Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Varšavski festival piva 2015
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

RE: Varšavski festival piva 2015
(19.10.2015, 09:00 )gajba Wrote: Nema sta vrhunski festival. Koliko si piva probao Smile
Ja sam uspio u Pragu na festivalu oko 40ak piva za 2 dana. Sreca bilo nas 7-8 i od svakog po malo.

Nemam pojma, nisam ih brojao, ali dosta. Cetvrtak i petak poslije posla sam isao tako da nisam bas pretjerivao niti sam dugo ostajao, vise sam kupovao piva za ponijeti i slusao predavanja. A u subotu smo ranije dosli, pa sam probao dosta na licu mjesta. Primjecujem ove godine da limenke sve vise uzimaju mjesto flasama i kod vrhunskih piva. Amerikanci su skoro svi u limenkama, talijani isto. Probao sam zanimljivo pivo od kestena, na primjer.
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
plucica na kiselo Offline
1.030 OG, 2,93% ABV

(19.10.2015, 10:13 )ale ale Wrote: Zastupnik ima veliki "tap", tako da je je dobar dio piva toceni...
Taj "Amersinn" inace drzi manje vise kompletan grad, lokale, radnje i sl.
Drugi je "Bierfracht", oni imaju obicno samo 2-3 tocene, ostalo flase...
Osim Austrijanaca, tradicionalno budu i komsije, Njemci, Madjari, Slovaci itd.
Ove godine ce biti i standovi i promocija pivarske opreme, dodijela nagrada sa drzavnog u kucnom pivarstvu i slicne akcije za promociju pivarstva.
Ove godine su prije par mjeseci organizovali nekakvu manifestaciju sa "food truck" scenom, tako da se nadam da ce par njih pozvati da pojacaju hranu. Inace sve krece sedmicu ranije sa kojekakvim desavanjima u gradu u odabranim pubocima, kafanama i sl. (iskreno jos nisam pogledao program detaljno , a ni oni nisu sve objavili, nego ja ovako cujem preko raje).

Zvuči dobro, bolje nego što sam očekivao. Kad si spomenuo lokale neugodno su me iznenadile su cijene u novim barovima.

Recimo Charlie P's - 4 dl 6,20 eur pa na više, 3 dl 4,90 pa na više. Pa Mel's koji za sva piva ima cijene 6,40 za 0,4 i 3,20 za 0,2. Ne razumijem da nema razlike domaće - uvozno, stil/alkohol. Brickmakers isto otprilike taj rang.

Srećom još postoje 1516 i čini mi se da Fassldippler ima ok cijene. Dogstar, ajde još nekako.

Ne smatram Beč pretjerano skupim gradom tako da me ovo pomalo začudilo.
Find Odgovori
ale ale Offline
1.070 OG, 6,95% ABV

To je istina. Svi nabrojani skupi, nabavljaju od Amersinna pice ( Charlie P' s i Brickmakers drzi isti gazda). Malo guraju craft beer u neki hipsteraj i ekskluzivu i neke cijene su nerealne,posebno za lokalna piva... ima i Lichtenthalerbräu gdje su cijene ok , te Hawidere...
Find Odgovori
plucica na kiselo Offline
1.030 OG, 2,93% ABV

This post was last modified: 04.11.2015, 08:09 by plucica na kiselo.
Mušice znaju li se termini za 2016.?
Find Odgovori
gajba Offline
1.080 OG, 7,93% ABV

Da, ima sad promocija letova do Varsave za 90evra, pa da se rezervise Smile
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

mislim da jos ne. tek je ovaj zavrsio. ali vam javim uskoro, cim saznam, a mozete me i podsjetiti za nekih mjesec dva, da ne zaboravim. bas bih volio da se vidimo ovdje na festivalu. Smile
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

da se ispravim, sad sam provjerio, termin je izgleda 7th–9th April 2016. moram jos potvrditi jer nema puno informacija samo su na stranici promijenili datume, pa jos javim.
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

Samo da potvrdim, bilo je ljudi koji su spominjali da su zainteresirani. Festival će se održati kako sam i rekao u zadnjem postu 7.,8. i 9.4 Izbacili su i plakat za ovu godinu:

[Image: HiidKnQ.jpg]
Find Odgovori
gajba Offline
1.080 OG, 7,93% ABV

Mi planirali posjetiti Krakow negdje u tom periodu. Ali kad vidim njihovu ponudu u kafanama festival piva i ne treba ?
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

(24.01.2016, 11:34 )gajba Wrote: Mi planirali posjetiti Krakow negdje u tom periodu. Ali kad vidim njihovu ponudu u kafanama festival piva i ne treba ?

Pa festival je festival, drugi film skroz. A Kraków ima dobru ponudu sigurno, ako se nadjes tamo turistički neće ti faliti dobrog piva Smile
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

U jednom od najboljih multitapova ovdje u Varsavi, 08.04., dakle na drugi dan festivala od ukupno tri bit ce Stone Takeover, svih 12 dostupnih tapova ce biti sa Stone pivima cijeli dan, plus dva unikata iz Stone-a, plus Greg Koch suvlasnik i direktor pivare Stone koji ce reci koju o pivari, pivima, slikati se s fanovima Big Grin

Znaci prvo festival par sati, pa onda tamo. Ili obrnuto.

Jel ima jos ovih kandidata sto su govorili da su zainteresirani? Mogu karte kupiti unaprijed po povoljnijim cijenama za festival i skontati nocenje, samo da znate. Nije da ocekujem da ce neko doci, ipak je poprilicno daleko, ali opet ima jeftinih letova, pa nikad se ne zna.

Izasla je i oficijelna lista svih izlagaca i svih piva koja ce se tociti na festivalu http://warszawskifestiwalpiwa.pl/exhibitors

Treba pustiti da se sve ucita, velika je kolicina podataka, mislim da ima neki problem sa ucitavanjem ove baze jer je tek danas postavljeno na web, tako da ne prikazuje sva piva, nego samo mali dio, valjda ce to popraviti u narednim danima.
Find Odgovori
gajba Offline
1.080 OG, 7,93% ABV

Da ne surfamo sad po netu, koje su opcije za letove, ti vjerovatno znas iz glave.
Kud me zednog uhvati s ovim postom Smile
Find Odgovori

Forum Jump:

Users browsing this thread: 6 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools