Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inox hidroforska posuda kao fermentor
boskoi Offline
1.030 OG, 2,93% ABV

Inox hidroforska posuda kao fermentor
Ljudi,kakvo je vase misljenje o opciji da se inox hidroforske posude koriste kao fermentori?
Cijena za 90l je 240km a 130l - 280km
Neke od mana su sto nema konusno dno i morao bi se prepraviti poklopac.
Imaju ispusni ventil,slavinu za uzorkovanje itd..

http://www.termometal.hr/proizvodi/vodovodne-instalacije/hidroforske-posude-inox/
Find Odgovori
mange_tout! Offline
Admin

RE: Inox hidroforska posuda kao fermentor
Ako već tražiš inox bolje su oni fermentori za vino, a čini mi se da su i jeftiniji. Je li ovo food grade inox?

Vidio, za skupljanje vode za piće Big Grin do mene je.
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

Slažem se, jeftiniji su ti fermentori za vino, a uz doplatu bi mogao kod firme koja ih radi napraviti konuse.
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
boskoi Offline
1.030 OG, 2,93% ABV

This post was last modified: 16.11.2015, 08:35 by boskoi.
Hidroforske posude su od celika po JUS-u č.4580 sto odgovara americkom standardu aisi 304,tako da zadovoljava sa te strane..
Fermentore za vino sam nasao samo sa ravnim dnom,dok je kod hidroforskih zaobljeno dance.Zvao sam Ezio Inox i oni ne mogu da saviju konus.Generalno nema puno firmi koje to mogu jer trebaju mali valjci da bi se izvukao konus sa malim otvorom cca 5/4".
Od jedne relativno renomirane firme iz BiH sam dobio ponudu za fermentor sa konusnim dnom V=120l za 580km+PDV.Žara.Cim nije u serijskoj proizvodnji ,kao i obicno ,sve bude preskupo.
Druga varijanta bi bila kad bih nasao nekoga ko bi savio konuse i da ih navarim na pivske bacve.. Zna li neko majstora koji bi se uhvatio u kostac sa tim?
Find Odgovori
mange_tout! Offline
Admin

To su čini mi se odradili u brewpubu u sarajevu. Ne znam ko im je to radio. Možda neko zna od sarajlija.
Find Odgovori

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools