Mater
1.050 OG, 4,91% ABV
|
Pozdrav svima!!!
This post was last modified: 04.03.2018, 09:18 by Mater.
Danas slobodan, bez icega u planu. Setajuci ducanom naletio sam na frizider, pa rekao: zasto ne. Kupio ga, naravno i, sve ostalo sto je potrebno pa se bacio na posao.
Nazalost nisam jos izrezao cijevi, nisam mogao naci pilu za zeljezo. Sva sreca pa imam dvije.
Sjetih se dremela kojim sam sirio rupe na frizideru za mufu ali nikako naci nastavak za reznu plocu.
Eh da, skoro pa zaboravih, bi li bolje bilo da sam dodao jos jednu cijev po sredini?
Svaki čovjek ima svoj blues!
|
|
|
ha11oga11o
1.020 OG, 1,95% ABV
|
RE: Pozdrav svima!!!
Oprosti,
malo sam zbunjen. Jel ovo MashTun pravis? Ako jeste, moze li pojasnjenje sta je filter? Ako sam shvatio, cijevi ce da se buse sitnim borerom? Ali ako je to tako zatvoren sistem, kako ces oprat?
pozz
|
|
|
Mater
1.050 OG, 4,91% ABV
|
This post was last modified: 23.06.2017, 07:32 by Mater.
(23.06.2017, 07:03 )ha11oga11o Wrote: Oprosti,
malo sam zbunjen. Jel ovo MashTun pravis? Ako jeste, moze li pojasnjenje sta je filter? Ako sam shvatio, cijevi ce da se buse sitnim borerom? Ali ako je to tako zatvoren sistem, kako ces oprat?
pozz Cijevi se daju rastaviti, nisu sve letovane.nece biti busenja vec rezanja pilom, no svejedno. Iznad je u planu staviti perforirani inox lim,vise zbog lakseg mijesanja nego samog filtriranja.
|
|
|
ha11oga11o
1.020 OG, 1,95% ABV
|
(23.06.2017, 07:27 )Mater Wrote: (23.06.2017, 07:03 )ha11oga11o Wrote: Oprosti,
pozz Cijevi se daju rastaviti, nisu sve letovane.nece biti busenja vec rezanja pilom, no svejedno. Iznad je u planu staviti perforirani inox lim,vise zbog lakseg mijesanja nego samog filtriranja.
Ja sam uzeo onu inox mrezicu sa gumenih cijevi za vodokotlic. Skinuo samo inox, uvrnuo unutra malo deblju bakarnu zicu da je slad ne spljosti i stavio tako. Wort izadje u roku 5 minuta extra filtriran. Rekao bih da ces se napatiti rezuci bakarnu cijev toliko a da bude dovoljno sitno.
Molim te uslikaj, javi itd kad napravis, bas me interesuje.
Pozz
|
|
|
Mater
1.050 OG, 4,91% ABV
|
(23.06.2017, 07:38 )ha11oga11o Wrote: (23.06.2017, 07:27 )Mater Wrote: (23.06.2017, 07:03 )ha11oga11o Wrote: Oprosti,
Ja sam uzeo onu inox mrezicu sa gumenih cijevi za vodokotlic. Skinuo samo inox, uvrnuo unutra malo deblju bakarnu zicu da je slad ne spljosti i stavio tako. Wort izadje u roku 5 minuta extra filtriran. Rekao bih da ces se napatiti rezuci bakarnu cijev toliko a da bude dovoljno sitno.
Molim te uslikaj, javi itd kad napravis, bas me interesuje.
Pozz Izgledati ce slicno ovome
http://volimpivo.ba/showthread.php?pid=38225#pid38225
Ubacim koju sliku pri rezanju, svakako.
|
|
|