanjem ali mislim da će to sada biti ok...

zahvaljujem svima
lp
super. znači ima nekog pomaka.
Find Odgovori
spajder76 Offline
1.060 OG, 5,91% ABV

Iz iskustva:-ako ces popiti u roku od mjesec dana od dodavanja secera stavite 7gr po 1l,a ako cete ostaviti i cekati preko mjesec dana stavite 5gr po 1l
Find Odgovori
branko20 Offline
1.030 OG, 2,93% ABV

Puno sam tura i vrsta piva napravio u proteklom periodu.Sva su ispala super.Ove jeseni sam napravio par tura koje su sad došle na red za konzumaciju kad odjednom iznenađenje.Sva piva su prekarbonizirana iako su rađena po istim parametrima kao niz dosadašnjih tura.Kad otvorim flašu izlazi vulkan pjene,piva su inače odlične kvalitete. Posumljao sam najprije da su odležala na visokoj temperaturi, da je kvasac uzrok, na kraju kad sam radio novu turu otkrio sam uzrok. Šećer. Do sada sam radio sa Virovitićkim šećerom a ove "vulkan"ture sa Slovenskim "dijamantom".Uvijek su stavljene količine od 8gr/l.Neka ova informacija posluži za upozorenje,koliko treba manje stavljati "dijamanta"ne znam,ali ga više neću koristiti.Sad moram svaku flašu u par navrata postepeno"odzračivati" da se može normalno koristiti.Pozdrav.
Find Odgovori
Travolta Offline
1.030 OG, 2,93% ABV

(15.11.2015, 03:22 )branko20 Wrote: Puno sam tura i vrsta piva napravio u proteklom periodu.Sva su ispala super.Ove jeseni sam napravio par tura koje su sad došle na red za konzumaciju kad odjednom iznenađenje.Sva piva su prekarbonizirana iako su rađena po istim parametrima kao niz dosadašnjih tura.Kad otvorim flašu izlazi vulkan pjene,piva su inače odlične kvalitete. Posumljao sam najprije da su odležala na visokoj temperaturi, da je kvasac uzrok, na kraju kad sam radio novu turu otkrio sam uzrok. Šećer. Do sada sam radio sa Virovitićkim šećerom a ove "vulkan"ture sa Slovenskim "dijamantom".Uvijek su stavljene količine od 8gr/l.Neka ova informacija posluži za upozorenje,koliko treba manje stavljati "dijamanta"ne znam,ali ga više neću koristiti.Sad moram svaku flašu u par navrata postepeno"odzračivati" da se može normalno koristiti.Pozdrav.

Koliko znam za takve situacije imas vulkan u bocam najprije da si prerano flasirao,pivo ti nije do kraja odfermentiralo. I da pazi se to su ti sad vjerovatno bombe tak da znas. Drugi slucaj ti moze biti infekcija bakterije izazivaju preranu i prejaku karbonizaciju.
Find Odgovori
branko20 Offline
1.030 OG, 2,93% ABV

Ja flaširam posilje 21 dan nikad ranije,radi se o četiri vrste kvasaca(036,M20,05,3068)neki oprani a 05 i M20 suhi.Nemoguće da su svi inficirani,ne primjećuje se po mirisu ništa. I do sada sam radio sa opranim bez problema.Star -san je stalno u funkciji. Fermentore svake godine (plastična burad)osim redovnog pranja i tretiranja sa star- sanom namačem u izosanu u trajanju od 12 sati radi preventive.Zadnja tura je rađena sa Virovitičkim pa ćemo vidjeti za cca 35 dana.Hvala na sugestiji.
Find Odgovori
Trigger Offline
1.030 OG, 2,93% ABV

Pitanje za iskusne :
-obican secer ili dekstroza?
- ili nesto trece?
Alright Dave?
Find Odgovori
AleksandarV Offline
1.100 OG, 10% ABV

Dekstroza. Ako je ima. Mada nje ide više.

Послато са ZTE Blade V6 уз помоћ Тапатока
Find Odgovori

Forum Jump:

Users browsing this thread: 4 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools