Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Nabava sirovina - plan
edomesih Offline
1.030 OG, 2,93% ABV

Nabava sirovina - plan
Pozdrav svima,
mi u Oldbridzu pripremamo se za popunu zaliha. Pokušat ćemo proširiti ponudu hmelja i kvasca. Sve sugestije u pogledu vrste hmelja i kvasca koje ćemo nabavljati (uvoziti) su dobro došle, naravno bez ikakve obaveze.
Pozdrav
Edo
beer
WWW Find Odgovori
djulba Offline
1.050 OG, 4,91% ABV

RE: Nabava sirovina - plan
pa bilo bi dobro kad bi nabavio Amarillo i centenial hmelj pa East kent, northdown, tetnager. kao i možda tečne kvasce white labs. Onda bi mogli svašta pravit burence
Find Odgovori
zis Offline
1.100 OG, 10% ABV

(29.03.2013, 05:04 )djulba Wrote: pa bilo bi dobro kad bi nabavio Amarillo i centenial hmelj pa East kent, northdown, tetnager. kao i možda tečne kvasce white labs. Onda bi mogli svašta pravit burence

Da se dopisem od hmelja Magnum, Summit i Citra ... frizider
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

ja bih rado kupovao tekuće kvasce, ali s njima je problem jer kratko traju i jako su osjetljivi, tko da bi od dobavljača morali insistirati na što friškijim datumima proizvodnje. ako bi to uspjeli, to bi bilo super. automatski možete otpisati nabavku tekućih kvasaca koji već postoje u suhoj formi, a ove ostale bi bilo super nabavljati ovdje. računaj da jedna vrećica tekućeg wyeast smack packa košta sa poštarinom otprilike cca. 28 KM iz engleske, što je nama najjeftinija opcija. Ja sam dakle spreman plaćati i više od toga za jednu kesicu, jer ću je od vas imati u roku od dva dana, a od engleza je dobijem tek za 7-10 dana. što se tiče suhih kvasaca, kontaktirajte brauwerkstatt i možda da napravite neku zalihu ovih njegovih suhih kvasaca kao što su colonia, german ale, maitre brasseur i slično, oni imaju dosta dug rok upotrebe i nisu tako osjetljivi kao tekući. US-05 je uvijek opcija isto, kao i svi fermentisovi kvasci....

samo računaj i na to da većina ljudi ispire tekuće kvasce nakon kuhanja i čuva ih za naredne ture, također, ljudi množe i razmjenjuju kvasce međusobno, tako da ja tu ne bi vidio neku posebnu ekonomsku računicu kad bi se ja time bavio jer nas jednostavno premalo ima. čak i hopandgrape koji su stvarno giganti imaju pravilo da dosta tih tekućih kvasaca ide na prednarudžbu, pa onda oni posebno naručuju od dobavljača svaki put.

što se hmeljeva tiče, rado bih kupovao amarillo po normalnoj cijeni, mada bih volio probati i neke egzotičnije hmeljeve, posebno ove nove novozelandske sorte koje su u zadnje vrijeme jako popularne. mislim, ja ću ih svakako kupovati jer mi je to u planu, pa kad bih mogao ovdje kupiti to bi bilo još bolje.....
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
Silva86 Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

nebi bilo lose kad bi imali opremu koju je kod nas tesko naci. npr hidrometri, termometri i slicno.
Find Odgovori
gajba Offline
1.080 OG, 7,93% ABV

Mozda da ubacite przeni jecam ako mozete, skupo ga je narucivati.
Vidio sam da je na beershopu bila jedna vreca koja je planula prije nego sto se pojavila na sajtu Smile
Find Odgovori
edomesih Offline
1.030 OG, 2,93% ABV

Početkom sedmice definitivno idem u nabavku (Austria, Slovenija). Pošiljka iz USA će stići krajem mjeseca (najaviću šta je planirano za nju kasnije).

HMELJ koji sigurno nabavljam:

- sve one koje smo već imali na stanju: Styriani razni, Cascade
- Magnum
- Tettnanger
- Saaz
- Northern Brewer
- Smaragd

Mogu nabaviti ako neko misli da treba:
- Saphir
- Willamette
- Palisade
- Hallertauer
- Chinook
- Hersbrucker
- Saphir

Također i novozelandske:
- Wakatu
- Pacifica
- Pacific Gem
- Pacific Jade
- Dr. Rufi
- Galxy
(oni su malo poskupi, ali mislio sam uzeti neki svakako - Mušice predloži)

KVASAC koji sigurno nabavljam - proizvođač Fermentis:

Safale US-05
Safale S-04
Safbrew S-33
Safbrew T-58
Safbrew WB-06
Saflager S-23

Možda i Saflager W 34/70

Od slada nabaviću sada samo "Prženi", jer ga na ponudi BESTMALZ-a nema. U pregovorima smo sa još jednom fabrikom iz Njemačke za druge vrste koji BESTMALZ nema (Coffe, Biscuit, Chocolate ....)

Ako je neko propustio da pomene neki hmelj ili kvasac koji ga interesuje neka odgvori ovdje.

Pozdrav
beer
WWW Find Odgovori
mange_tout! Offline
Admin

ovo je sjajno. mislim da nam svima odgovara što raznovrsnija ponuda i kada bi većinu nabrojanog nabavili to bi bilo fenomenalno. moj neki prijedlog je da, ako ste u mogućnosti, nabavite east kent goldings i fuggle beer
Find Odgovori
elektropionir Offline
1.070 OG, 6,95% ABV

Re: Nabava sirovina - plan
Jeste li sta gledali oko opreme?
Recimo oba mala burenca, tocionike isl. ?

Sent from my jal mobitel jal tablet using Tapatalk 2
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

od ovih novozelandskih mislim da bi najbolje išao Nelson Sauvin kada bi se mogao nabaviti. To bi sigurno išlo, jer je taj hmelj stvarno fantastičan. ovi ostali koje si nabrojao isto.

od američkih mislim da bi ljudi uzimali williamete i chinook, evo ja bi prvi. možda bi bilo dobro ako ste u mogućnosti da nabavite sitne opreme i ostalih potrošnih stvari. ne znam, hidrometri, termometri, kuhače, lijevci, crijeva, pa onda bottling stickovi to masa ljudi traži, možda i ona cjedila za flaše itd....možda i čepovi u raznim bojama itd.... to su sve sitne i jeftine stvari koje ljudima često trebaju a najčešće se ne isplati naručivati takve stvari pojedinačno online radi poštarine nego se mora veći paket uzeti da bi se isplatilo.

isto tako mislim da bi ti Star San išao jako dobro, ako ima mogućnosti za to i to možda čak da razvaguješ veliko pakovanje na mala pakovanja po 1 ili 2 dcl.
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
ale ale Offline
1.070 OG, 6,95% ABV

This post was last modified: 17.05.2013, 09:45 by ale ale.
(16.05.2013, 09:50 )edomesih Wrote: Početkom sedmice definitivno idem u nabavku (Austria, Slovenija). Pošiljka iz USA će stići krajem mjeseca (najaviću šta je planirano za nju kasnije).

HMELJ koji sigurno nabavljam:

- sve one koje smo već imali na stanju: Styriani razni, Cascade
- Magnum
- Tettnanger
- Saaz
- Northern Brewer
- Smaragd

Mogu nabaviti ako neko misli da treba:
- Saphir
- Willamette
- Palisade
- Hallertauer
- Chinook
- Hersbrucker
- Saphir

Također i novozelandske:
- Wakatu
- Pacifica
- Pacific Gem
- Pacific Jade
- Dr. Rufi
- Galxy
(oni su malo poskupi, ali mislio sam uzeti neki svakako - Mušice predloži)

KVASAC koji sigurno nabavljam - proizvođač Fermentis:

Safale US-05
Safale S-04
Safbrew S-33
Safbrew T-58
Safbrew WB-06
Saflager S-23

Možda i Saflager W 34/70

Od slada nabaviću sada samo "Prženi", jer ga na ponudi BESTMALZ-a nema. U pregovorima smo sa još jednom fabrikom iz Njemačke za druge vrste koji BESTMALZ nema (Coffe, Biscuit, Chocolate ....)

Ako je neko propustio da pomene neki hmelj ili kvasac koji ga interesuje neka odgvori ovdje.

Pozdrav

Ako nije tajna Smile, gdje ides u Austriji u nabavku? I moze li se tvoje pivo nabaviti u Austriji?
Find Odgovori
Bosanski špijun Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

I ja predlažem Northdown i East Kent Goldings.
Find Odgovori

Forum Jump:

Users browsing this thread: 8 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools