Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gorionik i plin
DenPal Offline
1.030 OG, 2,93% ABV

Gorionik i plin
Trebam pomoć s gorionikom i plinom, novi gorionik, nova boca plina, uglavnom sve novo i regulator i cjev, Nemogu postići normalan plamen, od plavkastog ni p... neznam u čemu je problem... možda nešto nisam spojio kako treba ? Prvi put se surećem s uporadbom plina. Gorionik je taljanski 7.5 KW, tako piše, boca plina 11 kg, regulator 29 mbar... evo sve potkrepljujem slikama...

[Image: 23FXWDm.jpg]

[Image: Zzec4AW.jpg]

[Image: zrkrgxd.jpg]

https://dl.dropboxusercontent.com/u/2658...G_0508.jpg
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

RE: Gorionik i plin
Pa pusti mu zraka. Regulator za dovod zraka ti je potpuno zatvoren.
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
DenPal Offline
1.030 OG, 2,93% ABV

This post was last modified: 07.10.2015, 04:53 by DenPal.
(07.10.2015, 04:36 )pivska mušica Wrote: Pa pusti mu zraka. Regulator za dovod zraka ti je potpuno zatvoren.

Kano od prilike moram to namjestiti ?

(07.10.2015, 04:36 )pivska mušica Wrote: Pa pusti mu zraka. Regulator za dovod zraka ti je potpuno zatvoren.

[/quote]

[/quote]

Mislio sam Kako, a ne kano...Huh
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

Ovaj aluminijski metalni dio na samom ulazu kod ventila. Vidim na slici mi izgleda kao da je zasarafljen i pričvršćen. On je inače klizan i možeš ga micati uzdužno i na taj način otvarati i zatvarati dovod zraka. Odsarafi ga i prilikom paljenja gorionika neka bude zatvoren, a čim plamen uhvati otvori ga do pola. Regulacijom tog otvora dobiješ plavi plamen. Nekad moraš više otvoriti, a nekad manje. Ako si na otvorenom obično je dovoljno do pola. Što više plina puštaš, odnosno što više odvrnes ventil, to je veći dovod zraka potreban, i obrnuto.
Find Odgovori
DenPal Offline
1.030 OG, 2,93% ABV

Nalijepša hvala, radi super. Ma bojim se plina ko vraga, pa sam sve što se moglo, zategao ko manijak. BlushBlushBlush
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

Ma ni meni nikad nije svejedno, ali onako realno kad pogledaš, potpuno je to sigurno, posebno ako na otvorenom radiš.
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

treba mi pomoc, kako da izracunam koliko ce mi dugo goriti 1kg plina na potpuno otvorenom gorioniku snage 8kW? zna li neko?
Find Odgovori
Brko Offline
1.060 OG, 5,91% ABV

This post was last modified: 02.12.2015, 11:43 by Brko.
(02.12.2015, 11:24 )pivska mušica Wrote: treba mi pomoc, kako da izracunam koliko ce mi dugo goriti 1kg plina na potpuno otvorenom gorioniku snage 8kW? zna li neko?

dok ne potrosis sav plin, ne moras racunati...
Find Odgovori
boskoi Offline
1.030 OG, 2,93% ABV

(02.12.2015, 11:24 )pivska mušica Wrote: treba mi pomoc, kako da izracunam koliko ce mi dugo goriti 1kg plina na potpuno otvorenom gorioniku snage 8kW? zna li neko?
Probaj sa ovo računicom:

Plinska boca od 10 kg plina ima ukupna energetsku vrijednost od 128,0 kWh.
Ako je to tako (ova pretpostavka zavisi od mnogo faktora) onda će ti 1kg plina na plameniku od 8kw goriti 1,6h.
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

dobro, svakako mi je trebalo samo priblizno vrijeme. hvala ti!
Find Odgovori
boskoi Offline
1.030 OG, 2,93% ABV

(02.12.2015, 06:32 )pivska mušica Wrote: dobro, svakako mi je trebalo samo priblizno vrijeme. hvala ti!
Za tacniju racunicu probaj da saznas od dobavljaca plina koliko taj gas ima MJ/kg ili MJ/m3 (razlicitu energetsku vrijednost ima ruski gas od recimo norveskog). Da pretvoris u kwh koristi odnos 1kwh=3.6 MJ/m3 i dobices tacniju vrijednost.Opet sve zavisi od vanjske temperature al posto ti je potrebna gruba procjena mislim da ti je ovo dovoljno..
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

kuham u zatvorenom prostoru na sobnoj temperaturi. a gas nemam pojma kakav je. sumnjam da to pise na boci, a gdje sam ga kupio vise sam i zaboravio. pa nije valjda da ima toliko znacajno odstupanje izmedju ruskog i norveskog ili bilo kojeg drugog? sta ja znam, moze li to odstupanje u energetskoj vrijednosti biti vise od 10%? kontam da opet ima neka standardizacija iz koje se ne bi smjelo izaci.
Find Odgovori

Forum Jump:

Users browsing this thread: 3 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools