Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Beergasm
Darioza Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Beergasm
Pozdrav svima. Iz Tuzle rodom, trenutno zivim u Mostaru. Bio sam dugogodisnji LAGER-ist, pa sam sad navucen na craft kao Di Caprio i Mark Whalberg na drogu u filmu ''Dnevnik kosarkasa'' Wink I sada naravno, javila se zelja da napravim svoje pivo. Htio sam pitati, ukoliko će neko kuhati pivo uskoro, da li postoji sansa da se prisustvuje tom velicanstvenom cinu , kako bi dobio uvid u sav taj proces?

Uzdravlje.
Find Odgovori
Stane Offline
1.100 OG, 10% ABV

RE: Beergasm
(01.03.2018, 12:13 )Darioza Wrote: Pozdrav svima. Iz Tuzle rodom, trenutno zivim u Mostaru. Bio sam dugogodisnji LAGER-ist, pa sam sad navucen na craft kao Di Caprio i Mark Whalberg na drogu u filmu ''Dnevnik kosarkasa'' Wink I sada naravno, javila se zelja da napravim svoje pivo. Htio sam pitati, ukoliko će neko kuhati pivo uskoro, da li postoji sansa da se prisustvuje tom velicanstvenom cinu , kako bi dobio uvid u sav taj proces?

Uzdravlje.
Dobro došaobeer
Ako imaš volje svakako da u oba grada i oko njih ima majstora koji će biti voljni da te prime pa da prisustvujes tom velikom obredu kuhanja pivaWink
Find Odgovori
Pivdzija Offline
1.090 OG, 8,95% ABV

Pozdrav kolegi narkomanu Smile

Mi smo iz Mostara i kuhamo neka 2 puta tjedno. Ako si zainteresiran i imaš vremena javi se ili meni u privatne poruke ili na facebook Dždužan craft pivovare pa ćemo se dogovoriti da dođeš kad ti odgovara Zivjeli
Jedi, pij, veseli se, i na život poseri se!
Find Odgovori
Darioza Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

This post was last modified: 01.03.2018, 09:48 by Darioza.
(01.03.2018, 12:24 )Stane Wrote:
(01.03.2018, 12:13 )Darioza Wrote: Pozdrav svima. Iz Tuzle rodom, trenutno zivim u Mostaru. Bio sam dugogodisnji LAGER-ist, pa sam sad navucen na craft kao Di Caprio i Mark Whalberg na drogu u filmu ''Dnevnik kosarkasa'' Wink I sada naravno, javila se zelja da napravim svoje pivo. Htio sam pitati, ukoliko će neko kuhati pivo uskoro, da li postoji sansa da se prisustvuje tom velicanstvenom cinu , kako bi dobio uvid u sav taj proces?

Uzdravlje.
Dobro došaobeer
Ako imaš volje svakako da u oba grada i oko njih ima majstora koji će biti voljni da te prime pa da prisustvujes tom velikom obredu kuhanja pivaWink

Hvala, Stane. Uzdravlje!

(01.03.2018, 01:21 )Pivdzija Wrote: Pozdrav kolegi narkomanu Smile

Mi smo iz Mostara i kuhamo neka 2 puta tjedno. Ako si zainteresiran i imaš vremena javi se ili meni u privatne poruke ili na facebook Dždužan craft pivovare pa ćemo se dogovoriti da dođeš kad ti odgovara Zivjeli

Hvala 'dje culi i ne culi, dragi džudžanovci Wink Zainteresiran jasta. Javim se privatnom porukom.

Uzdravlje!
Find Odgovori
zlimfur Offline
1.100 OG, 10% ABV

ako dolazis u tuzlu, ima i tu par nasih drugova pivara.
WWW Find Odgovori
PaleAle Offline
1.040 OG, 3,92% ABV

Dobrodošao na forum i sretno sa prvom pivom Wink
Find Odgovori
Darioza Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

This post was last modified: 03.03.2018, 05:25 by Darioza.
(02.03.2018, 10:19 )zlimfur Wrote: ako dolazis u tuzlu, ima i tu par nasih drugova pivara.

Dolazim, ali budem veoma kratko nazalost. Petak navecer dodjem, nedelju ujutro palim nazad. Posto imam malo dijete, dok odemo kod jedne bake, pa kod druge, itd...

(02.03.2018, 05:53 )PaleAle Wrote: Dobrodošao na forum i sretno sa prvom pivom Wink

Hvala, hvala. Uzdravlje!
Find Odgovori
Darioza Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Sad se vratih na ovaj post, i vidim da mi je dva mjeseca trebalo da skupim, ali i sastavim opremu. Dugo i mukotrpno je bilo, ali i to se prije nekoliko dana privelo kraju. Prije svega da se zahvalim Reni @pivdzija za svu pomoc, savjete, trikove, itd. Ziv i zdrav mi bio. U narednoj sedmici kuham prvu turu (Aurora Ale s foruma), a ubrzo nakon toga bi trebalo i drugo kuhanje da ide. Pivili!
Find Odgovori
Pivdzija Offline
1.090 OG, 8,95% ABV

(19.05.2018, 02:17 )Darioza Wrote: Sad se vratih na ovaj post, i vidim da mi je dva mjeseca trebalo da skupim, ali i sastavim opremu. Dugo i mukotrpno je bilo, ali i to se prije nekoliko dana privelo kraju. Prije svega da se zahvalim Reni @pivdzija za svu pomoc, savjete, trikove, itd. Ziv i zdrav mi bio. U narednoj sedmici kuham prvu turu (Aurora Ale s foruma), a ubrzo nakon toga bi trebalo i drugo kuhanje da ide. Pivili!
Živ bio poslikaj opremu i pokaži ljudima. Da sam ja ovakvu opremu za prvo pivo sastavio hvalio bi se po novinama

Sent from my A0001 using Tapatalk
Jedi, pij, veseli se, i na život poseri se!
Find Odgovori
Darioza Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

(19.05.2018, 02:27 )Pivdzija Wrote:
(19.05.2018, 02:17 )Darioza Wrote: Sad se vratih na ovaj post, i vidim da mi je dva mjeseca trebalo da skupim, ali i sastavim opremu. Dugo i mukotrpno je bilo, ali i to se prije nekoliko dana privelo kraju. Prije svega da se zahvalim Reni @pivdzija za svu pomoc, savjete, trikove, itd. Ziv i zdrav mi bio. U narednoj sedmici kuham prvu turu (Aurora Ale s foruma), a ubrzo nakon toga bi trebalo i drugo kuhanje da ide. Pivili!
Živ bio poslikaj opremu i pokaži ljudima. Da sam ja ovakvu opremu za prvo pivo sastavio hvalio bi se po novinama

Sent from my A0001 using Tapatalk

A ja stvarno mislim da nema ruznije opreme na sirem prostoru Wink Hajde kad se vratim kuci, postavim slike.
Find Odgovori
Darioza Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

This post was last modified: 25.05.2018, 02:33 by Darioza.
Evo, prema zelji mog mentora...Slikao sam samo ovaj "artiljerijski" vod; pjesadiju (hidrometar, termometar, itd.) je okypio e-bay. Uglavnom, u lonac je postavljen grijac od 2kw. 15 litara vode ugrije na 75°C za 30 minuta. 25 litara vode je doveo do tacke kljucanja za 1h30m. Vjerujem da ce sa sladovinom trebati manje. Mash tun je bure od 30l, izloiran filcom od 3mm, alu folijom... Chiller je 12mm bakarna cijev.. Na prvi gornji prsten sam stavio tri kuke, kako bi chiller mogao zakaciti za lonac i tako sprijecio dodir sa grijacem. Hop spider napravljen od redukcije za sulenar, na njemu vrecica od tetra pelene.. Fermentacija ce se odvijati u ostavi.. Tamo je malo hladnije, a i ubacio sam i jednu pokretnu klimu, s obzirom da imam i odvod u ostavi... Eto ga... Sta mi je ono jos ostalo? Pa ja... Jos samo da skuham ? Pivili

[Image: 1031_25_05_18_1_07_48.jpeg]
[Image: 1031_25_05_18_1_09_09.jpeg]
[Image: 1031_25_05_18_1_12_11_11831622.jpeg]
[Image: 1031_25_05_18_1_12_06_11822291.jpeg]
[Image: 1031_25_05_18_1_11_58_11791749.jpeg]
Find Odgovori
zlimfur Offline
1.100 OG, 10% ABV

brena je brena, al dva put je dva put.. Wink

zezam se.. dobra oprema.. malo tjuninga za jedno godinu dvije i top..
WWW Find Odgovori

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools