Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Stc 1000 pitanje
bezrabotni Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

RE: Stc 1000 pitanje
Pozdrav ljudi, kontam da od frižidera napravim fermentacijsku komoru koju bih kontrolisao sa STC1000. Planiram odraditi ovu varijantu sa dvije utičnice, gdje bi u jednu uštekao frižider, a u Zanima me šta biste preporučili za grijanje, ali da je dobavljivo ovdje, u tipa narednih 7 dana?
Find Odgovori
zlimfur Offline
1.100 OG, 10% ABV

Stc 1000 pitanje
Ja sam u onu ladicu na dnu stavio vatrostalnu zdjelu I u nju sijalicu I to odlicno radi.

Mozes potraziti I onu keramicku sijalicu za terarije.

Ali do jeseni ti svakako nece trebati grijanje..

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk
WWW Find Odgovori
bezrabotni Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

This post was last modified: 22.04.2018, 07:48 by bezrabotni.
(21.04.2018, 08:59 )zlimfur Wrote: Ja sam u onu ladicu na dnu stavio vatrostalnu zdjelu I u nju sijalicu I to odlicno radi.

Hm.. Nije ti ta losa nimalo. A trebat ce, temperatura u frizideru mi je jucer 14-15 stepeni bila. Znam za tu keramicku za terarij, samo ne znam gdje se ima kupiti, vjerovatno neki pet shopovi, jel.. Smile

Sent from my SM-J330G using Tapatalk

(21.04.2018, 08:59 )zlimfur Wrote: Ja sam u onu ladicu na dnu stavio vatrostalnu zdjelu I u nju sijalicu I to odlicno radi.

Mada, ne moze meni u tu ladicu stati vatrostalna. Mozda da pored fermentora stavim onu staklenu za puter i u to sijalicu, sta mislis?

Sent from my SM-J330G using Tapatalk
Find Odgovori
bezrabotni Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Stigao STC1000, skontao sam da ću za sada ići sa običnom sijalicom. Zna li iko nekog električara u Sarajevu, da bi to mogao da mi napravi sve, kontam da mi je tako bolje nego da se ja bakćem sa žicama.
Find Odgovori
zlimfur Offline
1.100 OG, 10% ABV

ja sam sebi sve radio sam (malo mi je otac pomago kod busenja), a nisam neki elektro-talenat. ali dok sam pokupovo sve dijelove, izaslo me 70-80 KM, sumnjam da bi mi elektricar vise uzeo da to spakuje u neku kutiju i da imaju dvije uticnice i to.

http://volimpivo.ba/attachment.php?aid=1483
WWW Find Odgovori
bezrabotni Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Uf, baš dobro izgleda. Riješit ću ovo sutra sa kolegom sa foruma odavde. To je to, ide prvo kuhanje za vikend. Smile
Find Odgovori
mirren Offline
1.030 OG, 2,93% ABV

Zlimfure, da nemas slucajno sliku iznutra, da malo vidim kako je to spojeno? I znas li koje je indikatore koristio, te sijaličice? Dobro mi je to, da se vidi jel grije il hladi.
Find Odgovori
zlimfur Offline
1.100 OG, 10% ABV

Stc 1000 pitanje
To sam kupio neke u lokalnoj elektro radnji, led, mislim da je 4km komad. A spojio sam tacno po onoj semi koja dodje uz stc. Najprije sam sve skiciro na papir.

WWW Find Odgovori
bezrabotni Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Kod mene spojeno, radi sve kako treba, za sljedeće kuhanje ću ga u kutiju prebaciti, zasad će morati ovako.
Find Odgovori
zlimfur Offline
1.100 OG, 10% ABV

(24.04.2018, 05:27 )mirren Wrote: Zlimfure, da nemas slucajno sliku iznutra, da malo vidim kako je to spojeno? I znas li koje je indikatore koristio, te sijaličice? Dobro mi je to, da se vidi jel grije il hladi.

evo drug vuk je naso iste ovake na ebay:

https://www.ebay.com/itm/Light-LED-Bulbs...ygtK2A3Seg
WWW Find Odgovori
adisrebrenik Offline
1.040 OG, 3,92% ABV

poz,,ima li neki iskusni električar da mi pomogne/objasni može li se fotek ssr aa povezati na sct 1000 i ak može kako?
trebam to riješiti da bi sa sct-om kontrolirao jači malo grijač
???
a na netu amam baš ništ o ssru aa,,sva objašnjenja su vezana za ssr da
Find Odgovori
VladaNS Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

This post was last modified: 02.02.2019, 03:44 by VladaNS.
(01.02.2019, 11:23 )adisrebrenik Wrote: poz,,ima li neki iskusni električar da mi pomogne/objasni može li se fotek ssr aa povezati na sct 1000 i ak može kako?
trebam to riješiti da bi sa sct-om kontrolirao jači malo grijač
???
a na netu amam baš ništ o ssru aa,,sva objašnjenja su vezana za ssr da

Razlika izmedju AA i DA je u ulaznom naponu, aa je za naizmenican napon a da je za jednosmerni napon. Mozes da povezes taj relej sa izlazom na stc-u, a onda preko releja mozes snazniji grejac da povezes. Ne znam koja je cena toga sto si naveo? Mozda postoji i jeftinije resenje. Ja sam to resio preko schrack-ovog tropolnog kontaktora, ili sklopnika kako se kaze kod vas.

[Image: STC1000Wiring_zps91a30666.jpg]

Na slici ti je STC-1000. Ti bi ovde na mesto HEAT povezao ulaz sklopke ili releja. A preko izlaza releja bi prekinuo fazu do grejaca, koja bi ti isla direktno sa osiguraca.
Nisam bas ovo najbolje objasnio, ali moglo bi se i nacrtati pa ti bi bilo sve jasno.
Find Odgovori

Forum Jump:

Users browsing this thread: 4 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools