spageti
1.060 OG, 5,91% ABV
|
Pomoc oko izrade posude za ukomljavanje
Silikonski, EPDM ili PTF (za zadnji je potrebna idealno glatka stijenka nalijeganja) oring apsolutno, gumeni nikako - guma je nestabilna na visokim temperaturama i razgrađuje se u sladovinu.
Ako silikon dobro brtvi nema potrebe za siliknskim kitom, štoviše nema mu mjesta nigdje u prehrambenoj industriji.
Poslano sa mog PRA-LX1 koristeći Tapatalk
|
|
|
svestenik
1.050 OG, 4,91% ABV
|
|
|
zlimfur
1.100 OG, 10% ABV
|
RE: Pomoc oko izrade posude za ukomljavanje
(11.07.2018, 01:25 )danny_boy Wrote: (11.07.2018, 01:06 )zlimfur Wrote: cini mi se da malo komplikujete.. covjek ima malo vecu rupu na frizideru.. zakrpi je plastikom. preko stavi inoxnu sajbu i preko sajbe zavrne cesmu.. mislim da se sladovina i ne dodiruje sa plastikom.
p.s. ja sam malo vecu rupu slucajno napravio s vanjske strane i tako sam rijesio.. ali mislim da ni iznutra da se ovako uradi, da nema sansi da to utice na krajnji rezultat, a to je dobro pivo.
Pa nije samo stvar okusa nego i da li ima unutra kakvih toksicnih stvari. Ne isplati se tumor fasovati radi dobrog piva ako moze imati odlicno bez
Salu na stranu, treba dati i drugi pogled pa neka svako odluci sta ce. Ja sam striktno protiv koristenja bilo cega sto nije food grade, a ako neko zeli tako moze naravno. Mozemo li biti milion posto sigurni glede svih ostalih stvari, ne samo opreme?
Da ne govorimo sad o hrani koju svakodnevni konzumiramo, jer odosmo u oftopičenje svakako..
Uglavnom, krpi rupu I trazi novi fridz. Pa kad nadjes, od tog s velikom rupom napravi prenosni tocionik..
Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk
|
|
|
danny_boy
1.100 OG, 10% ABV
|
(11.07.2018, 01:34 )zlimfur Wrote: (11.07.2018, 01:25 )danny_boy Wrote: (11.07.2018, 01:06 )zlimfur Wrote: cini mi se da malo komplikujete.. covjek ima malo vecu rupu na frizideru.. zakrpi je plastikom. preko stavi inoxnu sajbu i preko sajbe zavrne cesmu.. mislim da se sladovina i ne dodiruje sa plastikom.
p.s. ja sam malo vecu rupu slucajno napravio s vanjske strane i tako sam rijesio.. ali mislim da ni iznutra da se ovako uradi, da nema sansi da to utice na krajnji rezultat, a to je dobro pivo.
Pa nije samo stvar okusa nego i da li ima unutra kakvih toksicnih stvari. Ne isplati se tumor fasovati radi dobrog piva ako moze imati odlicno bez
Salu na stranu, treba dati i drugi pogled pa neka svako odluci sta ce. Ja sam striktno protiv koristenja bilo cega sto nije food grade, a ako neko zeli tako moze naravno. Mozemo li biti milion posto sigurni glede svih ostalih stvari, ne samo opreme?
Da ne govorimo sad o hrani koju svakodnevni konzumiramo, jer odosmo u oftopičenje svakako..
Uglavnom, krpi rupu I trazi novi fridz. Pa kad nadjes, od tog s velikom rupom napravi prenosni tocionik..
Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk Ma ne mozemo biti sigurni niti oko cega, sve je u principu danas kontaminirano ali eto...
|
|
|
mbed
1.020 OG, 1,95% ABV
|
Daj ti slike tih rupa izvana i iznutra frižidera, pa ćemo ti bolje reći što i kako treba.
Možeš recimo staviti veću pipu, ako si planirao onu od 1/2", stavi onu od 3/4" ili još veću, iznutra i izvana frižidera samo staviš širu inox šajbicu i to drži kako treba
|
|
|
Mornar
1.030 OG, 2,93% ABV
|
Pomoc oko izrade posude za ukomljavanje
This post was last modified: 12.07.2018, 07:29 by Mornar.
Evo koliko je veca rupa. Uzeo od punca borer koji je imao nestandardne velicine, i odokativno reko to je to, umjesto da provjerim prvo na necemu drugom, ali vjecito sam zurio u zivotu i et
Zatim sam uzeo redukcija sa 1/2” na -ne-znam-tacno-koju-mjeru, ne bi li prostor oko mufa i friza bio manji, koji sam silikonirao silikonom za akvarijume za koji se po forumima pise da je ok, u smislu da ako ne ubije ribu nece ni covjeka. Ostavio silikonirano preko noci. Bilo je dobro uhvatilo, nigdje nije curilo, al kad sam krenuo da navrnem cesmu malo sam pomjerio to sve i silikon popusti, tj “rasklima se”. Malo je problem bio i u redukciji jer je to sve bilo pretesko za taj silikon, i bilo bi lakse da sam navrnuo vecu cesmu nego sto sam stavio dvije redukcije pa onda cesmu, ali nisam imao para da opet uzimam novu cesmu. Koliko sam para dao na ove redukcije, mogao sam dodati jos toliko u kupiti novi friz...
Ovo nije zavrnuto nego sam samo onako stavio da vidite moj idiotizam na djelu, tj kako bi to sve trebalo da izgleda
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ne volim da me oblikuje društvo.
|
|
|