bezrabotni
1.020 OG, 1,95% ABV
|
RE: Stc 1000 pitanje
Pozdrav ljudi, kontam da od frižidera napravim fermentacijsku komoru koju bih kontrolisao sa STC1000. Planiram odraditi ovu varijantu sa dvije utičnice, gdje bi u jednu uštekao frižider, a u Zanima me šta biste preporučili za grijanje, ali da je dobavljivo ovdje, u tipa narednih 7 dana?
|
|
|
zlimfur
1.100 OG, 10% ABV
|
Stc 1000 pitanje
Ja sam u onu ladicu na dnu stavio vatrostalnu zdjelu I u nju sijalicu I to odlicno radi.
Mozes potraziti I onu keramicku sijalicu za terarije.
Ali do jeseni ti svakako nece trebati grijanje..
Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk
|
|
|
bezrabotni
1.020 OG, 1,95% ABV
|
This post was last modified: 22.04.2018, 07:48 by bezrabotni.
(21.04.2018, 08:59 )zlimfur Wrote: Ja sam u onu ladicu na dnu stavio vatrostalnu zdjelu I u nju sijalicu I to odlicno radi.
Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk Hm.. Nije ti ta losa nimalo. A trebat ce, temperatura u frizideru mi je jucer 14-15 stepeni bila. Znam za tu keramicku za terarij, samo ne znam gdje se ima kupiti, vjerovatno neki pet shopovi, jel..
Sent from my SM-J330G using Tapatalk
(21.04.2018, 08:59 )zlimfur Wrote: Ja sam u onu ladicu na dnu stavio vatrostalnu zdjelu I u nju sijalicu I to odlicno radi.
Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk Mada, ne moze meni u tu ladicu stati vatrostalna. Mozda da pored fermentora stavim onu staklenu za puter i u to sijalicu, sta mislis?
Sent from my SM-J330G using Tapatalk
|
|
|
bezrabotni
1.020 OG, 1,95% ABV
|
Stigao STC1000, skontao sam da ću za sada ići sa običnom sijalicom. Zna li iko nekog električara u Sarajevu, da bi to mogao da mi napravi sve, kontam da mi je tako bolje nego da se ja bakćem sa žicama.
|
|
|
bezrabotni
1.020 OG, 1,95% ABV
|
Kod mene spojeno, radi sve kako treba, za sljedeće kuhanje ću ga u kutiju prebaciti, zasad će morati ovako.
|
|
|
adisrebrenik
1.040 OG, 3,92% ABV
|
poz,,ima li neki iskusni električar da mi pomogne/objasni može li se fotek ssr aa povezati na sct 1000 i ak može kako?
trebam to riješiti da bi sa sct-om kontrolirao jači malo grijač
???
a na netu amam baš ništ o ssru aa,,sva objašnjenja su vezana za ssr da
|
|
|
VladaNS
1.020 OG, 1,95% ABV
|
This post was last modified: 02.02.2019, 03:44 by VladaNS.
(01.02.2019, 11:23 )adisrebrenik Wrote: poz,,ima li neki iskusni električar da mi pomogne/objasni može li se fotek ssr aa povezati na sct 1000 i ak može kako?
trebam to riješiti da bi sa sct-om kontrolirao jači malo grijač
???
a na netu amam baš ništ o ssru aa,,sva objašnjenja su vezana za ssr da
Razlika izmedju AA i DA je u ulaznom naponu, aa je za naizmenican napon a da je za jednosmerni napon. Mozes da povezes taj relej sa izlazom na stc-u, a onda preko releja mozes snazniji grejac da povezes. Ne znam koja je cena toga sto si naveo? Mozda postoji i jeftinije resenje. Ja sam to resio preko schrack-ovog tropolnog kontaktora, ili sklopnika kako se kaze kod vas.
Na slici ti je STC-1000. Ti bi ovde na mesto HEAT povezao ulaz sklopke ili releja. A preko izlaza releja bi prekinuo fazu do grejaca, koja bi ti isla direktno sa osiguraca.
Nisam bas ovo najbolje objasnio, ali moglo bi se i nacrtati pa ti bi bilo sve jasno.
|
|
|