Thread Rating:
  • 1 Vote(s) - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Pozdrav svima!!!
spageti Offline
1.060 OG, 5,91% ABV

RE: Pozdrav svima!!!
(23.10.2017, 01:18 )Mater Wrote: Hvala, bacim pogled na temu. Prilikom odvrtanja bio sam uzasno oprezan, co2 je na tanko izlazio, odvidao sam tek toliko pocne izlaziti. Nisam imao cime ispustiti co2,tek kasnije sam se sjetio da negdje u garazi imam izvlakac. Izvlakacem nisam mogao stistuni kako treba vec sam ga morao produziti, ali svejedno nisam nista napravio. Kazem, stao sam jer nisam zelio nesto razbiti. Pokusam ponovno.

Evo ga rijeseno,hvala ti!!!
Ne pritišćeš ovaj metalni dio u sredini da bi pustio co2 nego ovaj gumeni dio pritisneš šarafcigerom ili sl.

Poslano sa mog PRA-LX1 koristeći Tapatalk
Find Odgovori
Mater Away
1.050 OG, 4,91% ABV

Pozdrav svima!!!
This post was last modified: 23.10.2017, 04:54 by Mater.
Ma nisam htio nesto razviti ili ostetiti. Co2 sam ispustio na nacin da sam odvrnuo glavu dok nije pocelo propustati. Probao sam sa kacavidom stisnuti ali nije islo, nisam silio. Izvlakacem sam spustio gumu i kuglicu unutra i pokusavao na twj naci skinuti, pretpostavka je bila da se samim upustanjem pomocu izvlakaca otpusta onaj mali osigurac. Rijesio obje u 10 min nakon sto je zlimfur linkao na temu. Morao sam ko sivonja kacavidom okinuti osigurac da bi ga odglavio.

Hvala ti, svejedno!
Svaki čovjek ima svoj blues!
Find Odgovori
Mater Away
1.050 OG, 4,91% ABV

Pozdrav svima!!!
This post was last modified: 04.03.2018, 09:04 by Mater.
Nabavljen jucer, danas ociscen.
Nitko sretniji od mene! Sada se mogu kuhati i vece ture bez straha za temperaturu.
Find Odgovori
Stane Offline
1.100 OG, 10% ABV

Respect na napredku, još samo da se pojavis negdje na druženju sa svojim pivama?
Find Odgovori
mange_tout! Offline
Admin

Pići mali pravo Big Grin

Svaka čast. Još da se pojaviš, kao što stane kaže na druženjima...to bi i tebi značilo, da čuješ koju od iskusnihe raje.
Find Odgovori
Mater Away
1.050 OG, 4,91% ABV

(25.10.2017, 08:07 )mange_tout! Wrote: Pići mali pravo Big Grin

Svaka čast. Još da se pojaviš, kao što stane kaže na druženjima...to bi i tebi značilo, da čuješ koju od iskusnihe raje.
(25.10.2017, 07:01 )Stane Wrote: Respect na napredku, još samo da se pojavis negdje na druženju sa svojim pivama?
Hvala, hvala!!!

Znate da je bilo u planu, ne mogu se tocno sjetiti gdje ali cinimi se da je datum bio 16.9 ili tako nesto,medutim, propalo u vodu, nisam se mogao osloboditi. Gdje god radili festu meni je problem, kako god, minimalno700km puta moram ubiti a, i sa vremenom nisam nesto. Sve mi se mora posloziti.
Sto se piva tice, misljenja sam da jos nisu za siru javnost, ljubomorno ih ispijam sam.
Find Odgovori
zlimfur Offline
1.100 OG, 10% ABV

nemoj se vadit, kad moze spageti iz zadra doci, mozes i ti.. Wink
WWW Find Odgovori
Mater Away
1.050 OG, 4,91% ABV

(26.10.2017, 03:20 )zlimfur Wrote: nemoj se vadit, kad moze spageti iz zadra doci, mozes i ti.. Wink
Stogod napisao poslje ovog ispast ce kao da se vadim.

Pokusati cu doci, obecajem!
Find Odgovori
Mater Away
1.050 OG, 4,91% ABV

Pozdrav svima!!!
Zamolio bih vas za preporuku.

Planiram nabaviti... sam sebe sam poceo lagati! Ustvari, kupujem, plate chiller, nisam siguran koji odabrati i muci me sto sam procitao negdje da je bolje imati dva manja, recimo 20 ploca no jedan od 40.

Namjera je kupiti jednog od ovih:

http://www.wiltec.de/hrale-stainless-ste...90-kw.html

https://www.polsinelli.it/en/heat-exchan...-P1299.htm

Zamolio bih vas za pomoc!
Find Odgovori
Mater Away
1.050 OG, 4,91% ABV

This post was last modified: 04.03.2018, 09:04 by Mater.
Danas se odvijala prava drama u podrumu.Odoh obici pivo kad ono temperatura na 17°C.Svo vrijeme tj.od 29.10,temperatura je bila konstantna 18,5°C,u skrinji bez grijanja ili hladenja.

Posto je bila lagana frkica,reko aj da spojim grijanje koje odgadam vec skoro pa pet mjeseci.Za 10 min sve spojeno,sve gotovo.Nakon pola sata rada,temperatura se digla na 18,5°C.

Taman kada sam htio ici ca,uhvatim kvaku od vrata,nestane struje.Odem do kutije od osiguraca,osigurac dole.Dignem ga,prode cca 15 min,opet padne.Lud,totalno!

Odem,kopam,gledam,muljam,sve smrdi da je stc1000 otissao k vragu.Jednom mi je napravio skerac,kada sam ga dodirnuo,sam od sebe se ugasio,ali poslje toga radio je dobro,sve do sada.

Ponovno sam prosao sve zice i spojeve,skinuo fazu sa grijanja ali nista napravio nisam.Zadnja proba,dali ga ostaviti gore ili ne,eto ga radi.Radi vec dva sata,osigurac jos uvijek gore.

Skinuo sam terarijsku lampu i keramicko grlo te bacio gore uticnicu na koju sam spojio fen.Grijanje radi i, do sada nije bacio osigurac.Zasebno spojio lampu ukljucio u struju,lampa i grlo ispravni 100%,rade.

Poima nemam sto mu je bilo i koji je razlog,totalno ludilo,malo mi je falilo da ga zakucam u zid i sa stranice moje pivo narucim kontroler temperature.U dolasku je jos jedan stc pa vidim sa njim ali izgleda da cu morati naruciti jos jedan ili sonoff TH16.

Ima li tko iskustva sa Sonoffom?
Find Odgovori
svestenik Offline
1.050 OG, 4,91% ABV

Koristim 2 SONOFFa, jedan za frizider u kojem drzim pivo na odlezavanju i drugi u skrinji za testne fermentacije.

Lagan je za podesavanje, ako mu das izlaz na internet onda preko aplikacije za telefon mozes da ga pratis i kontrolises gdje god da se nalazis.

Meni licno smeta odredjena sporost u reagovanju, tj. dobro radi sa sistemima u kojima nema brzih temperaturnih oscilacija, ali recimo u fazi burne fermentacije zbog te sporosti u uzorkovanju temperature desava se da temperatura komore varira i po +/- 2-3 stepena sto je neprihvatljivo za ozbiljniju primjenu.

Ovako za igranje je zgodan i praktican.
Find Odgovori
Mater Away
1.050 OG, 4,91% ABV

Pozdrav svima!!!
Hvala na osvrtu! Bas zbog toga sto si naveo bi mi trebao. Vise za monitoring nego za klasicnu primjenu. Do sada sam koristio wifi od meteo stanice koji je odradivao posao ok, sa razlikom od nekoliko stupnjeva, nisam trebao silaziti u podrum za provjeru. Pas je napravio svoje dosao mu je pod zube i vise nije za nista. Vjerojatno cu ga uzeti uz jos jedan stc.
Find Odgovori

Forum Jump:

Users browsing this thread: 14 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools