Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Californian Lager M54
redem0n Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Posts: 17
Joined: Apr 2017
Reputation: 0 Location: Hrvatska
Californian Lager M54
Pošto fermentira na sobnoj temperaturi zanima me hoću li moći napraviti klasične lagere s njim bez intenzivne arome kvasca. Volio bih čuti iskustva ako je netko radio s tim kvascem. Hvala Zivjeli
Find Odgovori
Stane Offline
1.100 OG, 10% ABV
*****

Posts: 1,656
Joined: Jan 2014
Reputation: 5 Location: Tolisa (Orašje)
RE: Californian Lager M54
This post was last modified: 09.03.2018, 06:25 by Stane.
Sa tim kvascem nisam radio, inače od mangrowe kvasaca sam odustso, meni su se pokazali totalno nepouzdani.
Pokušaj temperaturu fermentacije držati bar na 19-20c i ne bi trebalo biti problema.
Molim te obavezno javi kako je ispalo
Find Odgovori
Das Bier Offline
1.060 OG, 5,91% ABV
*****

Posts: 501
Joined: Nov 2012
Reputation: 2 Location: citluk
RE: Californian Lager M54
(09.03.2018, 06:21 )Stane Wrote: Sa tim kvascem nisam radio, inače od mangrowe kvasaca sam odustso, meni su se pokazali totalno nepouzdani.
Pokušaj temperaturu fermentacije držati bar na 19-20c i ne bi trebalo biti problema.
Molim te obavezno javi kako je ispalo
Lager Stane lager Smile
Find Odgovori
Stane Offline
1.100 OG, 10% ABV
*****

Posts: 1,656
Joined: Jan 2014
Reputation: 5 Location: Tolisa (Orašje)
RE: Californian Lager M54
(09.03.2018, 07:21 )Das Bier Wrote:
(09.03.2018, 06:21 )Stane Wrote: Sa tim kvascem nisam radio, inače od mangrowe kvasaca sam odustso, meni su se pokazali totalno nepouzdani.
Pokušaj temperaturu fermentacije držati bar na 19-20c i ne bi trebalo biti problema.
Molim te obavezno javi kako je ispalo
Lager Stane lager Smile
Ahaha samo sam čekao tko ćeBig Grin i ja sam mislio da nas zeza ali pogledaj opis tog kvasca ni ja ne mogu da vjerujem ali etoraja
Baš bih volio probati taj lager
Find Odgovori
redem0n Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Posts: 17
Joined: Apr 2017
Reputation: 0 Location: Hrvatska
RE: Californian Lager M54
(09.03.2018, 06:21 )Stane Wrote: Sa tim kvascem nisam radio, inače od mangrowe kvasaca sam odustso, meni su se pokazali totalno nepouzdani.
Pokušaj temperaturu fermentacije držati bar na 19-20c i ne bi trebalo biti problema.
Molim te obavezno javi kako je ispalo

kuham iduci tjedan svakako javim rezultate
Find Odgovori
Das Bier Offline
1.060 OG, 5,91% ABV
*****

Posts: 501
Joined: Nov 2012
Reputation: 2 Location: citluk
RE: Californian Lager M54
(09.03.2018, 07:31 )Stane Wrote:
(09.03.2018, 07:21 )Das Bier Wrote:
(09.03.2018, 06:21 )Stane Wrote: Sa tim kvascem nisam radio, inače od mangrowe kvasaca sam odustso, meni su se pokazali totalno nepouzdani.
Pokušaj temperaturu fermentacije držati bar na 19-20c i ne bi trebalo biti problema.
Molim te obavezno javi kako je ispalo
Lager Stane lager Smile
Ahaha samo sam čekao tko ćeBig Grin i ja sam mislio da nas zeza ali pogledaj opis tog kvasca ni ja ne mogu da vjerujem ali etoraja
Baš bih volio probati taj lager
Ma daj,ne mogu da vjerujem,na koliko je onda diacetyil,47?!? Big GrinBig GrinBig Grin
Find Odgovori
redem0n Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Posts: 17
Joined: Apr 2017
Reputation: 0 Location: Hrvatska
RE: Californian Lager M54
Danas sam uzeo prvi uzorak i moram priznat vrlo sam zadovoljan. Fermentiralo je na 18 C i nakon tjedan dana OG je pao s 1052 na 1014. Okus je čist i vrlo sličan drugim lager kvascima koje sam koristio. Ne osjetim nikakve off-flavore a proizvodnja sumpora bila je minimalna. Jedina zamjerka je da je pivo cloudy i da se kvasac nije bas istaložio kak spada. Sad cu lagano dignut temperaturu na nekih 22C na par dana pa stavit na bistrenje želatinom.
Find Odgovori



Forum Jump:


Users browsing this thread: 2 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools