Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Kupujem plasticni fermentor 32l - nije mi potrebna varenjaca ako nema
Djidjifer Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Exclamation  Kupujem plasticni fermentor 32l - nije mi potrebna varenjaca ako nema
Pozdrav,

Prekopao sam net da nađem obicni plastični fermentor (tako sam i naletio na ovaj forum) ili jednostavnije receno plastičnu kofu - foodgrade. Nažalost radnje iz Hrvatske i Slovenije ne salju u BIH. Od srbijanskog majstora za pivo isto nema vajde. Upravo sam kupio 20 kg meda za prvu veću turu medovine, ali fermentor me tu koči. Ko ima da proda, dajem bubreg Smile Primjetio sam da ima dio i o medovini na forumu. Upisaću tu kraći roman o svojim iskustvima kada mi se bude dalo.
Find Odgovori
dandrug Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

RE: Kupujem plasticni fermentor 32l - nije mi potrebna varenjaca ako nema
ja bih na tvom mjestu u pletari fermentisao, imas je u "Verno" kupiti

probuši poklopac stavi crijevo i omotaj prozirnom folijom i to u neku teglu sa vodom i eto ti i vrenjače.

a ako hoćeš plastiku uzmi si neko malo bure za kupus.
Find Odgovori
Djidjifer Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

(03.12.2018, 11:12 )dandrug Wrote: ja bih na tvom mjestu u pletari fermentisao, imas je u "Verno" kupiti

probuši poklopac stavi crijevo i omotaj prozirnom folijom i to u neku teglu sa vodom i eto ti i vrenjače.

a ako hoćeš plastiku uzmi si neko malo bure za kupus.

Imam dvije pletare od 10l i 4 od 5l. Treba mi plasticni fermenter/kofa, jer planiram da radim sa voćem, pa usko grlo pletare nije bas praktično (treba redovno da se potapa voćna "kapa"). Od ovih plastičnih buradi što se kod nas prodaju, većina je u najbolju ruku - loša. Za kiseli kupus ili za kom za rakiju, prihvatljivo, ali za ovako nešto ne baš, jer zadržava miris koga se jako teško riješiti sa takvom plastikom. Za varenjače nemam problema, jako su jeftine na ali-express-u (kao i dosta druge opreme, silikonski čepovi i crijeva, refraktometri, itd.), zato sam spomenuo da može i bez. Sekundarna fermentacija će u svakom slučaju u pletaru, ali to se može nabaviti na svakom ćošku, dok je dobar plastični fermentor teže naći nego Higsov bozon. Hvala na prijedlogu u svakom slučaju Smile Pozdrav.
Find Odgovori
zlimfur Offline
1.100 OG, 10% ABV

Sjemenarna to ima. Garden centar. Hypomarket iz srebrenika.

Svi imaju I na piku. I poslace ti postom.

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk

I u bingu ih bude

WWW Find Odgovori
Djidjifer Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

(04.12.2018, 12:15 )zlimfur Wrote: Sjemenarna to ima. Garden centar. Hypomarket iz srebrenika.

Svi imaju I na piku. I poslace ti postom.

I u bingu ih bude

Na piku nisam uspio naći ništa kao ovaj Mr.Malt fermentor. Šta da kucam u pretragu?
U bingu sam tražio na više mjesta bezuspješno. Pregledao sam hypomarket katalog,
njihova ponuda se čini odlično, bar imaju pletare sa širokim grlom. Valjda imaju i maloprodajni objekat. Moram svratiti u Srebrenik kad se zaputim u Šamac sljedeći put. Hvala na informacijama.

Attached Files Thumbnail(s)

Find Odgovori
zlimfur Offline
1.100 OG, 10% ABV

Svrati onda I do mene.. Wink

WWW Find Odgovori
ipejasinovic Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Imam ja taj plastični fermentor i vreonjaču, ali mi nije u BL, nego na selu, a na selo ću možda sutra ili četvrtak, a za vikend sigurno
Find Odgovori
zlimfur Offline
1.100 OG, 10% ABV

ovakvo bure koristim za bottling bucket:

https://www.olx.ba/artikal/31531150/bure...-slavinom/

imas ova od zlatara, jes da su ovo s greskom, ali vjerovatno moze proci. to su ta kakva sam ja kupovo u sjemenarnoj i hypomarketu:
https://www.olx.ba/artikal/29878856/bure-zlatarplast/
WWW Find Odgovori
ipejasinovic Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

This post was last modified: 04.12.2018, 10:28 by ipejasinovic.
Zlatar je đubre i bez fabričke greške. Kažem, daću mu ja ovaj original, samo ako može sačekati
Find Odgovori
Djidjifer Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

This post was last modified: 04.12.2018, 03:54 by Djidjifer.
(04.12.2018, 08:44 )ipejasinovic Wrote: Imam ja taj plastični fermentor i vreonjaču, ali mi nije u BL, nego na selu, a na selo ću možda sutra ili četvrtak, a za vikend sigurno

Sreća pa med može da stoji dugo Smile Nemam problem sa čekanjem za dobar fermentor, sibni mi poruku na 064/45-53-700 kad ga pokupis. Varenjaca mi ne treba iskreno, kupio sam vise komada od Kineza, bolje sačuvaj za nekog kome bude trebalo Smile

(04.12.2018, 09:41 )zlimfur Wrote: ovakvo bure koristim za bottling bucket:

https://www.olx.ba/artikal/31531150/bure...-slavinom/

imas ova od zlatara, jes da su ovo s greskom, ali vjerovatno moze proci. to su ta kakva sam ja kupovo u sjemenarnoj i hypomarketu:
https://www.olx.ba/artikal/29878856/bure-zlatarplast/

Viđao sam takvu burad i kod nas u tropiku, bingu, centrumu, ali mi se plastika činila nekvalitetno. Bolje mi izgledaju ove kante od jupola kad ih uporedim s ovim što nam se nudi Big Grin
Smatraj poziv kao prihvaćen Smile Trebaće mi koji paket flašica kada bude gotova voćna tura, pa ti banem u komsiluk na proljeće nekad. Taman će ovo što sam flaširao da dozri malo, pa možemo da razmijenimo dobra Big Grin Pozdrav.
Find Odgovori
svestenik Offline
1.050 OG, 4,91% ABV

Inace, kome je Zagreb usput, Bauhaus ima odlicnu selekciju kanti, buradi i fermentora (i plasticnih i inox) po normalnim cijenama.
Find Odgovori
Djidjifer Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Hvala još jednom IPejasinovic za fermentor. Kvasac već veselo prducka kroz vreonjaču Big Grin Pozdrav.
Find Odgovori

Forum Jump:

Users browsing this thread: 2 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools