Redhat1984
1.020 OG, 1,95% ABV
|
RE: prvo pivo
Nasao
slad
Maltinex Backa Palanka 021-752-910
Sef Dusan Lukic 062-210-772
cuo sam da hoce i da posalje post expresom
Za Hmelj - Brewers gold
Dado 064-248-4909 mislim da je iz backog petrovca
Cerovski 063/ 754-69-22
Pusenje ubija, zato pijte ! Pivili
|
|
|
locky
1.020 OG, 1,95% ABV
|
Ovog Cerovskog sam danas zvao i kaze da je hmelj star oko osam godina a cena je 400din/kg (nesto manje od 4 eura). Stvarno ne znam da li je za upotrebu?
|
|
|
locky
1.020 OG, 1,95% ABV
|
Za onog Dadu ne znam ali sto sam saznao da hmelja Aurora ima na broju 021/780-353. To je kako su rekli oko 100kg preostalog hmelja od poslednje setve u Backom Petrovcu pri Instituta za ratarstvo i povratarstvo. Znaci to je berba iz 2011. godine kada je izmereno 7% alfa kiseline. Sta kazete na to s obzirom da se ne zna trenutna vrednost?
Inace cena je mnogo jaca i iznosi oko 10 eura po kg.
|
|
|
jole ns
1.020 OG, 1,95% ABV
|
This post was last modified: 21.02.2013, 12:17 by jole ns.
nije dobar broj.u pitanju je neka prehrambena prodavnica koja nema veze sa hmeljom.ajd ako neko dozna pravi broj za hmelj u B.petrovcu nek napise (tako blizu a tako daleko)
zvao sam i ja ovog dadu i kaze da ima Brewers gold peletiran,i meni je rekao da je rod iz 2003 godine.Sto mislim da nije za upotrebu,pogotovo ko zna kako je skladistio...
|
|
|
raix
1.050 OG, 4,91% ABV
|
dobro je da ima bilo kakav Hmelj da se nabavi kod nas a i slad.
ja sam se za sada mlatio sa tim ekstraktom (malo skuplje sam prosao nego sto je gore cena), mislim da je amnogo bolje da se radi od slada. samo jos da se samelje kako treba.
trenytno sastavljam mash tune i ne znam cime da zadihtujem rupu od ploa cola, u koju god radnju da sam usao nisu culi za dihtunge/gumice te dimenzije. eto nove muke u Srbiji.
|
|
|
locky
1.020 OG, 1,95% ABV
|
Ta cena za ekstrakt je kada se kupuje na tocenje tj. u rinfuzi.
Znaci probao si i jedno i drugo (ekstrakt i slad)? Jel razlika velika?
|
|
|
raix
1.050 OG, 4,91% ABV
|
This post was last modified: 27.02.2013, 08:14 by raix.
za sada mi je od slada jos uvek na fermentaciji. i to ne mnogo, planirao sam 4l a ispalo svega 2,5. negde sam zeznuo u proracunu, mislim da mi je prejako vrelo pa je vise isparilo nego sto je trebalo. posto je OG bio 1060 nisam hteo nista da diram, da dolivam vodu il sta znam. stvarno je muka samleti slad, probao cekic, oklagiju, multipraktik nista od toga nije to kao sto je po slikama. nisam ni hteo da meljem za vise od 4l kad znam da tako ne treba. a nisam imao mira kada sam ga nabavio, morao sam bar da probam.
posle kuvanja, rekao bih da ima drugaciji ukus, slatko jeste, a sta ce ispati, pojma nemam. ipak nema tu iste kolicine hmelja i treba da odradi jos minimalno dve tri nedelje.
ovaj ekstrakt koji sam kupovao je bio Ireksov, dodje mu slicno kao i taj iz rinfuze. a definitivno je razlika u ceni i to drasticna. od jecmenog slada mogu da se naprave neke varijante sladova tipa biskvit(kako se vec pise) al za sada se nisam sa tim bavio.
|
|
|