Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Stc 1000 pitanje
adisrebrenik Offline
1.040 OG, 3,92% ABV

RE: Stc 1000 pitanje
(02.02.2019, 03:43 )VladaNS Wrote:
(01.02.2019, 11:23 )adisrebrenik Wrote: poz,,ima li neki iskusni električar da mi pomogne/objasni može li se fotek ssr aa povezati na sct 1000 i ak može kako?
trebam to riješiti da bi sa sct-om kontrolirao jači malo grijač
???
a na netu amam baš ništ o ssru aa,,sva objašnjenja su vezana za ssr da

Razlika izmedju AA i DA je u ulaznom naponu, aa je za naizmenican napon a da je za jednosmerni napon. Mozes da povezes taj relej sa izlazom na stc-u, a onda preko releja mozes snazniji grejac da povezes. Ne znam koja je cena toga sto si naveo? Mozda postoji i jeftinije resenje. Ja sam to resio preko schrack-ovog tropolnog kontaktora, ili sklopnika kako se kaze kod vas.

[Image: STC1000Wiring_zps91a30666.jpg]

Na slici ti je STC-1000. Ti bi ovde na mesto HEAT povezao ulaz sklopke ili releja. A preko izlaza releja bi prekinuo fazu do grejaca, koja bi ti isla direktno sa osiguraca.
Nisam bas ovo najbolje objasnio, ali moglo bi se i nacrtati pa ti bi bilo sve jasno.

ovo oko spajanja stc-a samog kužim,,,
a za ssr aa znači vučem sa stc džeka HEAT žicu na klemu 3 na ssru sa slike i dalje sa kleme 4 na grijač .
A na klemu 1 na ssru dovedem sa osigurača direktno žicu i dalje sa kleme 2 spojim na grijač....jel to ok?

Attached Files Thumbnail(s)

Find Odgovori
VladaNS Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Ne. Na slici se prekidaju faze, ako kuzis. A nula i uzemljenje se vezu direktno na potrosace.
3 i 4 na ssr su ti input kontakti, dakle tu dovodis na jedan kontakt (3 ili 4) fazu sa HEAT izlaza stc-a, a na drugi kontakt (3 ili 4) dovedes nulu direkt sa napajanja (uticnica, razvodni ormar).
1 i 2 su ti izlazni kontakti. Fazu koju vezujes na grejac, prvo odvedes sa napajanja na kontakt 1 ili 2, svejedno, a sa drugog kontakta odvedes na grejac, nulu i uzemljenje dovodis direktno na grejac od svog napajanja (razvodni ormar, tabla sa osiguracima,...).
Ne znam koje snage ti je grejac, moras o tome voditi racuna, koji presek kabla ide i koji osigurac treba da ti stiti to.
Takodje ne preporucujem ako bas nemas nikakvog iskustva sa strujom da se sam bavis semiranjem veze. Nek ti bar neki elektricar to pregleda pre nego pustis napon Smile
Find Odgovori
adisrebrenik Offline
1.040 OG, 3,92% ABV

(02.02.2019, 11:50 )VladaNS Wrote: Ne. Na slici se prekidaju faze, ako kuzis. A nula i uzemljenje se vezu direktno na potrosace.
3 i 4 na ssr su ti input kontakti, dakle tu dovodis na jedan kontakt (3 ili 4) fazu sa HEAT izlaza stc-a, a na drugi kontakt (3 ili 4) dovedes nulu direkt sa napajanja (uticnica, razvodni ormar).
1 i 2 su ti izlazni kontakti. Fazu koju vezujes na grejac, prvo odvedes sa napajanja na kontakt 1 ili 2, svejedno, a sa drugog kontakta odvedes na grejac, nulu i uzemljenje dovodis direktno na grejac od svog napajanja (razvodni ormar, tabla sa osiguracima,...).
Ne znam koje snage ti je grejac, moras o tome voditi racuna, koji presek kabla ide i koji osigurac treba da ti stiti to.
Takodje ne preporucujem ako bas nemas nikakvog iskustva sa strujom da se sam bavis semiranjem veze. Nek ti bar neki elektricar to pregleda pre nego pustis napon Smile
ok, hvala sad bi trebalo biti ok,
Find Odgovori

Forum Jump:

Users browsing this thread: 3 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools