Thread Rating:
  • 1 Vote(s) - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Danas kuvam!
p.Ivo Offline
1.060 OG, 5,91% ABV

RE: Danas kuvam!
tri dana kuhanja 01.04. APA, 02.04. hefe, 03.04. IPA odoh sad ddda spavam dva dana
Stavi nos u čašu, osjeti ljubavi našu!
Find Odgovori
mange_tout! Offline
Admin

Skuhasmo hefe Big Grin
Find Odgovori
bosniamaj Offline
1.050 OG, 4,91% ABV

This post was last modified: 09.04.2017, 12:56 by bosniamaj.
Jučer skuhan Pale Ale sa Citra, Ahtanum, Columbus, 40-ak litara Smile

Sent from my Plus E using Tapatalk
Rise up this mornin',
Smiled with the risin' sun.
Find Odgovori
lakosta88 Offline
1.050 OG, 4,91% ABV

This post was last modified: 09.04.2017, 12:56 by lakosta88.
Zakuhao se neki red ale po izmisljenom receptu. Trebalo bi u fermentoru zavrsiti oko 30l    
Beer is not the answer. Beer is the question. "Yes" is the answer.
Find Odgovori
galabl Offline
1.050 OG, 4,91% ABV

Juce kuvao pale ale u pivari, koristio dio hmelja u sisarkama i listicima, inace prvi put ikad. Natrpam ih u one DM vrecice medjutim bas je bilo knap pa ih nekoliko odgrabim i pustim slobodno mimo vrecice i bas to mi je takav problem napravilo... Zastolao plocasti chiller i ispust, dva sata sam se borio i cistio, pokusavao i na kraju prospem ostatak od 90 litara najzahmeljenije sladovine u loncu... Uspio sam u fermentor prebaciti 170 litara... Ne mogu prezaliti.
Ako imate neki savjet kako protiv stopanja pucajte. Ne radim whirlpool pumpama jer nisu dovoljno jake a rucno mijesanje nema efekta.
Inace OG je 1.062 sto je znatno vise od planiranog. Ovo je trece kuvanje na novom sistemu i jos se uhodavam. Efikakasnost mu je znatno veca nego sto sam mislio - oko 85%.
Find Odgovori
bosniamaj Offline
1.050 OG, 4,91% ABV

(12.04.2017, 09:56 )galabl Wrote: Juce kuvao pale ale u pivari, koristio dio hmelja u sisarkama i listicima, inace prvi put ikad. Natrpam ih u one DM vrecice medjutim bas je bilo knap pa ih nekoliko odgrabim i pustim slobodno mimo vrecice i bas to mi je takav problem napravilo... Zastolao plocasti chiller i ispust, dva sata sam se borio i cistio, pokusavao i na kraju prospem ostatak od 90 litara najzahmeljenije sladovine u loncu... Uspio sam u fermentor prebaciti 170 litara... Ne mogu prezaliti.
Ako imate neki savjet kako protiv stopanja pucajte. Ne radim whirlpool pumpama jer nisu dovoljno jake a rucno mijesanje nema efekta.
Inace OG je 1.062 sto je znatno vise od planiranog. Ovo je trece kuvanje na novom sistemu i jos se uhodavam. Efikakasnost mu je znatno veca nego sto sam mislio - oko 85%.
Možda ti može pomoći neki hop stopper ili bazooka, mada je i s tim borba ako ubaciš hmelj onako samo.

Hop spider bi mogao biti rješenje...

Dijelim tvoju bol Sad

Sent from my Plus E using Tapatalk
Rise up this mornin',
Smiled with the risin' sun.
Find Odgovori
Pivdzija Offline
1.090 OG, 8,95% ABV

(12.04.2017, 09:56 )galabl Wrote: Juce kuvao pale ale u pivari, koristio dio hmelja u sisarkama i listicima, inace prvi put ikad. Natrpam ih u one DM vrecice medjutim bas je bilo knap pa ih nekoliko odgrabim i pustim slobodno mimo vrecice i bas to mi je takav problem napravilo... Zastolao plocasti chiller i ispust, dva sata sam se borio i cistio, pokusavao i na kraju prospem ostatak od 90 litara najzahmeljenije sladovine u loncu... Uspio sam u fermentor prebaciti 170 litara... Ne mogu prezaliti.

imaju kupiti one čelične mrežice. mi od njih napravimo "kesu" koju stavimo oko česme, i većina hmelja ostane na tome. doduše još nikada nismo radili sa šišarikama, ali od peleta ostaje talog na njima
Jedi, pij, veseli se, i na život poseri se!
Find Odgovori
bhgr1 Offline
1.060 OG, 5,91% ABV

Meni se par puta desila ista stvar, ne znam sta je gore, sisarke ili listici.
Jednom sam pokusao staviti filter od inox mrezice od crijeva za bojler koji sam koristio u mash tun-u. Isto katastrofa.
Bazooka a širim otvorima mi sada odlicno sluzi (u zadnjem kuhanju sam koristio hmelj u listicima, bez problema). Nasao sam je na banggood.com.
Naravno za tvoj sistem sigurno treba veca bazooka.
Isto mislim da je bitno da otvor za ventil na koji izlazi sladovina nije na samom dnu lonca. Jer ako je na dnu zastopace sta god da stavis. Treba ga podesiti da bude na "granici" turb-a koji se istalozi i sladovine.
Nothing ever tasted better than a cold beer on a beautiful afternoon with nothing to look forward to than more of the same.
Find Odgovori
galabl Offline
1.050 OG, 4,91% ABV

Sad je na nekih 1.5 cm od dna. Malko povuce onoga sa dna ali nije strasno. Vjerocatno radije vise necu koristiti nista osim peleta a i kad budem vrecica i milina.
Find Odgovori
zlimfur Offline
1.100 OG, 10% ABV

irish red ale
WWW Find Odgovori
spajder76 Offline
1.060 OG, 5,91% ABV

42l amarillo pale ale
Find Odgovori
Stane Offline
1.100 OG, 10% ABV

(15.04.2017, 11:14 )spajder76 Wrote: 42l amarillo pale ale
Samo ga dobro natrpaj amarillom:thumbsup:
Find Odgovori

Forum Jump:

Users browsing this thread: 13 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools