Divlji
1.020 OG, 1,95% ABV
Posts: 7
Joined: Nov 2015
Reputation:
0
Location: sarajevo
|
RE: Mikro pivare
This post was last modified: 07.06.2016, 09:30 by Divlji.
(03.06.2016, 11:40 )Beerokrata Wrote: Bio sam u Mr elephant prije par dana i mogu reći da je sve odlično...samo je falilo pivo.
Hvala ti Beerokrata! Što se piva tiče, danas očekujemo komercijalistu iz Primaris Plusa da dogovorimo nešto za craft iz Hrvatske (Vjerovatno po jednu "etiketu" Zmajske pivovarne, Medvedgrada i San Servola), a do kraja sedmice ćemo, nadam se, dogovoriti nešto i sa Kabinetom. Problem je, naravno, vrlo (...vrlo, vrlo, vrlo) "usko" tržište u Istočnom Sarajevu i na nama je da promovišemo kraft u narednom periodu i da se nadamo da će postojati "spremnost" da se odvoji nešto malo više novca za mnogo kvalitetnje pivo.
(15.05.2016, 10:15 )danny_boy Wrote: @divlji
Svaka cast i hvala na ovim jako korisnim informacijama. Slobodno "okaci" sve dokumente za koje smatras da mogu pomoci nekome ko odluci krenuti istim putem u buducnosti.
Puno srece sa poslom, i nadam se da cemo uskoro moci na pivo kod vas.
Hvala, trebaće nam sreća!
(03.06.2016, 06:05 )Svarrogh Wrote: Wow, desetka dizajneru enterijera
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Hvala, pola semestra na arhitekturi se konačno isplatilo.
(03.06.2016, 06:15 )AleksandarV Wrote: Čestitke. Da li je BM od 50 litara ili veći? Mjesto lijepo izgleda i bez domaćeg piva. Eto nas na pivo.
Sent from my ZTE Blade V6 using Tapatalk
Da, u pitanju je BM 50. Plan je da, za početak, kuvamo za vlastite potrebe u Mr. Elephantu. Vidjećemo gdje će nas to odvesti...
P.S. Hvala na čestitkama!
(03.06.2016, 06:21 )danny_boy Wrote: (03.06.2016, 06:05 )Svarrogh Wrote: Wow, desetka dizajneru enterijera
Sent from my LG-D855 using Tapatalk Pridruzujem se, pub fenomenalno izgleda. Sve najbolje zelje u radu.
Hvala, hvala... Naša želja je ogromna, a očekivanja skromna.
Sad naravno nekoliko pitanja
Koji kapacitet kuhanja ce biti? Sta ste planirali od svojih piva imati u ponudi?
Kupili smo već BM 50 litara i sad smo u procesu kompletiranja opreme za fermentaciju, kontrolisanu temperaturu i ostalo. Ideja je da na početku radimo India Pale Ale (indijski slon), a onda i neku tamnu IPU, porter ili stout (afrički slon).
|
|
|
raix
1.050 OG, 4,91% ABV
Posts: 359
Joined: Nov 2012
Reputation:
2
Location: Beograd
|
RE: Mikro pivare
kad vec imate mogucnost da kuvate. moj predlog je da pravite neke "lakse" stilove, nesto sto ce moci da se pije brzo, gasi zedj, manji ABV, nizi IBU u aromi cvetno ili vocno. a sa druge strane brzo da stize sa fermentacije. konkretno APA, blond, american hefe, neko drugo psenicno. ide leto, meni bi vise leglo tako nesto nego IPA ili Stout.
|
|
|
danny_boy
1.100 OG, 10% ABV
Posts: 1,837
Joined: Nov 2012
Reputation:
9
Location: Sarajevo
|
RE: Mikro pivare
(07.06.2016, 02:25 )raix Wrote: kad vec imate mogucnost da kuvate. moj predlog je da pravite neke "lakse" stilove, nesto sto ce moci da se pije brzo, gasi zedj, manji ABV, nizi IBU u aromi cvetno ili vocno. a sa druge strane brzo da stize sa fermentacije. konkretno APA, blond, american hefe, neko drugo psenicno. ide leto, meni bi vise leglo tako nesto nego IPA ili Stout.
Slažem se potpuno!
Neko lakše pivo, neka tanja APA sa manje hmelja.
|
|
|
Rodney
1.080 OG, 7,93% ABV
Posts: 1,095
Joined: Feb 2014
Reputation:
3
Location: Sweden
|
Mikro pivare
Pa nije craft pobogu napraviti što vodenije pivo koje će se bolje prodavati širim narodnim masama?
Kako širiti craft scenu sa bezličnim pivima?
Za dobro pivo, ljudi ne žale ni avionskih karti. Imamo dokaz tome na sve strane svijeta.
Okej je naravno imati u ponudi kakav session ale, ali šta pobogu fali zahmeljenim ipama?
Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
Rodney
1.080 OG, 7,93% ABV
Posts: 1,095
Joined: Feb 2014
Reputation:
3
Location: Sweden
|
Mikro pivare
Pa to je posao konobara, a ne cijele koncepcije.
Dobar dan dobar dan, pivo kakvo imate?
-Imamo Jelen, bla bla i craft?
Pa daj da probam taj craft.
-Preporučio bih vam ovaj laganiji pale ale ako niste ranije imali priliku bla bla bla.
Cijela ideja crafta je praviti vrhunsko pivo. Ne praviti pivo u skladu sa tržištem. Dobar craft nađe kupca i na drugom kraju planete. Zmajsko je obišlo pola planete tako.
Tako da, obaveza svakog craftera je da pravi najbolje pivo koje može i za koje ima mogućnosti i znanje.
Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
spageti
1.060 OG, 5,91% ABV
Posts: 544
Joined: Sep 2014
Reputation:
1
Location: Zadar
|
RE: Mikro pivare
Slazem se sa @Rodney, treba ici dzonom pa kome se craft svidi taj ce ga piti, kome se ne svidi nece.
Treba napraviti pivo sa karakterom a ne igrati na kartu "napraviti cemo nesto izmedju da se svidi lagerasima'. Ma ko ih jebe neka lupaju po zuji, sarajevskom ili sto ja znam po cemu vec ne. Npr kad su izletili Nova Runda, Zmajska i sl. (kako ja to dozivljavam) nisu napravili nesto bezlicno nego pivo sa karakterom, nesto totalno novo u ovim krajevima,znali su sto zele i imaju moj respect. Za razliku od Medvedgrada koji radi pivo vec 25 godina i imali su opremu da naprave bilo sto a nisu... cekali su da im netko drugi pripremi trziste i sad odjednom kad je to postalo popularno kuhaju IPE, belgijance, witove, stoutove i sl.
|
|
|