Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

HopSi
Leila Offline
1.040 OG, 3,92% ABV

RE: HopSi
Pozdrav svim ahbabima! Mnogo ste mi nedostajali, ali nisam imala vremena da se bavim pvarenjem prethodnih mjeseci. Plan je da se spektakularno vratim. Trenutno razmišljm o ovom hmalju iz Slovenije. Da li neko može dati precizno šta sve trebam platiti. Ok pohvatala sam troškove poštarine, šta je sa ovom carinom? špedicijom? ima li još kakvih troškova? Ili ako su se pojavile neke nove opcije za hmelj, javite mi. Hvala vam unaprijed za odgovore!
Previše je hmelja u mome biću.
Find Odgovori
mange_tout! Offline
Admin

gdje si leila, niđe te Big Grin

mislim da ti ne isporučuju u bih. ako skontamo neki kanal i mi bi se sigurno priključili narudžbi.
Find Odgovori
bosniamaj Offline
1.050 OG, 4,91% ABV

Šalju sad u BiH, tako su meni rekli, samo što poštarina košta dosta više nego u Hr. Plus moguće carinjenje i PDV Sad

Sent from my Plus E using Tapatalk
Rise up this mornin',
Smiled with the risin' sun.
Find Odgovori
Leila Offline
1.040 OG, 3,92% ABV

(14.08.2017, 05:35 )mange_tout! Wrote: gdje si leila, niđe te Big Grin

mislim da ti ne isporučuju u bih. ako skontamo neki kanal i mi bi se sigurno priključili narudžbi.

Ma tu sam! Ja sam u BL. Meni je ovo relativno blizu. skontamo mi se za bus kartu i odem ja kod čojeka! drinking-beer heheeh
(eto o tome razmišljam)
Find Odgovori
bosniamaj Offline
1.050 OG, 4,91% ABV

Mogu ti poslati na neku adresu u Hr, pa otamo preneseš u busu Big Grin

Rise up this mornin',
Smiled with the risin' sun.
Find Odgovori
Leila Offline
1.040 OG, 3,92% ABV

This post was last modified: 14.08.2017, 05:55 by Leila.
(14.08.2017, 05:51 )bosniamaj Wrote: Mogu ti poslati na neku adresu u Hr, pa otamo preneseš u busu Big Grin

Ma imam i ja nekih opcija... ali hajde first things first. Znate li koju količinu mogu unijeti, a da me niko ne pegla? Ima li neki pravilnik, zakon, nadrizakon, biblija, Tora?

(14.08.2017, 05:54 )Leila Wrote:
(14.08.2017, 05:51 )bosniamaj Wrote: Mogu ti poslati na neku adresu u Hr, pa otamo preneseš u busu Big Grin

Ma imam i ja nekih opcija... ali hajde first things first. Znate li koju količinu mogu unijeti, a da me niko ne pegla? Ima li neki pravilnik, zakon, nadrizakon, biblija, Tora?

I može li nam taj neko poslat po busu u BL?
Find Odgovori
adisrebrenik Offline
1.040 OG, 3,92% ABV

ova adresa
Hmezad exim d.d.
Vrečerjeva 14
SI 3310 Žalec
plus neko u Celju i kontakt od bossnaexpres Doboj Jug je dobitna kombinacijaSmile.

al za manje kolicine svakako preporuka domacim dobavljačima i distributerima.Za sitne neke nabavke se ne isplati,a opet za nesto bas previse moglo bi se zaglaviti na caraini.Smile
Find Odgovori
spageti Offline
1.060 OG, 5,91% ABV

Poštarina za rh je 8eur. Ako i as neki kanal da prebaciš preko grane sve 5.

Poslano sa mog PRA-LX1 koristeći Tapatalk
Find Odgovori
Leila Offline
1.040 OG, 3,92% ABV

Moj plan je da idem u SLO nekad u oktobru. Moguće da odem do Hopsija po hmelj ili naručim negdje. Pa et, skontajte šta vam treba, ali nemojte pregonit. A što se tiče granice, ako neko zna kolko je ograničenje to bi bilo super! Znate koliko je ljudi ušlo u Bosnu a ni gram hmelja nije unijelo Zivjeli Ne bih da nekoga izlažem neugodnostima, ako mi već izađe u susret, pa mi je ta informacija bitna. Putevi hmelja Big Grin
Find Odgovori
Brko Offline
1.060 OG, 5,91% ABV

(15.08.2017, 03:39 )Leila Wrote: Moj plan je da idem u SLO nekad u oktobru. Moguće da odem do Hopsija po hmelj ili naručim negdje. Pa et, skontajte šta vam treba, ali nemojte pregonit. A što se tiče granice, ako neko zna kolko je ograničenje to bi bilo super! Znate koliko je ljudi ušlo u Bosnu a ni gram hmelja nije unijelo Zivjeli Ne bih da nekoga izlažem neugodnostima, ako mi već izađe u susret, pa mi je ta informacija bitna. Putevi hmelja Big Grin

ja sam licno unio 6 kila u autu bez problema... doduse nisu me provjeravali
Find Odgovori
Leila Offline
1.040 OG, 3,92% ABV

(17.08.2017, 03:53 )Brko Wrote:
(15.08.2017, 03:39 )Leila Wrote: Moj plan je da idem u SLO nekad u oktobru. Moguće da odem do Hopsija po hmelj ili naručim negdje. Pa et, skontajte šta vam treba, ali nemojte pregonit. A što se tiče granice, ako neko zna kolko je ograničenje to bi bilo super! Znate koliko je ljudi ušlo u Bosnu a ni gram hmelja nije unijelo Zivjeli Ne bih da nekoga izlažem neugodnostima, ako mi već izađe u susret, pa mi je ta informacija bitna. Putevi hmelja Big Grin

bravo!
Find Odgovori
Stane Offline
1.100 OG, 10% ABV

(17.08.2017, 04:00 )Leila Wrote:
(17.08.2017, 03:53 )Brko Wrote:

bravo!
E brko sad si na crnoj listibeer
Svi putevi hmelja vode u lonac ili fermentordrinking-beer
Na raspolaganju ako zapne, ppZivjeli
Find Odgovori

Forum Jump:

Users browsing this thread: 6 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools