Thread Rating:
  • 1 Vote(s) - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Danas kuvam!
bhgr1 Offline
1.060 OG, 5,91% ABV
*****

Posts: 410
Joined: Apr 2015
Reputation: 2 Location: Gračanica
RE: Danas kuvam!
Danas skuhana NEIPA 23l u fermentoru.
Nothing ever tasted better than a cold beer on a beautiful afternoon with nothing to look forward to than more of the same.
Find Odgovori
elektropionir Offline
1.070 OG, 6,95% ABV
*****

Posts: 949
Joined: Nov 2012
Reputation: 3 Location: rajvoSa
RE: Danas kuvam!
Danas skuhao blonde ale na grainfatheru od @beerrangera uz Acine instrukcije.
Fenomenalna sprava. Pogotovo ko kuha u stanu. Mislim da ću uskoro napraviti/nabaviti sebi. Ljepota neviđena!
Hvala još jednom Big Grin
Find Odgovori
mange_tout! Offline
Admin
*******

Posts: 3,220
Joined: Nov 2012
Reputation: 15 Location: Mostar
RE: Danas kuvam!
i mi danas skuhali american blonde ale sa perle hmeljem
Find Odgovori
elektropionir Offline
1.070 OG, 6,95% ABV
*****

Posts: 949
Joined: Nov 2012
Reputation: 3 Location: rajvoSa
RE: Danas kuvam!
Ja sam lemondrop rokao. Jedva čekam Big Grin
Find Odgovori
mange_tout! Offline
Admin
*******

Posts: 3,220
Joined: Nov 2012
Reputation: 15 Location: Mostar
RE: Danas kuvam!
(18.06.2017, 10:22 )elektropionir Wrote: Ja sam lemondrop rokao. Jedva čekam Big Grin

koliko se sjećam, nije loš hmelj. perle nismo nikada koristili, valjda će biti nešto od pive Big Grin
Find Odgovori
Beer Ranger Offline
1.060 OG, 5,91% ABV
*****

Posts: 474
Joined: Sep 2014
Reputation: 4 Location: Sarajevo, BiH
Danas kuvam!
(18.06.2017, 09:12 )elektropionir Wrote: Danas skuhao blonde ale na grainfatheru od @beerrangera uz Acine instrukcije.
Fenomenalna sprava. Pogotovo ko kuha u stanu. Mislim da ću uskoro napraviti/nabaviti sebi. Ljepota neviđena!
Hvala još jednom Big Grin


Ne rekoh ja tebi da se upotreba GF2 plaća 50€ ili po 1 piva, skuhana na njemu, Aci i meni.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Find Odgovori
spajder76 Offline
1.060 OG, 5,91% ABV
*****

Posts: 712
Joined: May 2013
Reputation: 1 Location: doboj
RE: Danas kuvam!
pripremljen starter za pilsner.Ipak je puno staviti dvije kesice 34/70 na 40l.Koristicu uglavnom bazni i do 10% cristala i minhena(2x5%) i extract za gorcinu i saaza 100gr na 40l.
Find Odgovori
spajder76 Offline
1.060 OG, 5,91% ABV
*****

Posts: 712
Joined: May 2013
Reputation: 1 Location: doboj
RE: Danas kuvam!
This post was last modified: 24.06.2017, 11:49 by spajder76.
6.7kg pilsner
0.35kg crystal
0.25kg munich
Preboil og 1046 40l
5gr extract magnum 30% i 100gr saaz 2.9% kojeg cu rasporediti na 60,30 i 10min jer cu kuhati 75min.Kvasac jedan 34/70 u starteru 3.5l vec dva dana i vidjet cemo na sta ce ispasti
Find Odgovori
danny_boy Offline
1.100 OG, 10% ABV
*****

Posts: 1,837
Joined: Nov 2012
Reputation: 9 Location: Sarajevo
RE: Danas kuvam!
(24.06.2017, 11:48 )spajder76 Wrote: 6.7kg pilsner
0.35kg crystal
0.25kg munich
Preboil og 1046 40l
5gr extract magnum 30% i 100gr saaz 2.9% kojeg cu rasporediti na 60,30 i 10min jer cu kuhati 75min.Kvasac jedan 34/70 u starteru 3.5l vec dva dana i vidjet cemo na sta ce ispasti
Na kojoj temperaturi planiras fermentaciju i koliko dugo? Na kojoj odlezavanje i koliko dugo?

Sretno Smile
WWW Find Odgovori
spajder76 Offline
1.060 OG, 5,91% ABV
*****

Posts: 712
Joined: May 2013
Reputation: 1 Location: doboj
RE: Danas kuvam!
This post was last modified: 24.06.2017, 12:09 by spajder76.
11C (oko 27-og odoh na more pa ce biti lakse cekanje) a u primaru cu drzati dok se ne vratim a onda na sekundar.Vjerovatno ce biti na fermentaciji najmanje 21dan.Planiram odlezavanje u corny kegu i dio u flasama.Mislim da je lakse u kegu kontrolisati temperaturu.Opet ne garantujem da necu u medjuvremenu isprobavati
Voda 22ppm
Find Odgovori
danny_boy Offline
1.100 OG, 10% ABV
*****

Posts: 1,837
Joined: Nov 2012
Reputation: 9 Location: Sarajevo
RE: Danas kuvam!
(24.06.2017, 12:02 )spajder76 Wrote: 11C (oko 27-og odoh na more pa ce biti lakse cekanje) a u primaru cu drzati dok se ne vratim a onda na sekundar.Vjerovatno ce biti na fermentaciji najmanje 21dan.Planiram odlezavanje u corny kegu i dio u flasama.Mislim da je lakse u kegu kontrolisati temperaturu.Opet ne garantujem da necu u medjuvremenu isprobavati
Voda 22ppm
To je to. Sa lagerima bas treba strpljenja.
WWW Find Odgovori
spajder76 Offline
1.060 OG, 5,91% ABV
*****

Posts: 712
Joined: May 2013
Reputation: 1 Location: doboj
RE: Danas kuvam!
4godine kuham samo apu(samo jedan lager sam skuhao i bio prezadovoljan ,bio sam u norveskoj mjesec dana pa je mogao odlezati ali na podrumskoj temperaturi.)Nakon ove ture ide i sledeca i sledeca tura pilsnera.Naravno i zbog skupog kvasca a i treba eksperimentisati.Znam da cu natrpati saaza...valjda ce biti dobro
Find Odgovori



Forum Jump:


Users browsing this thread: 35 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools