Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Dnevni jednog novog pivara...
haker Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Posts: 30
Joined: Dec 2012
Reputation: 0 Location: Sweden Malmö
RE: Dnevni jednog novog pivara...
(10.02.2013, 05:56 )sarajevskopivo Wrote: Obama I predsjednik SDA?:chugger:
[/u]

citaj SAD, malo se sinoc popilo pa grijesim u pisanju drunk
Find Odgovori
haker Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Posts: 30
Joined: Dec 2012
Reputation: 0 Location: Sweden Malmö
RE: Dnevni jednog novog pivara...
Do sada sam napravio nekoliko tura, odnosno, ja sam aktiivan u tome, od jedan put kuham dva recepta, posto imam dva fermentora, pa tako odredim dan za kuhanje, istjeram sve iz kuce i polako u miru kuham i citam, pijuckam i n kraju se slatko umorim sa iskusenjem i ocekivanjem da pocne fermentacija.
Za nase ukuse najbolji su pilsner, i njemacka piva, tako mi se najbolje uspjele pilsner i kolsh, a ESB uspio al nisam bas zadovoljan sa ukusom, jednostavno, ne godi nasem ukusu balkanskom, ili samo meni?
Inace uvjek pratim recepte, (Sa foruma) a imam mogucnost da nabavim sve sirovine u orginalu.
Juce kuhano SNP IPA; i Cascade Orange/Coriander Pale Ale, i citajuci forum nagovorili me za ovaj recept, al taj miris ispunjava, bas zanimljiv i mislim da je jedan korak iznad, izvrsno je.
Nestrpljiv da probam.
Find Odgovori
sarajevskopivo Offline
1.050 OG, 4,91% ABV
*****

Posts: 361
Joined: Nov 2012
Reputation: 4 Location: Chicago, USA
RE: Dnevni jednog novog pivara...
Drago mi je da ti se svidjaju IPA i cascade hmelj.
Ja sam sad u petak pio domaci Kolsch koji je bio bas dobar. Prije toga sam pio u pivnici jedan ali ovaj je bio mnogo bolji nego taj iz pivnice. Volio bih se i ja okusati u kuhanju Kolsha.
Keg 1: Orange/coriander
Keg 2: Chocolate Milk Stout
Keg 3: Torpedo IPA
Fermentor 1: ESB
Find Odgovori
haker Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Posts: 30
Joined: Dec 2012
Reputation: 0 Location: Sweden Malmö
RE: Dnevni jednog novog pivara...
Izvrsno pivo, potrebno je pratiti recept, temperaturu fermentacije i kolsch je bolji nego komercijalni, upravo sam kupio komercijalni kolsch al ni nalik na moj, ponosan sam na sebe -Smile, al caskade i coriander mirisu bozanstveno, svakih pola sata mirisem komoru u fermentoru, zaista nesto posebno.
Nestrpljiv da probam.
Find Odgovori



Forum Jump:


Users browsing this thread: 4 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools