Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ireks sladovi - iskustva
galabl Offline
1.050 OG, 4,91% ABV

Ireks sladovi - iskustva
Pozdrav, ljudi.

Cijenio bih ako biste ovdje podijelili vaša iskustva sa Ireks sladovima. Posebno me interesuju njihovi kristal sladovi, jer ih imaju nekoliko vrsta, ali i ostali. Ovde u BL se mogu kupovati samo na vreće po 25 i 50 kg. Firma koja ih uvozi nema neke manje količine za testiranje, a ne bih baš da testiram sa vrećom od 25 kg nečega što mi se možda neće ni svidjeti.

Za sad sam koristio njihov pale ale, pilsner (Stamag), raženi slad i to je to. Dajte i poređenje njihovih parnjaka sa nekim Weyerman-om ili Castle Malting-om.

Što se tiče ovih osnovnih (pale ale i pilsner), manje više svi proizvođači imaju slične, samo što sa npr. Weyermann-ovim dobiješ veću iskoristivost i to je ta razlika u cijeni.
Find Odgovori
ale ale Offline
1.070 OG, 6,95% ABV

RE: Ireks sladovi - iskustva
This post was last modified: 05.09.2016, 08:31 by ale ale.
Ja sam koristio Carahell i Caradunkel od Stamaga , svjetli isti manje visi kao Weyerman, CaraMünch II od Weyermana mi se vise svidja nego Caradunkel, vise je "biscuiti", Caradunkel mi se cinio "przeniji", ali sve je to u 5 deka. Jer, pravu razliku osjetim kad koristim americke i britanske caramel sladove...
Inace koristim Stamagove sve bazne sladove Pale Ale (mjesavina pilsner i wienera), Pilsner, Wiener, Munich, Weizen i zadovoljan sam.
Find Odgovori
Vuk Offline
1.010 OG, 1,95% ABV

Galabl, gdje u Banjaluci ima tih sladova i koja je cijena?
Find Odgovori
galabl Offline
1.050 OG, 4,91% ABV

Hvala @ale ale.
Firma koja distribuira Ireks i Stamag sladove u BL je Mikropek, nalaze se na prijedorskoj petlji.
Find Odgovori
bhgr1 Offline
1.060 OG, 5,91% ABV

Ireks sladovi su konacno dodani u Beersmith.
Nothing ever tasted better than a cold beer on a beautiful afternoon with nothing to look forward to than more of the same.
Find Odgovori

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools