Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Muntins ekstrakt IPA
zlimfur Offline
1.100 OG, 10% ABV
*****

Posts: 1,329
Joined: May 2014
Reputation: 7 Location: Srebrenik, BiH
Muntins ekstrakt IPA
Cini mi se preveliki gubitak sa 32 na 20 litara. Mozda dobijes 23-24 litre, a od viska glava ne boli..

Ako ces radit redukciju sladovine, koristi serpu od 4-5 litara za litar sladovine I doooobro je zagrij prije nego ulijes sladovinu.

Pazi da ti ne zagori, a ako se to slucajno desi, ne vracaj je u pivo.


Malo je ovo hmelja za dry hop, idi barem sa 2,5g po litri, da te citra bas ono "udari"..
WWW Find Odgovori
FrendPero Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Posts: 15
Joined: Dec 2018
Reputation: 0 Location: Zagreb
RE: Muntins ekstrakt IPA
Raspolažem trenutno sa samo 100g citre. Imam i 15ak grama uncle sam hop ekstrakta i 100g Cascade ali mislim da nije to to.

Hvala za savjet za redukciju sladovine. Znaci ugrijati lonac, da zacvrči kad ulijem slad, i onda na laganoj vatri sat vremena
Find Odgovori
FrendPero Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Posts: 15
Joined: Dec 2018
Reputation: 0 Location: Zagreb
RE: Muntins ekstrakt IPA
Na kraju sam saznao da prijatelj kuha vec 3 god, i imao sam priliku probati kod njega zombie. Super mi je pivo ali meni u njemu fali nesto. Osobno mi je najdraži Gardenov Pale ale i taj mi je okus prvi cilj pa sam dobio preporuku da kombiniram citru sa mozaikom i danas je bio prvi brew day. Jucer je sve pripremljeno i mogu reci da je sve proslo u najboljem redu.

Mozaik Citra PA

Recipe specifics:

Style: American Pale Ale
Batch size: 22,0 l
Boil volume: 25,0 l
OG: 1,053
FG: 1,013
Bitterness (IBU): 31,1
Color (SRM): 8,9
ABV: 5,2%

Grain/Sugars:

5,00 kg Maris Otter Malt, 94,3%
0,30 kg Flaked Oats, 5,7%

Hops:

5,00 g Citra (AA 12,0%, Pellet) 30 min, 5,0 IBU
5,00 g Mozaic (AA 11,7%, Pellet) 30 min, 4,9 IBU
15,00 g Citra (AA 12,0%, Pellet) 15 min, 9,6 IBU
15,00 g Mozaic (AA 11,7%, Pellet) 15 min, 9,4 IBU
20,00 g Citra (AA 12,0%, Pellet) 1 min, 1,1 IBU
20,00 g Mozaic (AA 11,7%, Pellet) 1 min, 1,1 IBU
40,00 g Citra (AA 12,0%, Pellet) dry hop
40,00 g Mozaic (AA 11,7%, Pellet) dry hop

Yeast/Misc:

American Ale yeast, 1,0 unit(s), Yeast

-----


Voda je izvorska sv. Rok, prokuhana dan prije. Stvarni OG je bio 1065, uzorak ohladen na 20°, boilano 23l a u fermentoru je ispalo 18l. Kvasac Safale 05, rehidriran u prokuhanoj vodi ohladenoj na 20°.
Find Odgovori
FrendPero Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Posts: 15
Joined: Dec 2018
Reputation: 0 Location: Zagreb
RE: Muntins ekstrakt IPA
           
Find Odgovori
FrendPero Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Posts: 15
Joined: Dec 2018
Reputation: 0 Location: Zagreb
RE: Muntins ekstrakt IPA
Dry hoppano sinoc sa 30g citre i 30g mosaica. Prekosutra coldcrash na 72h.
Find Odgovori
Stane Offline
1.100 OG, 10% ABV
*****

Posts: 1,656
Joined: Jan 2014
Reputation: 5 Location: Tolisa (Orašje)
RE: Muntins ekstrakt IPA
This post was last modified: 21.01.2019, 05:39 by Stane.
To bi trebala biti fino zaheljena apa iako je po količini alkohola ipa.
Može se i ovako reći da je ipa, nekada su piva sa ovoliko hmelja bile dobre ipa.
Moja preporuka je da u buduće prije kuhanja u loncu imaš 30 litara da bi na kraju u fermentoru dobio oko 23 litre sa OG-om koji si ciljaobeer
Nadam se da voliš gorko pivo pošto bi ovo trebali biti malo više gorko nego si planirao:thumbsup:
Find Odgovori
FrendPero Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Posts: 15
Joined: Dec 2018
Reputation: 0 Location: Zagreb
RE: Muntins ekstrakt IPA
Par dana nakon te sam kuhao garden pale ale clon. Za strike sam uzeo 13 a za sparge 17 l pa je bilo 23 na kraju. Inače preferiram pivo između 30-60 IBU pa mislim da gorčina nebi trebala biti problem. Sutra se kuha Magnum/Amarillo/mosaic apa. Živili
Find Odgovori
FrendPero Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Posts: 15
Joined: Dec 2018
Reputation: 0 Location: Zagreb
RE: Muntins ekstrakt IPA
Jučer ujutro flaširana prva tura. Otopljeno 72g šećera na 15l piva, ohladeno i dodano u botling bucket.    
Find Odgovori
FrendPero Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Posts: 15
Joined: Dec 2018
Reputation: 0 Location: Zagreb
RE: Muntins ekstrakt IPA
Na mom pokušaju kloniranja gardenovog pale alea FG je 1010 treći dan zaredom. Dry hoppano maloprije sa 20g citre, 20g mosaica i 15g Columbusa. Evo kako izgleda uzorak.    

Ovo je boca, od 1. all grain ture, koja je flaširana prije 2 dana. Moram priznati je bistrija od svih mojih očekivanja.drinking-beer
   
Find Odgovori
FrendPero Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Posts: 15
Joined: Dec 2018
Reputation: 0 Location: Zagreb
RE: Muntins ekstrakt IPA
This post was last modified: 03.02.2019, 12:30 by FrendPero.
Danas sam flaširao 20l tog pokušaja klona garden pale alea. U Zagrebu je danas "južina" i temperatura se digla na 17° u sobi u kojoj je bio cold crash na 7°C, i pivo mi se činilo mutno, no vidjet ćemo. Sljedeći tjedan uzimam frižider i stc1000. Prije 6 dana dry hop sa 20+20+15 citra,mosaic, Columbus. Prije 72h cold crash.
Find Odgovori



Forum Jump:


Users browsing this thread: 2 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools