milerr
1.020 OG, 1,95% ABV
|
fermentaciska. komora
pozdrav ekipa. napravio sam komoru od starog frizidera. inkbird308. sve sljaka, koristio sam za probu obicnu zarulju. ali posto svijetlo nesmije biti. zanima me dali one keramicke zarulje su mozda pre vruce. dali netko ima kakav savijet
|
|
|
Darioza
1.020 OG, 1,95% ABV
|
RE: fermentaciska. komora
Ja u jednom frizideru imam keramicku sijalicu, u drugom pak onu za grijanje pilica. Sve radi bez problema. Pivio!
|
|
|
milerr
1.020 OG, 1,95% ABV
|
(03.07.2020, 09:56 )Darioza Wrote: Ja u jednom frizideru imam keramicku sijalicu, u drugom pak onu za grijanje pilica. Sve radi bez problema. Pivio!
Zmaci nema straha da ce se zapaliti? Ova keramicka koliko sam vidio ide prek300c
|
|
|
Darioza
1.020 OG, 1,95% ABV
|
(03.07.2020, 10:24 )milerr Wrote: (03.07.2020, 09:56 )Darioza Wrote: Ja u jednom frizideru imam keramicku sijalicu, u drugom pak onu za grijanje pilica. Sve radi bez problema. Pivio!
Zmaci nema straha da ce se zapaliti? Ova keramicka koliko sam vidio ide prek300c
Ja nisam imao straha kad sam to sve spajao. Nisam uopste o tome razmisljao. Citajuci ovdje na forumu, vidio sam da su mnogi koristili isti princip zagrijavanja fermentacijske komore, pa sam i ja krenuo istim stopama. Takodjer, vjerujem da ti sijalica u ovom ljetnom periodu nece ni trebati, odnosno da ce frizider morati samo da hladi. Medjutim, tebe ako je strah, onda nemoj ni spajati. Istrazi jos malo po forumu, ili generalno na netu, zagrijava li neko komoru na neki drugi nacin. Pivio!
|
|
|
prokrustMd
1.030 OG, 2,93% ABV
|
Mi smo odradili komoru od starog zamrzivaca 400l i temp regulisemo sa stc1000.
Za zagrijavanje smo ubacili uticnicu u komoru i u nju ukljucili mali kalorifer sa ventilatorom od 2kW.
Ne znam da li se dva puta upalio od kad smo poceli sa fermentacijom u komori.
Pivo tokom fermentacije samo ima tendenciju zagrijavanja,tako da samo trebas regulisati hladjenje.
Smanji frizider na recimo 30% snage, da lagano spusta temp i neces imati problema.
|
|
|
Žiko.L
1.020 OG, 1,95% ABV
|
(03.07.2020, 07:51 )milerr Wrote: pozdrav ekipa. napravio sam komoru od starog frizidera. inkbird308. sve sljaka, koristio sam za probu obicnu zarulju. ali posto svijetlo nesmije biti. zanima me dali one keramicke zarulje su mozda pre vruce. dali netko ima kakav savijet
Mozes pokusati i sa folija-grejacima za terarijum. Odlicno rade posao, samo je potrebno odabrati dobru dimenziju.
|
|
|