Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Recenzije domaćih piva
Stane Offline
1.100 OG, 10% ABV

RE: Recenzije domaćih piva
https://www.dropbox.com/s/gsdju8pwlr9aol...8.jpg?dl=0
https://www.dropbox.com/s/mrpmp4lssuu936...9.jpg?dl=0

Domaći Imperial Stout od kolege VGdogy šest mjeseci u flaši,
Pokušt ću opisati ovo pivo:
Pjena fantastična bijela do prljavo smeđa, do kraja se zadržala u čaši, lacing zanemari,
Miris: osjeti se malo alkohola za ABV 9%, dominira čokolada sa kavom u tragovima, karamelni su tu i osjećaju se ali ne previše,
Okus: čokolada, roasted i karamelni taman koliko treba, alokohol se osjeti i dalje ali u malim količinama i koliko sam ja uhvatio voćne arome od suhe grožđice sa malo okusa suhe šljive i nešto što nisam mogao definirati, poslije kada sam pogledao BJCP i etiketu skontao sam da je to vjerovatno aroma hmelja (Centennial), gorčina umjerena do visoka.
Zaključak: Poslije mušičinog Perhana (bar ono malo što sam uspio probati) najbolji imperial stout, jedino što bih ja napravio je da bih smanjio gorčinu za 5-10 IBU-s.
Fantastično pivo svaka čast:thumbsup:
Find Odgovori
zuzko Offline
1.040 OG, 3,92% ABV

Probao sam zaista dobrih što kraft što domaćih piva.Sigurno ne koliko i ostale kolege ali dovoljno da mogu razlikovati one obične od odličnih.Zadnja koje se rado sjećam je točena APA Varionice ZG.Ali ova Gogijeva IPA...impresioniran sam!!
Probao sam sigurno 4-5 vrsta Gogijevih piva i sve su bile izvrsne što sam mu i rekao na što će on meni da smatra da mu je ovo najbolja piva do sada.Apsolutno se slažem.Gelender koji je Hrabar ,Odvažan,Kuražan.Miris,7% i fenomenalna gorčina sve što meni paše.Mislim da bi ovakvu pivu mogao piti do kraja karijere.Uostalom ova piva i liči na one koje ja pravim samo što Gogijeva prema mojoj izgleda kao,ako se još neko sjeća,Ben Džonson u startnom bloku.

Find Odgovori
mange_tout! Offline
Admin

i ja probah IPA od kolege @goggy. nažalost vrlo malo me zapalo jer nas je četvero pilo 2 flaše od 0,33 l. nisam ni zapisivao pa ću samo da pohvalim pivo i par crtica napisati po sjećanju. odlično pivo u kojem dominiraju citrusno-voćno-dank note hmelja. ugodna gorčina, nakon koje dolazi slatkast završetak. ja bih istrpio još gorčine, eto koliko mi je sjela gorčina, a kolega kaže da se radi o IBU oko 70 jedinica. pjena postojana, odlična. svaka čast na pivu Zivjeli

[Image: 20151102_140011.jpg]
Find Odgovori
Sile Offline
1.060 OG, 5,91% ABV

This post was last modified: 30.11.2015, 06:08 by Sile.
Nemam slike, a bogami ni tona, ali snalazim se ovako. Probao sam prvo pivo od naseg kolege @stane2006 ili u kuloarima poznatiji samo kao Stane. Smile

American Pale Ale - boca

Aroma - aromatični kick dry hopping hmelja prilikom otvaranja, ne prenapadno, ugodno i čisto. floral/fruity karatkter.
Okus - manje gorčine od očekivanog, kaže i artist da je išao sa oko 30-35 ibu-a. Pitko i ugodno. ne završava gorčinom koja zaokuplja nepce nego finim kickom u finišu pa se kasnije osjeća prisutnost voćkastih okusa od američke sorte hmelja. zbilja ugodna gorčina, vjerojatno posljedica više kasnijih dodavanja hmelja. Grist sladova čini mi se vrlo jednostavan i prepušten hmelju da dominira.
Izgled - pale to cooper boja, prikladna stilu, pjena postojana (drži se do kraja u čaši), izgledalo mi je hazy što je i normalno za domaću varijantu osobito onu sa dry hoppingom
Overalna impresija - tipičan primjerak američkog pale ale-a, ispoštovan stil i njegove karakterstike, pivo gotovo sam uvjeren da i nema mane. jedine mane je naveo sam Stane, ali to je gotovo zanemarivo u odnosu na finalni proizvod. Osobno preferiram takav odnos gorčine/okusa/arome u ovakvom pivu.

stane, bravo Smile
Find Odgovori
Stane Offline
1.100 OG, 10% ABV

This post was last modified: 24.01.2016, 07:45 by Stane.
https://www.dropbox.com/s/fptjx3pideeg7j...5.jpg?dl=0
Evo nedavnog ulova od kolega Rodney i zlimfur, hvala dječacibeer
Večeras probao Rodney Black IPA, 100 IBU 7,2% alkohola
https://www.dropbox.com/s/nsmvuwfnut43s2...8.jpg?dl=0
Obećao sam recenziju ali se jednostavno ne usudim mogao bih totalno promašitiBlush, naime ovo je dosta kompleksno pivo, ono što sigurno znam je da je fantastično izbalansirano, gorčina od 100IBU-a je baš ugodna i ostaje dosta dugo, da neznam koliko ima ja bih se zakleo da nema više od 65IBU.
Dosta fino pivo, meni jedino fali još 50gr CitreBig Grin
PS: kolega da nisi možda malo začinio sa šljivom?
Find Odgovori
Rodney Offline
1.080 OG, 7,93% ABV

Recenzije domaćih piva
Zapravo sam zajebao sa Briess Cherrywood Smoked Maltom. Takav tip malta apsolutno ne ide u IPA-u, ali meni đavo nije dao mira. Pivo je tako dobilo specifičan dimljeno slatkasti ukus, koji je ugasio onaj IBU od 100.

Black IPA je inače stil za eksperimentiranja sa maltovima, ali jebiga, nekada treba i ručnu dignuti Smile Meni je rezultat simpatičan, ali otišlo je to udesno od stila.

Laibach ja čekam da probaš Smile
Find Odgovori
Stane Offline
1.100 OG, 10% ABV

Ma ništa ti nisi zajebo, pivo je super možda i bježi od stila ali je super:thumbsup:, Laibach ću probati nekada Smile
Find Odgovori
Stane Offline
1.100 OG, 10% ABV

This post was last modified: 20.02.2016, 10:46 by Stane.
Evo čujem da se kolega VGdogy opet okitio sa nekom međunarodnom medaljom, iskrene čestitke, ovo nije slučajnostZivjeli
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

Jeste, uzeo je treće mjesto u Kosicama na home brew takmičenju sa raženim IPA-om. I od mene čestitke, i naravno da nije slučajno Smile
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
mange_tout! Offline
Admin

Pridružujem se čestitkama. Svaka čast!

Sent from my LG-H420 using Tapatalk
Find Odgovori
gajba Offline
1.080 OG, 7,93% ABV

Cestitamo. E sad ono glavno, kako probati ?
Find Odgovori
VGdogy Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Evo recopis:
Pale Ale 61 %
Rye Malt 20%
Munich I 9%
Carapils 5%
C.Munich. II 5%

Cenntenial FWH (20 IBU)
Cascade FWH (10 IBU)
Cenntenial 60 (13 IBU)
Chinook 20 (10 IBU)
Chinook 5 (7 IBU)
Cenntenial 5 (3 IBU)
Cascade 1 (2 IBU)
Neslon Sauvin 1 (2 IBU)
Dry hop:
Cascade i Chinook 2 x 50 grama 4 dana

WY 1272 American Ale II
Mash 66.5 C, mash out, kuhanje 70 minuta.
Fementacija 10 dana primara na 17 C.
Sekundar 12 dana uz navedeni dry hop od 4 dana.
48 sati cold crush.
Moja količina je bila 23 litre, a vi si prilagodite kako vam odgovara.

Mijenjao bih Rye malt na 15 %, a povećao za 5% bazni pale ale.

OG:1.058, FG: 1.011, SRM:8, IBU:67, ABV:6,2

Što se tiče probavanja za par tjedana sam u Bosni pa ću dobaciti nešto do Stankeca.

Hvala svima i nadam se da se vidimo u Zagrebu na natjecanju u lipnju. Pošaljite reprezentaciju pa da vidimo čiji mlin bolje melje! Ove godine će natjecanje biti opasno jako, kod nas sve veća konkurencija, a i gostiju imamo jako puno. Mislim da će biti ove godine oko 350 piva u konkurenciji tako da će biti ludnica.

p.s. Inače zlato u ovoj kategoriji Rye IPA, uzeo je Matija Mrazek i njegovi pančoferi (još mi duguju recept za njihovu IPA samo za DINAMO - Mandarina "Bravaria" u najboljem izdanju), a srebro u kategoriji Irish Red Ale dva dečka iz Marofa. Za njih ćete još čuti jer su opasno dobri pivari.

p.s.s. Stanko pogrešno sam ti rekao cifre sinoć, zamijenio sam gorčinu s jednom drugom IPA-om iz 12. mjeseca.
Find Odgovori

Forum Jump:

Users browsing this thread: 4 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools