Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Brewcrafter25
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

Brewcrafter25
http://www.brewcrafterstore.com/

[Image: jp7ns7.jpg]

Sta mislite? Cijena mu je samo 500EUR. Nema puno detalja na stranici, ali ovi osnovni su tu. Ima nesto jace grijace od grainfathera. Koliko vidim nema chillera. Steta sto nije detaljnije opisano koje su mogucnosti programiranja. Proizvod je norveski. Salju besplatno u 30 zemalja.
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
bhgr1 Offline
1.060 OG, 5,91% ABV

RE: Brewcrafter25
(26.07.2016, 05:20 )pivska mušica Wrote: http://www.brewcrafterstore.com/

Sta mislite? Cijena mu je samo 500EUR. Nema puno detalja na stranici, ali ovi osnovni su tu. Ima nesto jace grijace od grainfathera. Koliko vidim nema chillera. Steta sto nije detaljnije opisano koje su mogucnosti programiranja. Proizvod je norveski. Salju besplatno u 30 zemalja.

Da nisam kompletirao svoju opremu, narucio bih ga.
Koliko vidim i chiller je ukljucen u cijenu.
Nothing ever tasted better than a cold beer on a beautiful afternoon with nothing to look forward to than more of the same.
Find Odgovori
danny_boy Offline
1.100 OG, 10% ABV

(26.07.2016, 05:20 )pivska mušica Wrote: http://www.brewcrafterstore.com/

Meni izgleda kao jednostavan i dobar sistem. Koliko sam mogao skontati ukomljavanje se manuelno podešava za svaki step, što nije posebna mana. Posebno je povoljna cijena.
WWW Find Odgovori
AleksandarV Offline
1.100 OG, 10% ABV

This post was last modified: 26.07.2016, 12:29 by AleksandarV.
Pa u Alpeksu na kružnom toku kod Vogošće, koji prodaje opremu za kuhinje, za 300 i kusur KM možeš da kupiš istu stvar.
I za ostatak kupiti daleko bolju pumpu i kod majstora izraditi malt pipe.

http://www.alpeks.ba/index.php?id_produc...er=product
Find Odgovori
danny_boy Offline
1.100 OG, 10% ABV

(26.07.2016, 12:27 )AleksandarV Wrote: Pa u Alpeksu na kružnom toku kod Vogošće, koji prodaje opremu za kuhinje, za 300 i kusur KM možeš da kupiš istu stvar.
I za ostatak kupiti daleko bolju pumpu i kod majstora izraditi malt pipe.

http://www.alpeks.ba/index.php?id_produc...er=product

Bojim se da će ga sve skuplje stajati od 500 eura, a još nije ni u prilici da se zajebaje sa majstorima i pravi frankeštajna Big Grin.

Treba nabaviti fitinge, pumpu, kontroler, malt pipe, perforiranu mrezu, česmu, dio za ispiranje, bušiti, platiti majstore, i na kraju potrošiti i živaca i novca za stvar koja već postoji.

Da se ovo prepravi ima znači dosta posla, a pitanje je da li je ikako izvedivo jer se radi o jako tankom inox limu koji mogu samo profesionalne firme variti (kao što je ezio) i koje se ne bave tim stvarima.

Moj savjet je ne zezati se sa pravljenjem, ukoliko ne postoji dobar razlog.
WWW Find Odgovori
zlimfur Offline
1.100 OG, 10% ABV

ono što mene malo brče u svemu:

vidim da kod "starije" ekipe kad je homebrewing u pitanju sve ide u smjeru single vessel sistema. da li je ovo samo zbog ograničenja u prostoru, ili je s vremenom jednostavnije i lakše koristiti ovako jedan sistem u odnosu na npr. herms.

ili da malo preformulišem pitanje:
kuham u kući i oko kuće, imam dosta prostora i razmišljam o apgrejdu sistema (trenutno, piknik + prerađena bačva od 50 litara). da li je za mene pravi izbor da sakupljam dijelove za herms ili da naručim vako jedan fensi čajluk i opustim se lagano?
WWW Find Odgovori
AleksandarV Offline
1.100 OG, 10% ABV

U mom slučaju je manjak prostora ono što bi me okrenulo ka single vessel sistemu. U tvom slučaju ima prostora za HERMS.
Find Odgovori
elektropionir Offline
1.070 OG, 6,95% ABV

I u mom je def. single vessel sistem najbolja opcija.
S obzirom da kuham na 1.5m2 Big Grin
A i plin mi nekako odvratno izgleda... Big Grin
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

Manjak prostora, lakse ciscenje svega, mrzim plin, ne mogu ga ocima smisliti, 23-25 l ture su mi dovoljne, muka mi je od skula više,to su moji razlozi.

Ali opet ovi svi kompaktni sistemi su strasno spori, da se bar kako mogu nafrizirati ovi grijaci. ja cu najvjerovatnije ipak ici na Grainfathera, ali jos cu malo razmisliti. i obavezno kupiti heat blanket za njega.
Find Odgovori
danny_boy Offline
1.100 OG, 10% ABV

(26.07.2016, 02:02 )pivska mušica Wrote: Manjak prostora, lakse ciscenje svega, mrzim plin, ne mogu ga ocima smisliti, 23-25 l ture su mi dovoljne, muka mi je od skula više,to su moji razlozi.

Ali opet ovi svi kompaktni sistemi su strasno spori, da se bar kako mogu nafrizirati ovi grijaci. ja cu najvjerovatnije ipak ici na Grainfathera, ali jos cu malo razmisliti. i obavezno kupiti heat blanket za njega.

Dobro razmisli, sigurno ćeš pogriješiti Smile

Grainfather je provjeren, ali ovaj sistem je extra jednostavan i po tome se meni jako svidja. Što jednostavnije to bolje.

Što se tiče grijača, tu treba biti oprezan. Jači grijači mogu uticati na sladovinu (zagaranje). Ovi iz mog klona, znači kada ih upalim u hladnoj vodi jako malo griju, reklo bi se ništa, ali ipak solidno rade. Kao takvi nemaju sigurno nikakvog uticaja na samu sladovinu.

Nije laka odluka, ali ja uvijek glasam za rješenja sa jednim loncem. Mogu misliti koja je zafrkancija čišćenje tri lonca, stola i ostalog. Ovako sapereš lonac i spreman za drugu turu. O potrebi manjeg prostora neću ni pričati. Ali eto, svako ima svoje vidjenje i svako je u pravu.
WWW Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

Cekaj mislis da bi se zeznuo s grainfatherom u odnosu na ovo? Mislim ovo mi je jeftinije sigurno, ali uz GF dobijem CF chiller i cini mi se ozbiljniji. Ja u svakom slučaju uvijek s 'gnjurcem' mogu pojacati malo kW prilikom cekanja na boil Big Grin
Find Odgovori
danny_boy Offline
1.100 OG, 10% ABV

(26.07.2016, 02:16 )pivska mušica Wrote: Cekaj mislis da bi se zeznuo s grainfatherom u odnosu na ovo? Mislim ovo mi je jeftinije sigurno, ali uz GF dobijem CF chiller i cini mi se ozbiljniji. Ja u svakom slučaju uvijek s 'gnjurcem' mogu pojacati malo kW prilikom cekanja na boil Big Grin

GF je provjeren, bolje opremljen i cijenom je ok. Ali ovaj drugi je baš povoljan, a radi isti posao.

Ja mislim da su oba sistema dobra.
WWW Find Odgovori

Forum Jump:

Users browsing this thread: 6 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools