danny_boy
1.100 OG, 10% ABV
|
RE: BeerSmith 2
(11.08.2016, 02:58 )zlimfur Wrote: u ovoj verziji koju ja imam (2.2.12) radi kako treba.
kad dodam novi slad, ubaci ga kako sam reko u "sladni" dio i sortira ih po kolicini (u mom slucaju, izmedju pale malta i roasted barley dodo sam jos 0,5 kg caramunicha)..
ukljucena je kolona za sortiranje po broju.. sve radi..
čovo namah odgovorio (samo nije na pravu skonto šta sam htio reći ili nisam ja dobro reko).. uglavnom, sad mi je "otkrio" još jednu stvar, doduše, jednostavno je i moglo se na to naići da sam malo čačko..
ove kolone u receptu se mogu kastomizirati..
Ok možda se nismo razumjeli. Uglavnom on redne brojeve sam odredjuje ne na osnovu slijeda kada je dodano, nego na osnovu logične pozicije (tip, pa količina, itd..).
Mada, nejasno je kako do sada nisu implementirali jednostavnu opciju da se manuelno podešava pozicija svakog sastojka recepta. To je u vrh glave par sati programiranja.
|
|
|
zlimfur
1.100 OG, 10% ABV
|
(11.08.2016, 03:26 )danny_boy Wrote: Ok možda se nismo razumjeli. Uglavnom on redne brojeve sam odredjuje ne na osnovu slijeda kada je dodano, nego na osnovu logične pozicije (tip, pa količina, itd..).
Mada, nejasno je kako do sada nisu implementirali jednostavnu opciju da se manuelno podešava pozicija svakog sastojka recepta. To je u vrh glave par sati programiranja.
pa to i ja kazem.. krene od dodataka za vodu, pa ukomljavanje, pa hmeljevi i zacini i ostali dodaci, pa kvasac, pa dry hop.. to mu je default redoslijed..
a automatski smjesta npr. jecam u fazu "ukomljavanje" izmedju dodataka za vodu i samog kuhanja, itd.. i unutar te jedne "faze" u cjelokupnom procesu, reda ih onda po kolicini automatski.. sto je vise necega, blize je vrhu..
jesmol sada razjasnili?
|
|
|
pivska mušica
BeerFly Brewery
|
(11.08.2016, 03:36 )zlimfur Wrote: (11.08.2016, 03:26 )danny_boy Wrote: Ok možda se nismo razumjeli. Uglavnom on redne brojeve sam odredjuje ne na osnovu slijeda kada je dodano, nego na osnovu logične pozicije (tip, pa količina, itd..).
pa to i ja kazem.. krene od dodataka za vodu, pa ukomljavanje, pa hmeljevi i zacini i ostali dodaci, pa kvasac, pa dry hop.. to mu je default redoslijed..
a automatski smjesta npr. jecam u fazu "ukomljavanje" izmedju dodataka za vodu i samog kuhanja, itd.. i unutar te jedne "faze" u cjelokupnom procesu, reda ih onda po kolicini automatski.. sto je vise necega, blize je vrhu..
jesmol sada razjasnili?
e to mene bas i nervira, na primjer ubaci mi kvasac izmedju hmeljeva koji idu u BK i Dry hopa, a ja hocu sve hmeljeve da imam poredane jedan iza drugog. dobro, nije to strasno, nego sam naviknut na BT gdje je to puno ergonomicnije napravljeno.
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
|
|
|
danny_boy
1.100 OG, 10% ABV
|
(11.08.2016, 04:22 )pivska mušica Wrote: (11.08.2016, 03:36 )zlimfur Wrote: (11.08.2016, 03:26 )danny_boy Wrote: Ok možda se nismo razumjeli. Uglavnom on redne brojeve sam odredjuje ne na osnovu slijeda kada je dodano, nego na osnovu logične pozicije (tip, pa količina, itd..).
jesmol sada razjasnili?
e to mene bas i nervira, na primjer ubaci mi kvasac izmedju hmeljeva koji idu u BK i Dry hopa, a ja hocu sve hmeljeve da imam poredane jedan iza drugog. dobro, nije to strasno, nego sam naviknut na BT gdje je to puno ergonomicnije napravljeno. Lako je to rijesiti, nemoj dry hopati
Salim se, bas mi je neshvatljivo da ta opcija nema. Mene isto godinama nervira. Inace ova poboljsanja su extra i program je fenomenalan.
|
|
|