Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Izrada tocionika za Cornelius kegove...
danny_boy Offline
1.100 OG, 10% ABV

Izrada tocionika za Cornelius kegove...
Stigle

[Image: d63edaa9ecac26d31e3f6d0b9bc45c33.jpg]
WWW Find Odgovori
mbed Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

RE: Izrada tocionika za Cornelius kegove...
Di si uzeo te šelne?
Find Odgovori
danny_boy Offline
1.100 OG, 10% ABV

This post was last modified: 23.02.2016, 10:44 by danny_boy.
(23.02.2016, 07:53 )mbed Wrote: Di si uzeo te šelne?
Napisao sam par postova prije. U Zenici.

Selne sam montirao, odlicno drze. Duzinu crijeva sam povecao da bude ukupno 2m, prema @gajbinoj sugestiji.

Evo i slika sklopljenog sistema. Ostalo je jos samo da spojim par crijeva i to je to.

[Image: 25a33a7da5600e0b93b70e091669b573.jpg]
WWW Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

ovo fantasticno izgleda, ja bih samo promijenio jos boju frizidera iz ove bijele u neku drugu i moras imati neki drip tray monitran ispod pipa. ne znam samo kako ga montirati na zid od frizidera.
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
danny_boy Offline
1.100 OG, 10% ABV

(24.02.2016, 11:54 )pivska mušica Wrote: ovo fantasticno izgleda, ja bih samo promijenio jos boju frizidera iz ove bijele u neku drugu i moras imati neki drip tray monitran ispod pipa. ne znam samo kako ga montirati na zid od frizidera.

Hvala Wink. Svakako ću ga prefarbati, ali vjerovatno nekad na ljeto. Za sada je ovo ok, svakako nije izložen da se gleda svaki dan. Drip tray ću morati obavezno instalirati, samo da mi je pronaći neki povoljan. Što se montaže tiče, može se nekim skroz malim šarafom spojiti, a još i malo dodati ljepila. Ne bi to trebalo biti neke značajne težine.
WWW Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

ja zamisljam drip tray tako da, ako hocu, mogu i staviti dvije pune krigle piva na njega recimo. Mozes to sa L aluminijskim ili drugim metalnim (ili cak plasticnim) profilima odraditi odozgo ih spojiti na spoju izmedju ovog drvenog okvira i frizidera i spustiti ih dole ispod pipa, pa na njih namontirati drip tray.
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
danny_boy Offline
1.100 OG, 10% ABV

(24.02.2016, 12:57 )pivska mušica Wrote: ja zamisljam drip tray tako da, ako hocu, mogu i staviti dvije pune krigle piva na njega recimo. Mozes to sa L aluminijskim ili drugim metalnim (ili cak plasticnim) profilima odraditi odozgo ih spojiti na spoju izmedju ovog drvenog okvira i frizidera i spustiti ih dole ispod pipa, pa na njih namontirati drip tray.

Aha, ja sam više kontao u formi da se pivo ne prosipa. Ima smisla što ti kažeš, neko će možda htjeti spustiti čaše. Moglo bi se to i tako odraditi , možda je tako i najbolje.
WWW Find Odgovori
Pivarunajavi Offline
1.050 OG, 4,91% ABV

raspitaj se kod nekoga ko radi inox, da ti naprsvi. Mislim da je to jedino pravo rjesenje, i naravno uz pomoc L limova pricvrstiti. Koristiti skroz kratke sarafe za lim, mada mislim da u tom dijelu nema instalacija. A umjesto farbanja mogao si razmisliti o foliji. Mogao bi uraditi neki print, kakav zelis. A kad dosadi, samo preko toga druga folija.

Poslato sa G630-U20 uz pomoć Tapatoka
Using Tapatalk
WWW Find Odgovori
danny_boy Offline
1.100 OG, 10% ABV

(24.02.2016, 06:22 )Pivarunajavi Wrote: raspitaj se kod nekoga ko radi inox, da ti naprsvi. Mislim da je to jedino pravo rjesenje, i naravno uz pomoc L limova pricvrstiti. Koristiti skroz kratke sarafe za lim, mada mislim da u tom dijelu nema instalacija. A umjesto farbanja mogao si razmisliti o foliji. Mogao bi uraditi neki print, kakav zelis. A kad dosadi, samo preko toga druga folija.

Poslato sa G630-U20 uz pomoć Tapatoka
Evo cekam da mi javi ovaj momak iz Zenice, rekao mi je da ima on raznih orginalnih. Sutra ce mi javiti cijenu.

U pravu si za foliju, to je super ideja.
WWW Find Odgovori
gajba Offline
1.080 OG, 7,93% ABV

Ja sam svoj izlijepio podmetacima za pivo. To najcesce rade i izgleda odlicno. E sad sto dijete potrga sve, to je druga stvar ?
Find Odgovori
danny_boy Offline
1.100 OG, 10% ABV

(24.02.2016, 10:59 )gajba Wrote: Ja sam svoj izlijepio podmetacima za pivo. To najcesce rade i izgleda odlicno. E sad sto dijete potrga sve, to je druga stvar ?
Super je i to. Cak sam razmisljao i o pivskim posterima.

Mogu misliti kako to izgleda kada mali tornado naleti Smile
WWW Find Odgovori
Trigger Offline
1.030 OG, 2,93% ABV

(24.02.2016, 10:59 )gajba Wrote: Ja sam svoj izlijepio podmetacima za pivo. To najcesce rade i izgleda odlicno. E sad sto dijete potrga sve, to je druga stvar ?

Sve jr dobro dok se pipe ne dohvati.Blush
Alright Dave?
Find Odgovori

Forum Jump:

Users browsing this thread: 9 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools